Mssql İle Mysql Arasındaki Fark Nedir?
-
bide ince bı fark daha var. mssql ile mysql arasında q ve s harfleri.
:D:D -
rene abü konuyla alakası belki yok ama bu mssql serverdaki databaseyi generate sql script diye yedekleyebiliyorum hani tablo şeylerini filan ama içindeki verileri bi türlü yedekleyemiyorum o nasıl oluyor ? enterprise managerdan nasıl yapabilirim onu? yani amaç ben pcde yaptığım db yi başka serverda çalışır hale getircem kodları import etcem direk tablolar veriler oluşmuş olacak.. ama veriler olmuyo bi türlü.. ama mysqlda hepsi yedeklenmiş oluyo bi de bu farklılık var :D
-
Biraz salak bi türkçeyle yazmışım düzletiyorum
yüksek üyelikli bi site istiyolar mecburen sql kullanıcaz bi yazılımcıya sordum ilk önce veri tabını yapıp onun üzerine kurman lazım siteyi sonradan yaparsan olmaz ilk sql in mantığını tablolarını alanlarını ayarlaman lazım dedi bu konuyada bi yardımcı olsanız çok güzel olcak -
tabiki, mysql ve mssql dioruz adı üstünde sql syntaxlarına uygun olmaları lazım...
Zaten hepsi tamamen birbirinin aynı olsaydı o zaman birden fazla veritabanınan ihtiyac olmazdı..
onun haricinde her bir veritabanınınn kendine has özellikleri bulunmaktadır....
kaldıki bu aynı firmanın db lerinde bile farklılık gösterbiliriz.. örneğin irin verdiği gibi özellikle data tiplerinde faklılık bariz şekilde bulunmaktadır... Örneğin bazı db tipleri oracleda bulunurken mssqlde bulunmamakta(sanırım en önemlilerinden bi tanesi yüksek haneli rakamlarla ilgili idi, ben oraclecı değilim net bilgim yok)..
Hatta bu aynı veritabanınn yazan microsoftun mssql ve accessinde bile bulunmaktadır.. access mantıksal bilgileri, true/false olarak gösterirken, mssql 0 1 ile göstermekte..
Bu şekilde birçok karakteristik özellik gösterebilirsiniz...
-
@pesimist; direkt "backup-" kullan örnek;
BACKUP DATABASE [DBISMI] TO DISK = N'c:\yedek.bak' WITH NOFORMAT, NOINIT -
Farklari soylemisler zaten bende ufak bir ekleme yapayim. Piyasanin en tasakli firmalar MSsql'i tercih eder mesela,online alisveris siteleri ,buyuk holdingler ,universitelerde ogrenci kayitlari vs.Microsoftcuyuz ama amk suan linuxtan girdim siteye sistem yerinde "ezik linux" yaziyor kotu oldum :) bi degistirseniz :D
-
ir2 saol :D
-
neyse enterprise managerdan, db ye sağtuş >task> backup'u seç,
destinationdan diski sec ve link ver...
optionsda force overwrite die bi secenek olması lazım... onuda seç eğer dbnın aynısı varsa...
sonra start de o yapar...
aynı zamanda, mssqli stop edip dbismi.mdf ve dbismi_log.ldf die 2 dosyadır mssql dbsi, bunların ikisin kopyalayıp başka herhangi bir mssqlde attach databaseden gösterirsn başka bilgisayara taşımış olursun..
birisi dbyi backuplar, diğeri direk db dosayalarını koplayar...
script ilede ir2 yazmış zaten...
-
Ezik liux :DDDD
yaşasın kötülük :D -
renegadealien bunu yazdı:
-----------------------------
tabiki, mysql ve mssql dioruz adı üstünde sql syntaxlarına uygun olmaları lazım...
Zaten hepsi tamamen birbirinin aynı olsaydı o zaman birden fazla veritabanınan ihtiyac olmazdı..
onun haricinde her bir veritabanınınn kendine has özellikleri bulunmaktadır....
kaldıki bu aynı firmanın db lerinde bile farklılık gösterbiliriz.. örneğin irin verdiği gibi özellikle data tiplerinde faklılık bariz şekilde bulunmaktadır... Örneğin bazı db tipleri oracleda bulunurken mssqlde bulunmamakta(sanırım en önemlilerinden bi tanesi yüksek haneli rakamlarla ilgili idi, ben oraclecı değilim net bilgim yok)..
Hatta bu aynı veritabanınn yazan microsoftun mssql ve accessinde bile bulunmaktadır.. access mantıksal bilgileri, true/false olarak gösterirken, mssql 0 1 ile göstermekte..
Bu şekilde birçok karakteristik özellik gösterebilirsiniz...
-----------------------------Abi hakkatten onemsiz durumlar bunlar.
Bence asıl fark, MsSql in visual çok fazla ozellıgı olması...
Ve Sql Express de queryleri bile bir wizard la yazdırabılme avantajı.
Kurulum vs avantajlarından bahsetmenın bir onemı yok.
Yani ha bool yazmışım, ha bit.
Ayrıca, store etme bakımından, checkedstate gibi true/false u hangı degıskenle kaydedebılırım?
Şimdi takıldı kafama...