folder Tahribat.com Forumları
linefolder Eğitim & Ödev & Bilimsel Döküman
linefolder Mühendislik Ve Ders Anlamında Birkaç Soru

Mühendislik Ve Ders Anlamında Birkaç Soru

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YekteranBaymedir
    YekteranBaymedir's avatar
    Homo

elinde 1. yıl için inşaat mühendisleri ders notları olan varsa paylaşabilir mi?

ayrıca bir mühendisin hayatı - tubitak yayınlarından olan kitabı ebook olarak bulabilir miyim, bilen var mı?

şu sıralar vaktimi araştırma yaparak ve ders çalışarak geçiriyorum.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gkhn
    gkhn's avatar
    Erkek

1. Sınıfında 2 tane muh. giriş dersi alırsın belki bazı okullarda bide statik,

onun dışı fix math, fizik kimya ve bilgisayardır. Yani heryerde bulunur, kasma kendini buralarda bence 

I am free of all prejudice. I hate everyone equally
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Geenmeboo
    Geenmeboo's avatar
    Erkek

bahsettiğin kitapların ebook olarak bulunması zor neredeyse imkansız...

zaten 1.sınıfmışsın daha bişey yok ki araştıracağın lise konularının ayrıntılı hallerini görücen bi de extra programlama teknik resim...

NEDEN? (soru olarak)
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erdoganb
    erdoganb's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

özellikle autocad e başla şimdiden, ve araştırmalarında kimsenin şevkini kırmasına izin verme çünkü sen potansiyel mühendizsin :)

bildiğim kadarıyla tübitak yayınlarının pek e-book olanları bulunmuyor... zamanında ben cok aramıştım 1-2 tane bulabildim onlarda astronomi ile ilgili olanlar ve eski kitaplar...

yardırmak bizim işimiz
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YekteranBaymedir
    Homo

tavsiyeleriniz için teşekkürler ama kasmamakla olmuyor. bu yılım kolay diye salarsam alttan birsürü dersim olacağına eminim.

kaldı ki sırf meslek sahibi olmak için okumuyorum, kendimi geliştirmeye bakıyorum.

dediğim kitabı manisa'da bulamayacağım için ebook olarak istemiştim (manisa da pek yer bilmiyorum.)

ama nette de yoksa napalım bi şekilde bulucam artık. iyi akşamlar

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cyrpt
    cyrpt's avatar
    Erkek

Sen yenisin galiba :)

Hocam moralini bozmak gibi olmasın ama mühendisllik dedinmi 2 kere hele Makine ,İnşaat  ,maden dedınmı  5 dusuneceksın... Her bolumun derslerınde kendıne gore zolrukları vardır ama bu 3 bolum her muhendıslık fakultesınde mutlaka olan ve bır cok ksı tarafından zorluk derecesı kazıklıgı asmıs oldugu kabul gormus pısıko muhendıslıklerdır... buralarda gosterılen dersler bır cogunun cok basıtmıs gıbı bahsettıgı statık mukavemet dınamık ve bunların pesıne cesıtlı kelımeler eklenerek olusturlmus olan envayı cesıt derslerı ve bunların zorluklarını saymaya baslarsam muhtemelen kendıne yuksek bır yer aramaya baslarsın.... Tabı bu arada bu bolumlerde yıllarca bu derslerle ugrasarak hala asıstan yada zorlana zorlana yr.doç.dr. olmus ve doç. olabılmek için degıl 40 fırın 500 fırın daha ekmek yemesı gereken yada prof olana kadar kafayı yemıs sınavlarda ulan su statık ve dınamık analızde daha nereye nasıl bır kazık gomerımde ogrencıler yapamaz dıye ugrasan hatta sınavda sen kıcından ter akarken suratında pıs bır tebessumle aha optummu sızı dıyenpısıkolajık sorunlu hoacalrı hıc saymıyorum... zaman ıcersınde ınsaatcılar gırdıklerı her bınada kolon kırıs hesabı yaparak  acaba bunun ıcınde demırler dogru oldumu betonun kalıtesı ne dıye gezerken dıger makınacı ve madencılerın dusuncelerınıde saymak ıstemıyorum... Mezun oldugunda saclarındakı beyazları saymak yerıne kendını "kızlar olgun erkelerden hoslanır" cumlesını kuramyı tercıh etmek tavsıye edeılır :)... Bu saydıklarım tecrube ıle sabıt olup. Sana tavsıyem en basıt olan dersın 1 dakıkasını bıle kacırmaman tavsıye olur.... Bıraz morlını bozdum ama bu saydıklarım gercektır ve gercekler acıdır :)

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YekteranBaymedir
    Homo

@crypt 

hocam işin zorluğunu anladığım için şimdiden çalışmaya başlamak istiyorum zaten.

o yüzden bulabildiğim her ders notuna falan bakcam, kendimi geliştirmek istiyorum sürekli 

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AnaMuhalefet
    AnaMuhalefet's avatar
    Erkek
    cyrpt bunu yazdı:
    -----------------------------

Mezun olduğunda saçlarındaki beyazları saymak yerine kendine " Kızlar Olgun Erkeklerden Hoşlanır. " cümlesini kurmayı tercih etmek tavsiye edilir :) 

