Muhteşem Yüzyıl Ve Milliyet Yorumları ?
-
http://gundem.milliyet.com.tr/muhtesem-yuzyil-a-suc-duyurusu/gundem/gundemdetay/30.11.2012/1635272/default.htm
haberdeki yorumlara bakarsanız benim bilmediğim birşeyler mi var ?
Yorum aynen şöyle :
isteyen istedigi yere suc duyurusu yapsin bunlar tarihi gercekler ve halk bunlari bilmeli.dizi tamamen gercek.tarihcilerden cit yok. -
aga açıp baktığım yok etkileniyorsa seyretmesin kumandayı kanal değiştirmek yerine götüne sokmak için mi kullanıyormuş anlamadım gitti.
-
RETRET bunu yazdı
aga açıp baktığım yok etkileniyorsa seyretmesin kumandayı kanal değiştirmek yerine götüne sokmak için mi kullanıyormuş anlamadım gitti.
Hocam anlatmak istediğim bunu yazan bir vatandaş tarihimizi yanlış mı biliyor yoksa biz mi yanlış biliyoruz ?
benim bildiğim kanuni karı üzerinde değil at üstünde geçirdi yaşamını bu dizi hangi gerçeği yansıtıyor hala anlamadım ( diziyi bir kaç kez izledim) -
Ka1nsha bunu yazdıRETRET bunu yazdı
Hocam anlatmak istediğim bunu yazan bir vatandaş tarihimizi yanlış mı biliyor yoksa biz mi yanlış biliyoruz ?
benim bildiğim kanuni karı üzerinde değil at üstünde geçirdi yaşamını bu dizi hangi gerçeği yansıtıyor hala anlamadım ( diziyi bir kaç kez izledim)hocam tarihi herkes taraflı anlatır
örneğin bize osmanlın savaşlarda genelde sayıca az olduğu anlatıldı ama wikipediadaki savaşlarla ilgili sayfaya girince onlara görede biz sayıca cok fazlaymışız
osmanlı sevdalıları genelde padişahlarnı çok büyük savaşçı ve büyük lider gibi görür osmanlı düşmanlarıda genelde karı kız peşinde koşan dünya sikime minara götüme tarzı görür
yani anlayacağın herkes kafasına göre yazıyor bişeyler nasıl olsa şimdi gören bilen yok
eski zamanlarda tarih kitapları yazanlarda bugunku teknoloji ve haberleşme olmadığı için savaşın sonucu ve bilançosuna göre karalıyor birşeyler doğrumudur? belki
yamulmuyorsam dizinn başında bunların hepsi kurgudur ve gerçekle alaksı yok yazıyor
benim görüşüm senin benim gibi sıradan insandı kanuni gerektiği yerde savaşır gerekti yerde sevişir
-
Tamam sevişir ama şimdi bunu bir kadınla yapar özel hayatıdır erkektir yapar bi kere görüşümüze bile ters bu nasıl olur ki böyle düşünmeleri ?
Not:Halife felan demiyorum osmanlı padişahları kendilerini tam anlamıyla halife görmemişler bu siyasi gücü kullanmak istememişlerdir taki 18.yy a kadar -
babasi yetmiyor ogluda harem kuruyor :)
Babadan ogula bunlar..
-
Ka1nsha bunu yazdı
Tamam sevişir ama şimdi bunu bir kadınla yapar özel hayatıdır erkektir yapar bi kere görüşümüze bile ters bu nasıl olur ki böyle düşünmeleri ?
Not:Halife felan demiyorum osmanlı padişahları kendilerini tam anlamıyla halife görmemişler bu siyasi gücü kullanmak istememişlerdir taki 18.yy a kadarbak anlamadığın şey şu
bu adamlar biz tarihi direkt olarak aktarıyoruz demiyorlar kanuni ile oturup özel hayatı hakkında röportaj yaptık demiyorlar
adamların yaptığı tek şey nasıl reyting alınırsa ona göre senaryo yazıyolar dizi izlendiği sürece doğru yada yanlışın pek siklerinde olduğunu sanmıyorum
zaten halkımız genel olarak film ve dizilerde entrika ve seks oyunlarına çok düşkün
-
rehber.uzmantv.com/kanuni-sultan-suleymanin-kac-cocugu-olmustur kanuninin kaç çocuğu vardır hakkında mürit burdakilerle bakarsan kanuninin ömrü at sırtında geçmemiştir ama iyi araştırmak gerek
-
yav o değilde başka bir haber sitesinde aqp ye yakın adam demişki başbakan bizi aydınlatmış güya ve bu adam bide turizmle uğraşıyormuş
-
"nedense bu tartismalar, kanuni'nin kendi cocugu mustafa'yi oldurtmesine yakin bir zaman kala daha da bir alevlendi!" demiş biri çokta güzel demiş.
insanlar daha kendi tarihlerini kabul edemiyolar.
-
mettoman bunu yazdırehber.uzmantv.com/kanuni-sultan-suleymanin-kac-cocugu-olmustur kanuninin kaç çocuğu vardır hakkında mürit burdakilerle bakarsan kanuninin ömrü at sırtında geçmemiştir ama iyi araştırmak gerek
hocam burdada bi kaynak belirtmiyor ki yani mesela ilber ortaylı dan felan kaynak belirtseydi tamam bakar okur inanırdım ama
visualeffects
hocam benim amacım o değil yani evet öldürtmüştür çokça örneği de mevcuttur başka padişahlardada siyasi bütünlük için gereklidir olmalıdır ( O dönem için)