"Murid" Terimi
-
decameron bunu yazdı:
-----------------------------
Googleden tarikat şeyh mürit diye arayp üye olan yobazlar var aramızda :D ama öyle bir olayımız sözkonusu değil , sitede birbirimize öyle hitap ediyoruz sadece, bunun dışında Holyonenın sözü vardır " Şeyh olmak için muhtardan mı neredense yazılı belge almak gerekliyse söyle alayım" dır, bumudur budur.. Dinle hiçbir oluşum iç içe değildir , dinsizide , dinliside bu sitede vardır.
hepsini gördüm. dinli ile dinsizini :) -
cnr437 bunu yazdı:
-----------------------------murid gelmiş murid gider,
fazla gurcalama siktir et.
-----------------------------hea amy doru diyo la kimin kardeşi ((:
decameron bunu yazdı:
Googleden tarikat şeyh mürit diye arayp üye olan yobazlar var aramızda :D ama öyle bir olayımız sözkonusu değil , sitede birbirimize öyle hitap ediyoruz sadece, bunun dışında Holyonenın sözü vardır " Şeyh olmak için muhtardan mı neredense yazılı belge almak gerekliyse söyle alayım" dır, bumudur budur.. Dinle hiçbir oluşum iç içe değildir , dinsizide , dinliside bu sitede vardır.
-----------------------------(((: dinsizin hakkından imansız gelir |':
-
+ olarak yobazları tassaga almamızdan oturude kullanılan bir sıfat oldugunu dusunurum. bizim içimizdeki murid yaklasımı tabiki semboliktir. bunun dısında decanın dedigi gibi burayı dergah sananlar falan oluyor arada. "tahribat" isminin altında nasıl bir tasavvufi anlam arıyorlarsa artık cozemedim ben henuz.
-
bi zamanlar rütbeler yazıyodu mürid-i azam (moderator) vardı. HolyOne'ın altında tarikat şeyhi yazıyodu o dönemlerde olsan nasıl sorcaktın merak ediyom :D
-
DkN bunu yazdı:
bunun dısında decanın dedigi gibi burayı dergah sananlar falan oluyor arada. "tahribat" isminin altında nasıl bir tasavvufi anlam arıyorlarsa artık cozemedim ben henuz.
misal = tahir
burayı ciddi tarikat sanıyordu eleman.
o yüzden paso dini konular açıp duruyordu. -
O mantığa göre düşünürsen bilg. mühendisinden de şeyh olmaz. Cübbeli üfürükçü ak sakallı biri çıkar.
-
müridim müridsin mürid.
-
"mürid" kelimesi Sami diller ailesinden Arap lügatindeki "irade" kelimesinden türemiş olup kelime manasıyla "isteyen" anlamını teşekkül etmektedir..
-
Mürid likle dinin ne alakası var? sen bir siyonist örgüte bile üye olduysan o örgütün müridi sindir. yobazlık müridlik ne alaka anlamadım.
özü ,mürid terimi burada aşık üye yada bağımlı üye anlamında kullanılmış .yoksa dinle tasavvufla vs ile alakalı bişey yok.
senin dinin sana benim dinim bana ister inan ister inanma, özgürsün hani, bağlamında......e buda anlayana.