folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Mühendis Arkadaslar

Mühendis Arkadaslar

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Roark
    Roark's avatar
    Erkek

Makina mühendisi arkadaslar anlar sanırım , :) Bizimde yazın odun isi oluyor mesela cok yoruluyoruz

https://www.facebook.com/photo.php?v=509677469169577&set=vb.356934671110525&type=2&theater

Video bulunan aletin çalışma mantığı nedir ?
    -Bıcaklar hangi sistem olarak çalışıyor ( aşşağı , simit , çark , kıyma ) gibi.

-Bıçaklar gücünü alttaki motordan alıyor.

Yani elimde motor var kayış var hersey var , tek sıkıntı bunu kesecek sistem nedir ? bıcaklar nasıl keser ? farkındaysanız ileri doğruda fırlatıyor nasıl yapılır.

Yapan gören makinanın adını bilen varsa yardımcı olun :)

NOT : Konuyu nere acacagımı bilemedim.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    OFree
    OFree's avatar
    Erkek

hocam bence bu sekilde mantıgı o ucgen olan bıcak hızlı bir şekilde asagı yukarı hareket edıyo o yüzden adamlar odunu hızlı aatma gereksınımı duyuyolar makine muh fln ddegilim ama makinalara olan merakdan boyle bir mantık yuruttum

Freedoom is not free.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Roark
    Roark's avatar
    Erkek
    OFree bunu yazdı

hocam bence bu sekilde mantıgı o ucgen olan bıcak hızlı bir şekilde asagı yukarı hareket edıyo o yüzden adamlar odunu hızlı aatma gereksınımı duyuyolar makine muh fln ddegilim ama makinalara olan merakdan boyle bir mantık yuruttum

Hocam makina 6hp lik bir makina yani o bıcagı o kadar hızlı oynatacak bir makina degil odunu neredeyse 5-6 parcaya bölüyor.

Yani bıcakların oduna takılıp odunu geri atma gibi riski var , ama bu adamlarda odun geri gelmiyor kesinlikle kesilip , karsı taraftan cıkıyor.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gokcan
    gokcan's avatar
    Erkek

Buyuk bir disli uretirsin iki yada dort bicakli motor devrini ayarladin mi bir kac odunda sonuca ulasirsin. Ama muhendis olmadigim icin konuna trip atiyorum suan

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Roark
    Roark's avatar
    Erkek
    gokcan bunu yazdı

Buyuk bir disli uretirsin iki yada dort bicakli motor devrini ayarladin mi bir kac odunda sonuca ulasirsin. Ama muhendis olmadigim icin konuna trip atiyorum suan

Hocam dişli derken ? :) tam acık yorum alıyım.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    OFree
    OFree's avatar
    Erkek
    Maddox bunu yazdı
    OFree bunu yazdı

Hocam makina 6hp lik bir makina yani o bıcagı o kadar hızlı oynatacak bir makina degil odunu neredeyse 5-6 parcaya bölüyor.

Yani bıcakların oduna takılıp odunu geri atma gibi riski var , ama bu adamlarda odun geri gelmiyor kesinlikle kesilip , karsı taraftan cıkıyor.

hocam o zaman o ucgen dısın yerıne donen yıldız bıcak olsun dıcemde oda garıp olur odunu havaya fırlatma olabilir yandan goruntuus olsa tam bişi soyliyebilirimde burdan ancak bu kadar yorum yapabiliyorum :D

Freedoom is not free.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gokcan
    gokcan's avatar
    Erkek

http://www.bicak.web.tr/images/upload/buyuk/f2b0134f7a.JPG 

bunun gibi mesela bir tarafi keskin dusun diger taraf kesici hem odunu sikistirir duz taraf diger bolumde keser atar.duzenegide egik yaptin mi olur bence

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Roark
    Roark's avatar
    Erkek

Muridler olay su , bıcak öyle bir bıcak ki catır catır kesiyor ve odun hiç sağa sola sıçramıyor biz hızarla keserken bile zapt edemiyoruz hadi odunu saldığımız yer eğik olsa nasıl bir bıçak nasıl bir şekil bu yani ? :) düşünüyorum düşünüyorum olmuyor adamda sadece makinayı göstermis hiç haraket yok kimse görmesin diye :D

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zodiac
    Zodiac's avatar
    Erkek

muhtemelen yıldız bıçaktır ama o bölme aralığında çiftli üçlü dörtlü bi bıçak olsa genede ağır bi mekanik güç ister veya yıldızda olmayabilir tek ağızlı birden fazla paralelel bıçaklarda olabilir

mantığın korkunu yenemiyorsa kendini düşünenden sayma,
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gokcan
    gokcan's avatar
    Erkek

Bicak benim gosterdigimdir tasarim olarak. Ya 3 lusudur yada iki lisi bence olay deviri ayarlamaktan geciyor motor gucuyle alakali

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Roark
    Roark's avatar
    Erkek
    gokcan bunu yazdı

Bicak benim gosterdigimdir tasarim olarak. Ya 3 lusudur yada iki lisi bence olay deviri ayarlamaktan geciyor motor gucuyle alakali

İste sıkıntı burda zaten , nasıl denk getiriyor ? her odunun boyu , eni , kabugu farklı , birine göre ayarlasa digerlerinde makina hiçmi geri odunu itmez ya da sarsmaz.

Dedigim gibi motor kayıs ve yukarıdaki çark sıkıntı değil ellerimizde mevcut , sıkıntı olan tek şey bıcak ve bıcagın calısma prensibi

@Kurtcebe : Usta zaten hep olabilir olarak düsündüm ama olmuyor iste :)

Toplam Hit: 2688 Toplam Mesaj: 25