Mühendis Hocalar Bir Bakar Mısınız? Bunu Yapabilir Miyiz?
-
Hocalarım öncelikle iyi günler diliyorum. Konumuz bir proje, yansıtma ile temas nasıl gerçekleşir...
Şöyle örnek vereyim. Mesela yuvarlak tahtaya projector ile yada lazer kullanarak dart hedef görüntüsü aktarılacak, bu görüntü üzerinde ok atıldığı zaman puanı küçük bir ekranda gösterecek. Var mı böyle bir şey, ya da yapabilir miyiz?
Bunun benzeri olarak akıllı tahta örneği görüyorum ama bu benim dediğimi tam karşılamıyor. Çünkü tahtayı delme gibi bir durum söz konusu değil, :) hedef sporları ile uğraşıyorum. Dart öylesine örnek verildi..
Verilecek fikirler için şimdiden teşekkürler. :)
-
Hocam lazer projektör sistemlerine bir bak derim. Daha bugün lazer projektörle yapılmış bir klavyeyi inceliyordum. Kesinlikle lazer projektör ile istediğini yapabilirsin ama nasıl yaparsın bi firim yok :)
-
ndmylmz bunu yazdı
Hocam lazer projektör sistemlerine bir bak derim. Daha bugün lazer projektörle yapılmış bir klavyeyi inceliyordum. Kesinlikle lazer projektör ile istediğini yapabilirsin ama nasıl yaparsın bi firim yok :)
Gerçekten böyle bir şey var mı hocam :)
İsterseniz biraz daha ayrıntı vereyim, ben 70 metrede Okçuluk Sporu yapıyorum. Oku attığım hedef tahtası malum deliniyor. Onun üzerine bir sistem yapmak malesef olmaz. Ancak okun nerede olduğunu algılayan bir sistem olmalı. Ha bunun için özel chipli ok falan işine girmeden yapmak lazım. Tıpkı dediğiniz parmak algılayan klavye gibi.
Birde telefonumuzu NFC ile tanımlayıp vurulan puanlar telefonda anlık gösterip kayıt eden bir uygulama yapabilirsek tadından yenmez :)
-
Yansıttığın yüzeyi kinect/leap gibi birşey ile takip etmen lazım. Yansıtma işi ayrı takip işi ayrı bildiğim kadarıyla. lazer ile resmi yansıtacaksın. Yansıttığın yerin altına yada üstüne leap (adı bu değil miydi elle fareyi hareket ettirdiğimiz şey) koyacaksın. O yerden ne kadar uzaklıkta olduğuna göre puan hesaplayacak. Kinect ile de yapılır.
telefondaki NFC 5cm'den çalışıyor biliyorsun. bluetooth daha mantıklı bir seçim olabilir.
NoktaliVirgul tarafından 18/Ara/15 23:45 tarihinde düzenlenmiştir -
Şöyle birşey yapılabilir.
Bir tane galvo scanner alırsın.
https://www.youtube.com/watch?v=aHImBmesHX0
İstediğin görüntüyü yansıtırsın nereye yansıtacaksan.
Mesela bir bikinili koyabilirsin.
Bir tane de endüstriyel kamera alırsın.
Kamerada ilgili noktaları yuvarlak içine alırsın, o bölgelerden hangisinde farklılık var bunu sana bildirebilir.
Keyence, Omron, Sick vs kameralara bakabilirsin.
Pahalı çözümler..
-
Kaan bunu yazdı
Şöyle birşey yapılabilir.
Bir tane galvo scanner alırsın.
https://www.youtube.com/watch?v=aHImBmesHX0
İstediğin görüntüyü yansıtırsın nereye yansıtacaksan.
Mesela bir bikinili koyabilirsin.
Bir tane de endüstriyel kamera alırsın.
Kamerada ilgili noktaları yuvarlak içine alırsın, o bölgelerden hangisinde farklılık var bunu sana bildirebilir.
Keyence, Omron, Sick vs kameralara bakabilirsin.
Pahalı çözümler..
Hocam sanki bana bunlar yapılabilir şeyler gibi geliyor, yani böyle dediğiniz gibi pahalı tertibata gerek kalmadan yapılabilir. Şu an hayatımdaki en büyük hatayı tekrar üniversite sınavlarına hazırlanmayip mühendis olmayarak yaptığımı düşünüyorum. :)
-
Görüntü işleme ile yapılabilir.
-
NoktaliVirgul bunu yazdı
Yansıttığın yüzeyi kinect/leap gibi birşey ile takip etmen lazım. Yansıtma işi ayrı takip işi ayrı bildiğim kadarıyla. lazer ile resmi yansıtacaksın. Yansıttığın yerin altına yada üstüne leap (adı bu değil miydi elle fareyi hareket ettirdiğimiz şey) koyacaksın. O yerden ne kadar uzaklıkta olduğuna göre puan hesaplayacak. Kinect ile de yapılır.
telefondaki NFC 5cm'den çalışıyor biliyorsun. bluetooth daha mantıklı bir seçim olabilir.
NFC şu anlamda yani Ok atmaya başlamadan önce mesela 2. tahtaya atacak isem gidip yanına NFC ile okutuyorum. Tahtayı tanıyor sonrada telefon ile Bizim sistem aynı ağa bağlı iken(ki bu fikir şimdi geldi aklıma 😊) 70 metrede yerime geçip oku atıyorum telefona anlık bilgi geliyor. Ve hatta kayıt edip grafik hale döküyor. Bu dediklerin projenin son aşaması her şey bittikten sonra yapılacak NFC işi, ama hayali bile çok güzel oluyor... :)
-
1234567B bunu yazdı
Biraz daha açar mısınız, nasıl olabilr bu iş sizce?
-
adamhakli bunu yazdı1234567B bunu yazdı
Biraz daha açar mısınız, nasıl olabilr bu iş sizce?
https://www.youtube.com/watch?v=UJtpBxdDVDU
İzle. Gerisini hayal gücünle çözersin sanırım. Hedefteki vuruk yerler tespit edilecek filan. Düzenli çalışırsan yapabileceğine inanıyorum.
1234567B tarafından 19/Ara/15 00:16 tarihinde düzenlenmiştir -
Benim anlattığım zaten görüntü işleme,
bahsettiğim kameraların hazır yazılımları, onlarla çabuk sonuç alabilirsiniz.