Motor Tavsiyesi
-
xmax doğru karar o yol için. piyasadaki benzerlerinin en iyisi diyebiliriz. kymco,sym vs. sana dert olur hem başlangıç motorun olacak servis servis gezipte motordan nefret etme. kaliteli makineyi al koy benzinini keyfine bak.
+koruma ekipmanlarını almadan motoru alma. kask,mont,dizlik,eldiven vs.
+motoru aldıktan sonra açıkta bırakma, bu motorları çok kolay çalıyorlar.
-
Xmax alabilecegin en iyi motor hocam sakın baska bisey alma.
-
tavsiyeler için teşekkür ettim hepinize artık iyice karar verdim.
ayrıca güvenlik koruması olmadan kullanmam hiç bi şekilde ondan yana sıkntm yok.
su sigorta zart zurt baya masraf oluyor inş o yasa çıkarda biraz ucuzlar çünkü almış başını gitmiş.
-
Ccaglayan bunu yazdı
bende konu açıcaktım antivirus un konuyu katletmeden sorayım :) bende motor almayı planlıyorum ilk motorum olucak scooter tarzını değilde daha çok chooper tarzını seven biriyim baya bi araştırmalar sonucunda "Falcon Freedom 250" http://www.falconmotosiklet.com/model_detay.php?grupid=75 motor baya hoşuma gitti daha ehliyet felan alıcam ama şimdiden sorayım kullanan eden varmıdır fiyatıda gayet makul bi alet benim kullanım amacımda aynı şekilde evden işe işten eve toplam günde 40-50km var yok.
Şayet yeni başlayacaksan hocam motor kullanmaya cruiser tarzı motorların çoğunun görünümü hoş zaten, almaya karar verdiğim zaman kuba superlight 200'e bakıyordum mesela. Sonradan ne hikmetse bir bajaj pulsar 200 satın aldım. Motoru görünümüne göre değil sağlamlığına ve parça bulunabilitesine göre almalısın. Kuba sl 200, keeway sl 150, honda cbf, scooter gibi çeşitli motorları deneme imkanım oldu. Cruiserların kıvraklığı düşük. Götleri ağır. O yüzden biraz daha düşünmelisin.
Şunu izlemelisin mesela; "https://www.youtube.com/watch?v=dXGuMHvc8Hw".
AlbayHardal tarafından 15/Nis/16 10:30 tarihinde düzenlenmiştir -
Hocam,
Xmax 400 ABS kullanıcısıyım. Ebat olarak Xmax 250 ile aynı. İstanbul trafiğinden kaçacaksan kesinlikle yanlış tercih. Sıkışık trafikte aralara girmen çok zor. Hele bir de rüzgar kesici aparatı taktırırsan, hepten başa bela.
PCX 150 kullandım bir dönem. Start/Stop özelliği var. Şehir içi ortalaması 2.1Lt/100km
Yamaha Nmax'e de bakabilirsin illa ABS olsun dersen eğer.
ABS olayına gelince, evet arkadaşın haklı. Islak zeminde çok çok iyi. Ancak, stabilize, kum, çamur vs için inanılmaz tehlikeli. Devreye girdiği anda, tekerlek kayıyor. Üzerinde Michelin City Grip vardı, Pirellii Diablo ile değiştirdim. Sonuç hala aynı.
Boy / kilo olayın nasıl bilmiyorum. Ama minyon bir tipsen kesinlikle PCX 150 al.
Ha bir de bütçen elverirse Vespa derim. Aklında olsun, 1-Ducati 2-Harley Davidson 3-Vespa diğer tüm motorlar maalesef popülerlikten öte değil. Kullandıkça anlayacaksın demek istediğimi.
zputnik tarafından 15/Nis/16 13:24 tarihinde düzenlenmiştir -
zputnik bunu yazdı
Hocam,
Xmax 400 ABS kullanıcısıyım. Ebat olarak Xmax 250 ile aynı. İstanbul trafiğinden kaçacaksan kesinlikle yanlış tercih. Sıkışık trafikte aralara girmen çok zor. Hele bir de rüzgar kesici aparatı taktırırsan, hepten başa bela.
PCX 150 kullandım bir dönem. Start/Stop özelliği var. Şehir içi ortalaması 2.1Lt/100km
ABS olayına gelince, evet arkadaşın haklı. Islak zeminde çok çok iyi. Ancak, stabilize, kum, çamur vs için inanılmaz tehlikeli. Devreye girdiği anda, tekerlek kayıyor. Üzerinde Michelin City Grip vardı, Pirellii Diablo ile değiştirdim. Sonuç hala aynı.
Boy / kilo olayın nasıl bilmiyorum. Ama minyon bir tipsen kesinlikle PCX 150 al.
Ha bir de bütçen elverirse Vespa derim. Aklında olsun, 1-Ducati 2-Harley Davidson 3-Vespa diğer tüm motorlar maalesef popülerlikten öte değil. Kullandıkça anlayacaksın demek istediğimi.
Hocam ABS kuru havada kapatılamıyor mu yamahada?
-
RETRET bunu yazdızputnik bunu yazdı
Hocam,
Hocam ABS kuru havada kapatılamıyor mu yamahada?
Yok hocam,
Kara düzen bildiğin. Ama sigorta sökmek vs ya da kontak kombinasyon var mıdır bilmiyorum. ABS kumandası yok kısacası.