Mühendislik Fakülteleri
-
Slmlar,
Mühendislik 0kumayı düşünüyorum ama Hangi mühendisliği okuyacağıma karar veremedim sizce hangi mühendisliği okusam iş bulma imkanım daha çok olur. En popüler ve iş bulma imkanı daha kolay olan mühendislik hangisi. bilgisi olan varmı?
-
-Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği
-İşletme Mühendisliği -
önemli olan aslında ne yeteneklere sahipsin.
insanlar personel arayışında 4 yıllık lisans bölümünün yanında belli nitelikler ararlar mesala aralarında en önemli bulduğum benim erkekler için askerlik ve en az iki yıl tecrübe insanı deli edicek şeylerdir bunlar :D:D ve ancak bu kadar yardımcı olunabilir sana bu sorduğun soruda, senin de azcık fikirlerinin olması gerek. mesala şu işi yapmak istiyorum demen gerek güzel kardeşim. =)
-
Üniversite olarak;
Fatih üniversitesi,
Zirve Üniversitesi
bu ikisi arasında kaldım siz olsanız nereyi tercih yaparsınız?
-
ben olsam Fatih'i tercih ederdim
-
-zirve hangisi yahu nerede o ?
-fatih iyidir özel mözel ama :DD:
-beni de okutsana
-kaç paran var :DD
-
hocam mf4 deki puanın ve başarı sıralaman nedir
-
AyT bunu yazdı:
-----------------------------
-zirve hangisi yahu nerede o ?
-fatih iyidir özel mözel ama :DD:
-beni de okutsana
-kaç paran var :DD
-----------------------------
zirve gaziantep te ayt bence şöle düşün evin istanbul da ise fatihe git ama başka ilde isen zirveye git istanbula göre yaşam şartları daha uygun (para) maliyet bakımından -
Teknik lise çıkışlı olduğum için Fatih'de 2 yıllığı DGS ile mühendisliğe geçiş amacıyla okudum. Şimdi Allah'a şükür başka üniye DGS ile geçtim. Tam bir amele yuvası. Yurtta kaldığımdan dolayı mühendislik fakültesinden bir sürü kişiyi tanıyor ve derslerinde yardımcı oluyordum. Hocalarında birçoğu tanıyorum. Okulda araştırma, geliştirme konusunda hiçbirşey yapılmıyor. Adamlar sadece din üzerine yaşıyor. Okulda 500 tane imam bulursun ama 5 tane bilgili öğrenciyi bırak hoca bulamazsın. Koskoca okulda php bile bilen adam yok. Dışardan getiriyorlar.
Ben de cemaat, Fetto Metto alakam olmamasına rağmen DGS'de katkısı olsun diye orayı Fem dershaneleri gibi kaliteli ve ciddi sanarak gittim. Ama nerde işe yaramaz adam varsa torpille öğretim üyesi yapmışlar. Alayı cemaat vasıtasıyla iş güç sahibi olsun diye işe sokulan üniversite mezunları.
Okulda master, doktora tezi diye yazı okutma programı, ingilizceden türkçeye çeviri programı gibi komik şeyler üzerinde mühendislik ve myo dan hocalar birlikte çalışıyorlardı. yazı okutma programı şaka gibi...
Sonra oraya gidipte İstanbul'da yaşayacağını hiç sanma. Taksim bile 2 saat. En yakın kalacak yer Kiptaş var. O da Hadımköyün ileri taraflarında. Bir yarım saat daha ekle. 2,5 saat şehirden uzaklaşıyorsun. Beylikdüzü Migros dışında gidilebilecek hiçbir yer yok. Allah'ın dağında Büyükçekmece HadımköydeHadımköy otobüsleri özel otobüsler. Bu yüzden kafalarına göre takılıp at oynatıyorlar. Ağzına kadar dolu. Ayakta yer bulabilirsen şükret. İşletmecilerin arkası var. Yolculara her türlü hayvanlığı yapıyorlar.
Sonra her Allah ın günü deli gibi eser. Türkiyenin en çok esen yerlerinden birisinde. 60 km/saat rüzgarı yemediğin gün yoktur.
Yemekhane ve kantin işletlerine bir firma bakıyor. Müslüman gavur demeden gelene geçene koyuyorlar. Dışarda 1,5 liraya alacağın şeyi 2,25 liraya satıyorlar. Oluk oluk para gidiyor.Tabi cemaatçiler için cennet. Gidersin mescidinde namazını kılarsın. Ders aralarında din sohbeti yaparsın. Her türden türbanlı hatun kaynıyor zaten. En namuslusundan orospusuna kadar her çeşiti var. Seçer beğenir alırsın ve evlenirsin. Sonra cemaatten iş ayarlarlar. Saray biskivüde, Zaman gazetesinde, stv de falan staj yaparsın, işe girersin vs. Son cümlemde ciddiyim. Zamanda stv de staja giden çok vardı.
Cemaatçiysen ve cemaat bağlantıların varsa işinin ehli olmasan, birbok bilmesen bile bir yerlerden iş bulabilirsin. Bunun orda çok örneğini gördüm.
Zaten orada mühendislik, bilim vs alanlarında eğitim verilmiyor. Boşuna birşey öğreniriz diye gitmeyin. Cemaat, din merkezi bir okul.
Okulda hemen her bölümden, fakülteden tanıdığım sürüyle insan ve hoca oldu. Rahatlıkla beş para etmez diyebilirim. Hatta o kadar çok şey yaşadımki. Buraya yazsam yeminle kitap olur. Neyse uzun lafın kısası beş para etmez. Daha fazla uzatmanın manası yok.
Ama sen bilirsin cemaat demişsin. Fatih, Zirve arasında kalmışsın falan. Sanırım cemaattensin. Bu durumda mutlu olursun. Ama bilim kültür, ar-ge kesinlikle bekleme. Kuru kuruya dini ortamını kurar, işini de sağlarlar geçinir gidersin. -
hmm.
zirve'de cemaatin oraya nasıl bakıyorsun bu konuda aynımıdır aceba?
-
Zirve konusunda bilgim olmadığı için birşey demem doğru olmaz. Ne desem yalan.