folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Muhteşem Yüzyıl Ve Milliyet Yorumları ?

Muhteşem Yüzyıl Ve Milliyet Yorumları ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek

aga açıp baktığım yok etkileniyorsa seyretmesin kumandayı kanal değiştirmek yerine götüne sokmak için mi kullanıyormuş anlamadım gitti.

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nick6
    0x656e
    0x656e's avatar
    Homo
    RETRET bunu yazdı

aga açıp baktığım yok etkileniyorsa seyretmesin kumandayı kanal değiştirmek yerine götüne sokmak için mi kullanıyormuş anlamadım gitti.

Hocam anlatmak istediğim bunu yazan bir vatandaş tarihimizi yanlış mı biliyor yoksa biz mi yanlış biliyoruz ? 

benim bildiğim kanuni karı üzerinde değil at üstünde geçirdi yaşamını bu dizi hangi gerçeği yansıtıyor hala anlamadım ( diziyi bir kaç kez izledim)

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KAAMOS
    KAAMOS's avatar
    Erkek
    Ka1nsha bunu yazdı
    RETRET bunu yazdı

Hocam anlatmak istediğim bunu yazan bir vatandaş tarihimizi yanlış mı biliyor yoksa biz mi yanlış biliyoruz ? 

benim bildiğim kanuni karı üzerinde değil at üstünde geçirdi yaşamını bu dizi hangi gerçeği yansıtıyor hala anlamadım ( diziyi bir kaç kez izledim)

hocam tarihi herkes taraflı anlatır

örneğin bize osmanlın savaşlarda genelde sayıca az olduğu anlatıldı ama wikipediadaki savaşlarla ilgili sayfaya girince onlara görede biz sayıca cok fazlaymışız

osmanlı sevdalıları genelde padişahlarnı çok büyük savaşçı ve büyük lider gibi görür osmanlı düşmanlarıda  genelde karı kız peşinde koşan dünya sikime minara götüme tarzı görür

yani anlayacağın herkes kafasına göre yazıyor bişeyler nasıl olsa şimdi gören bilen yok

eski zamanlarda tarih kitapları yazanlarda bugunku teknoloji ve haberleşme olmadığı için savaşın sonucu ve bilançosuna göre karalıyor birşeyler doğrumudur? belki

yamulmuyorsam dizinn başında bunların hepsi kurgudur ve gerçekle alaksı yok yazıyor

benim görüşüm senin benim gibi sıradan insandı kanuni gerektiği yerde savaşır gerekti yerde sevişir

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nick6
    0x656e
    0x656e's avatar
    Homo

Tamam sevişir ama şimdi bunu bir kadınla yapar özel hayatıdır erkektir yapar bi kere görüşümüze bile ters bu nasıl olur ki böyle düşünmeleri ? 

Not:Halife felan demiyorum osmanlı padişahları kendilerini tam anlamıyla halife görmemişler bu siyasi gücü kullanmak istememişlerdir taki 18.yy a kadar 

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HoLyCat
    HoLyCat's avatar
    Erkek

babasi yetmiyor ogluda harem kuruyor :)

Babadan ogula bunlar..

🆃🅰🅷🆁🅸🅱🅰🆃.🅲🅾🅼
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KAAMOS
    KAAMOS's avatar
    Erkek
    Ka1nsha bunu yazdı

Tamam sevişir ama şimdi bunu bir kadınla yapar özel hayatıdır erkektir yapar bi kere görüşümüze bile ters bu nasıl olur ki böyle düşünmeleri ? 

Not:Halife felan demiyorum osmanlı padişahları kendilerini tam anlamıyla halife görmemişler bu siyasi gücü kullanmak istememişlerdir taki 18.yy a kadar 

bak anlamadığın şey şu

bu adamlar biz tarihi direkt olarak aktarıyoruz demiyorlar kanuni ile oturup özel hayatı hakkında röportaj yaptık demiyorlar

adamların yaptığı tek şey nasıl reyting alınırsa ona göre senaryo yazıyolar dizi izlendiği sürece doğru yada yanlışın pek siklerinde olduğunu sanmıyorum 

zaten halkımız genel olarak film ve dizilerde entrika ve seks oyunlarına çok düşkün

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mettoman
    mettoman's avatar
    Erkek
    rehber.uzmantv.com/kanuni-sultan-suleymanin-kac-cocugu-olmustur kanuninin kaç çocuğu vardır hakkında mürit burdakilerle bakarsan kanuninin ömrü at sırtında geçmemiştir ama iyi araştırmak gerek
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blackglove
    blackglove's avatar
    Erkek

yav o değilde başka bir haber sitesinde aqp ye yakın adam demişki başbakan bizi aydınlatmış güya ve bu adam bide turizmle uğraşıyormuş

İts My Life. NOW or NEVER
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    visualeffects
    visualeffects's avatar
    Banlanmış Üye
    Homo

"nedense bu tartismalar, kanuni'nin kendi cocugu mustafa'yi oldurtmesine yakin bir zaman kala daha da bir alevlendi!" demiş biri çokta güzel demiş.

insanlar daha kendi tarihlerini kabul edemiyolar.

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nick6
    0x656e
    0x656e's avatar
    Homo
    mettoman bunu yazdı
    rehber.uzmantv.com/kanuni-sultan-suleymanin-kac-cocugu-olmustur kanuninin kaç çocuğu vardır hakkında mürit burdakilerle bakarsan kanuninin ömrü at sırtında geçmemiştir ama iyi araştırmak gerek

hocam burdada bi kaynak belirtmiyor ki yani mesela ilber ortaylı dan felan kaynak belirtseydi tamam bakar okur inanırdım ama

visualeffects
    hocam benim amacım o değil yani evet öldürtmüştür çokça örneği de mevcuttur başka padişahlardada siyasi bütünlük için gereklidir olmalıdır ( O dönem için)

Toplam Hit: 1830 Toplam Mesaj: 13