folder Tahribat.com Forumları
linefolder Database - Veritabanı
linefolder Mssql To Postgresql Yapan Var Mı?



Mssql To Postgresql Yapan Var Mı?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    trooper
    trooper's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Kasım/2007
    Erkek
    cemnet bunu yazdı
    TheAvenqer bunu yazdı

    Konuyu takipteyim bende bu aralar mongoya geçme kararındayım genel olarak konu sahibininde affına sığınarak ve onunda geçiş aşamasında olduğu için kaynak ihtiyacı olduğunu düşünerek belki nosql yapısını beğenir diye

     

    nosql mimarileri ve tasarım örnekleri konusunda kaynak varsa onlarada bakmak isterim artık belli bir çağa geldik eskisi gibi küçük değiliz belli standartlarda yazmaya başlamak lazım

     

    hocam postgresql de json tipi var. tek atışta hem klasik veritabanı hemde nosql işini çözebilirsin. performans yarışlarında aynı sonucu verdiğini iddia etmekte. 

     

    hocalar localde docker üzerine 2m kullanıcı kaydı oluşturdum postgresqlde 4 snde falan cevap verdi where kriteriyle bi sorgu atınca. yani bu durum biraz düşündürdü. webde aynı kıyaslamaları yapıp yazacağım buraya.

     

    2m data içinden bi select 4 sn mi döndürdü ? Eğer cevap evet ise pg versiyon  donanım işletim sistemi nedir?


    ZzZzZzZ...!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iskeltan
    iskeltan's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Haziran/2016
    Erkek

    daha once mysql'den postgres'e, postgres'ten mysql'e gecis yapmisligim var. belli bi yukten sonra butun dbler ayni diyebiliriz. piyasadaki yazilara bakarsan mysql okumada, postgres yazmada daha hizlidir falan gibi seyler gorebilirsin.

    o kadar uzun zamandir postgres kullaniyorum ki mysql ile net bi karsilastirma yapamam su an icin ama orm kullanan biri olarak, cok cok cok buyuk farklar yaratmiyor benim hayatimda. belki postgis vs. gibi ozellikler kullanan projelerde farki yasarim baska da bisey degistirmiyor hayatimda.


    duanla yasamadim ki bedduanla oleyim - Arif
Toplam Hit: 2489 Toplam Mesaj: 13
sql