Hahaha,hepsine katılıyorum arkadaşın söylediklerinin. Ayrıca bu cümle can alıcı kısmı,kafana iyice otursun, özellikle makina,inşaat ya da elektronik okucaksan:) 

Ayrıca 1.sınıf başlangıcı ve 4.sınıf ders çalışmadan geçebileceğin yegane zamanlardır. O yüzden kastırma ve bunu iyi değerlendir, rahat rahat takıl ilk sene, sonra ısınırsın iyice,sistemi kavrar olayı çözersin...Hayırlısı olsun, bol sabır :P

Bir işi: " BİLMEYEN " ELEŞTİRİR, " AZ BİLEN " AKIL VERİR, " YAPAMAYAN " ÇAMUR ATAR, " BİLEN " YAPAR.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wert
    wert's avatar
    Erkek

yav aklıma geldi bugün bir arkadaş teorik mekanik dersine girdi

mühendislerede

newton mekaniği dışında

lagrange mekaniği ve

hamiltion mekaniği konularını görüyormmu

:S

merak eden varsa 

http://en.wikipedia.org/wiki/Lagrangian_mechanics

http://en.wikipedia.org/wiki/Hamiltonian_mechanics 

|sadece aptalların başarısı ders notu ile ölçülür|
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    jerry
    jerry's avatar
    Erkek

abicim, yapacagin derslerine en iyi calismak olcak ta, insaat muhendisligi'nin temel amaci is'i yaptigin adama olayi en tasarruflu! dertsiz tasasiz! ve yikilmayacak sekilde yapmandir. Bu ucunu gerceklestirirsen bu sektor'de milyon'lar kazanirsin yoksa, bir muhendisin hayati boktandir, cok bir sey yapmaz, zaten okulda da ogrendiklerin gerccek hayatta uygulanmaz, kisaca 4 islem yapabiliyor ve okuman yazman olmasi yeter! Onemli olan kafayi calistirman:):)

Eger mutahitlik yapmayacaksan, tavsiyem, structural engineer'in derslerini anlayarak!, bilerek! ve arkasinda yatan hem matematik felsefesini hem de pratik hayatta uygulamisini bilmen. Ama structural engineer olmaman. Para CPM yani const. project managemt'ta. CPM uzerine bir de yurt disinda guzel bir MBA yaparsan isletme veya entrepreneur+Ekonomi okursa, hem teknik olarak bilginin yanina girisimcilik'te katarak yonetim kademelerinde veya daha ilerde kendi isini olusturabilirsin.

Veya universite'de kalir akademik devam ederken, ozel projeler alirsin, boylece hem ozel hem de akademi dunyasinda yerin olur!

Onun cok acik, Allah yardimcin olsun:)

GOD IS GOD http://www.youtube.com/watch?v=v8LY2VgiikE
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Geenmeboo
    Geenmeboo's avatar
    Erkek

jerry bunu yazdı:

abicim, yapacagin derslerine en iyi calismak olcak ta, insaat muhendisligi'nin temel amaci is'i yaptigin adama olayi en tasarruflu! dertsiz tasasiz! ve yikilmayacak sekilde yapmandir. Bu ucunu gerceklestirirsen bu sektor'de milyon'lar kazanirsin yoksa, bir muhendisin hayati boktandir, cok bir sey yapmaz, zaten okulda da ogrendiklerin gerccek hayatta uygulanmaz, kisaca 4 islem yapabiliyor ve okuman yazman olmasi yeter! Onemli olan kafayi calistirman:):)

Eger mutahitlik yapmayacaksan, tavsiyem, structural engineer'in derslerini anlayarak!, bilerek! ve arkasinda yatan hem matematik felsefesini hem de pratik hayatta uygulamisini bilmen. Ama structural engineer olmaman. Para CPM yani const. project managemt'ta. CPM uzerine bir de yurt disinda guzel bir MBA yaparsan isletme veya entrepreneur+Ekonomi okursa, hem teknik olarak bilginin yanina girisimcilik'te katarak yonetim kademelerinde veya daha ilerde kendi isini olusturabilirsin.

Veya universite'de kalir akademik devam ederken, ozel projeler alirsin, boylece hem ozel hem de akademi dunyasinda yerin olur!

Onun cok acik, Allah yardimcin olsun:)

mühendislik hakkndaki bilgilerine ve tespitlerine bi mühendis adayı olarak hayran kaldım way be demek 4 işlem bilmek yetiomuş e biz boku bokuna okuoz o zaman aq.

-------------------------------------------------------------------------

Mekanik kanunlarının hepsi belirli derslerin içerisinde gösterilio zaten:

Akışkanlar mekaniği

statik

dinamik

termodinamik

ısı transferi

.....

-------------------------------------------------------------------------

kardeşim sen notları bulup çalışcam diyon da o notların derslerini almadan kusura bakma ama nah anlarsın. lise konuları tamam matematik fizik kimya onlar eywallah ama geri kalanı için kasma boşa kürek çekersin. sana önerim çizim programlarını indir internette bolca ebook ları da war onları da indir onları öğrenmeye başla senin için 1. senede en büyük kazanç o olur.

NEDEN? (soru olarak)
Toplam Hit: 3240 Toplam Mesaj: 22