folder Tahribat.com Forumları
linefolder Database - Veritabanı
linefolder Mssql İle Mysql Arasındaki Fark Nedir?

Mssql İle Mysql Arasındaki Fark Nedir?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    inka_zuba
    inka_zuba's avatar
    Erkek
    bide ince bı fark daha var. mssql ile mysql arasında q ve s harfleri.
    :D:D

wista kursun olum herkes:D~/tbt/...!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pesimistzombie
    pesimistzombie's avatar
    Erkek
    rene abü konuyla alakası belki yok ama bu mssql serverdaki databaseyi generate sql script diye yedekleyebiliyorum hani tablo şeylerini filan ama içindeki verileri bi türlü yedekleyemiyorum o nasıl oluyor ? enterprise managerdan nasıl yapabilirim onu? yani amaç ben pcde yaptığım db yi başka serverda çalışır hale getircem kodları import etcem direk tablolar veriler oluşmuş olacak.. ama veriler olmuyo bi türlü.. ama mysqlda hepsi yedeklenmiş oluyo bi de bu farklılık var :D

:|
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zervalone
    zervalone's avatar
    Erkek
    Biraz salak bi türkçeyle yazmışım düzletiyorum
    yüksek üyelikli bi site istiyolar mecburen sql kullanıcaz bi yazılımcıya sordum ilk önce veri tabını yapıp onun üzerine kurman lazım siteyi sonradan yaparsan olmaz ilk sql in mantığını tablolarını alanlarını ayarlaman lazım dedi bu konuyada bi yardımcı olsanız çok güzel olcak
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Erkek
    tabiki, mysql ve mssql dioruz adı üstünde sql syntaxlarına uygun olmaları lazım...

Zaten hepsi tamamen birbirinin aynı olsaydı o zaman birden fazla veritabanınan ihtiyac olmazdı..

onun haricinde her bir veritabanınınn kendine has özellikleri bulunmaktadır....

kaldıki bu aynı firmanın db lerinde bile farklılık gösterbiliriz.. örneğin irin verdiği gibi özellikle data tiplerinde faklılık bariz şekilde bulunmaktadır... Örneğin bazı db tipleri oracleda bulunurken mssqlde bulunmamakta(sanırım en önemlilerinden bi tanesi yüksek haneli rakamlarla ilgili idi, ben oraclecı değilim net bilgim yok)..

Hatta bu aynı veritabanınn yazan microsoftun mssql ve accessinde bile bulunmaktadır.. access mantıksal bilgileri, true/false olarak gösterirken, mssql 0 1 ile göstermekte..

Bu şekilde birçok karakteristik özellik gösterebilirsiniz...

10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Kendi özlü sözümdür, kaynak belirterek kullanınız.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ir2
    ir2's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası Developer Madalyası
    Erkek
    @pesimist; direkt "backup-" kullan örnek;
    BACKUP DATABASE [DBISMI] TO DISK = N'c:\yedek.bak' WITH NOFORMAT, NOINIT
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    İnce Memed
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    Farklari soylemisler zaten bende ufak bir ekleme yapayim. Piyasanin en tasakli firmalar MSsql'i tercih eder mesela,online alisveris siteleri ,buyuk holdingler ,universitelerde ogrenci kayitlari vs.Microsoftcuyuz ama amk suan linuxtan girdim siteye sistem yerinde "ezik linux" yaziyor kotu oldum :) bi degistirseniz :D

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pesimistzombie
    pesimistzombie's avatar
    Erkek
    ir2 saol :D

:|
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Erkek
    neyse enterprise managerdan, db ye sağtuş >task> backup'u seç,

destinationdan diski sec ve link ver...

optionsda force overwrite die bi secenek olması lazım... onuda seç eğer dbnın aynısı varsa...

sonra start de o yapar...

aynı zamanda, mssqli stop edip dbismi.mdf ve dbismi_log.ldf die 2 dosyadır mssql dbsi, bunların ikisin kopyalayıp başka herhangi bir mssqlde attach databaseden gösterirsn başka bilgisayara taşımış olursun..

birisi dbyi backuplar, diğeri direk db dosayalarını koplayar...

script ilede ir2 yazmış zaten...

10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Kendi özlü sözümdür, kaynak belirterek kullanınız.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Erkek
    Ezik liux :DDDD

yaşasın kötülük :D

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Musket
    Musket's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

renegadealien bunu yazdı:
    -----------------------------
    tabiki, mysql ve mssql dioruz adı üstünde sql syntaxlarına uygun olmaları lazım...

Zaten hepsi tamamen birbirinin aynı olsaydı o zaman birden fazla veritabanınan ihtiyac olmazdı..

onun haricinde her bir veritabanınınn kendine has özellikleri bulunmaktadır....

kaldıki bu aynı firmanın db lerinde bile farklılık gösterbiliriz.. örneğin irin verdiği gibi özellikle data tiplerinde faklılık bariz şekilde bulunmaktadır... Örneğin bazı db tipleri oracleda bulunurken mssqlde bulunmamakta(sanırım en önemlilerinden bi tanesi yüksek haneli rakamlarla ilgili idi, ben oraclecı değilim net bilgim yok)..

Hatta bu aynı veritabanınn yazan microsoftun mssql ve accessinde bile bulunmaktadır.. access mantıksal bilgileri, true/false olarak gösterirken, mssql 0 1 ile göstermekte..

Bu şekilde birçok karakteristik özellik gösterebilirsiniz...

-----------------------------

Abi hakkatten onemsiz durumlar bunlar.

Bence asıl fark, MsSql in visual çok fazla ozellıgı olması...

Ve Sql Express de queryleri bile bir wizard la yazdırabılme avantajı.

Kurulum vs avantajlarından bahsetmenın bir onemı yok.

Yani ha bool yazmışım, ha bit.

Ayrıca, store etme bakımından, checkedstate gibi true/false u hangı degıskenle kaydedebılırım?
    Şimdi takıldı kafama... 

Toplam Hit: 9481 Toplam Mesaj: 21