folder Tahribat.com Forumları
linefolder Microsoft Windows Ailesi İşletim Sistemleri
linefolder Msdos Tan Flash Bellekle Veri Aktarımı Yapılabilir Mi ?

Msdos Tan Flash Bellekle Veri Aktarımı Yapılabilir Mi ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Matchup
    Matchup's avatar
    Erkek

Pentıum 2 bir bilgisayarda ms-dos işletim sistemi kurulu. Yalnız bu bilgisayardan bazı  bilgileri başka bir makineye aktarmam gerek. Acaba msdos a usb yi tanımlatabilir miyiz ? Hard disc ten aktarım imkanı var ancak bilgisayarcılarla uğraşmak istemiyorum. Sözkonusu bilgisayarda disket sürücü cd room vb bulunmuyor malasef   :(. Bana imkansız gibi geliyor ama genede bir sorayım dedim. Bu bilgisayar alındığında abi cd diye bişi varmış içine herşeyi alıomuş diye  muhabbetini yapar hayret ederdik o kadar eski kendisi :). Umudum yok ama bilen vardır belki...

Bulduğumuzu sanmaktan ziyade , umduğumuzu aramaktayız.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    trampfd
    trampfd's avatar
    Erkek

o bilgisayarda usb portu var mı? :\

Ehl-i Byte
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Erkek

usb leri config dosyasinda tanıtan bi adet .sys dosyasi gordugumu hatirliyorum ama nerede gördüm bilmiyorum. kısaca usb leri gordurebiliyorsun. ama araman lazım. :P

işte yolu:

http://www.google.com.tr/search?client=opera&rls=tr&q=usb+driver+for+msdos&sourceid=opera&ie=utf-8&oe=utf-8

bu da bir tanesi :

http://www.computing.net/answers/dos/usb-driver-for-dos-usbaspisys/15568.html

I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Erkek

Fi tarihinde teknik servisde calışırken, 366 mhzden overclocklu 413 mhz bi celeron makinanın üzerindeki usb ye, msi anakartlardan cıkan external usb soketlerini kullanarak msdos üzerinden o zaman elimizde bulunan 128 mhzlik flashdiske dosya kopyalamıştık...

Yani; evet calışıyor, fakat nası yaptığımı hatırlamıyorum :)

10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Kendi özlü sözümdür, kaynak belirterek kullanınız.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    7-19
    7-19's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

usb'ni fat'ta formatlasan tanimazmi

la liberte ne meurt jamais.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Erkek

bioslar görse bile, msdosda usb driverının tanıtılması gerek görmesi için,

aynı şekilde msdosda cdrom driverı tanıtmak gerekir msdosda cdromla calışmak için...

10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Kendi özlü sözümdür, kaynak belirterek kullanınız.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Matchup
    Matchup's avatar
    Erkek

Sorunu hallettim :). Benim gibi insanlar olmasa para kazanamayacak bu bilgisayarcılar :). Düşündükten ve araştırdıktan sonra bu işin benim harcım olmadığını anladım . Yardımcı olmaya çalışan bütün müridlere kucak dolusu sevgiler.

Bulduğumuzu sanmaktan ziyade , umduğumuzu aramaktayız.
Toplam Hit: 1853 Toplam Mesaj: 7