"Murid" Terimi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    oktaysecurity
    oktaysecurity's avatar
    Erkek
    decameron bunu yazdı:
    -----------------------------
    Googleden tarikat şeyh mürit diye arayp üye olan yobazlar var aramızda :D ama öyle bir olayımız sözkonusu değil , sitede birbirimize öyle hitap ediyoruz sadece, bunun dışında Holyonenın sözü vardır " Şeyh olmak için muhtardan mı neredense yazılı belge almak gerekliyse söyle alayım" dır, bumudur budur.. Dinle hiçbir oluşum iç içe değildir , dinsizide , dinliside bu sitede vardır.
    hepsini gördüm. dinli ile dinsizini :)

Sade Üye
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tarzan
    tarzan's avatar
    Erkek
    cnr437 bunu yazdı:

murid gelmiş murid gider,

fazla gurcalama siktir et.

hea amy doru diyo la kimin kardeşi ((: 

decameron bunu yazdı:
    Googleden tarikat şeyh mürit diye arayp üye olan yobazlar var aramızda :D ama öyle bir olayımız sözkonusu değil , sitede birbirimize öyle hitap ediyoruz sadece, bunun dışında Holyonenın sözü vardır " Şeyh olmak için muhtardan mı neredense yazılı belge almak gerekliyse söyle alayım" dır, bumudur budur.. Dinle hiçbir oluşum iç içe değildir , dinsizide , dinliside bu sitede vardır.

(((: dinsizin hakkından imansız gelir |': 

Çalışmadan, yorulmadan, öğrenmeden rahat yaşama yollarını itiyat haline getiren milletler; önce haysiyetlerini, sonra istikballerini daha sonra da hürriyetlerini kaybetmeye mahkumdurlar. M. Kemal Atatürk
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DkN
    DkN's avatar
    Erkek
    + olarak yobazları tassaga almamızdan oturude kullanılan bir sıfat oldugunu dusunurum. bizim içimizdeki murid yaklasımı tabiki semboliktir. bunun dısında decanın dedigi gibi burayı dergah sananlar falan oluyor arada. "tahribat" isminin altında nasıl bir tasavvufi anlam arıyorlarsa artık cozemedim ben henuz.

Vatan ne Türkiye"dir Türklere, ne Türkistan; Vatan büyük ve müebbet bir ülkedir: Turan. ~ Saga qaygı kelgende qorqup qaşsam taa saga, Qayday betpen qararman aytaş yurtum men saga? Ne dermen dep aytarman sütün bergen anamga? Ne dermen dep aytarman maga sengen atamga? ~ Kök Bayraq"a selam olsun !
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Homo
    bi zamanlar rütbeler yazıyodu mürid-i azam (moderator) vardı. HolyOne'ın altında tarikat şeyhi yazıyodu o dönemlerde olsan nasıl sorcaktın merak ediyom :D

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    retrem
    retrem's avatar
    Erkek

DkN bunu yazdı:
    bunun dısında decanın dedigi gibi burayı dergah sananlar falan oluyor arada. "tahribat" isminin altında nasıl bir tasavvufi anlam arıyorlarsa artık cozemedim ben henuz.
    misal = tahir

burayı ciddi tarikat sanıyordu eleman.

o yüzden paso dini konular açıp duruyordu.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Thelordmax
    Thelordmax's avatar
    Erkek

O mantığa göre düşünürsen bilg. mühendisinden de şeyh olmaz. Cübbeli üfürükçü ak sakallı biri çıkar.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PeTaL
    PeTaL's avatar
    Dişi
    müridim müridsin mürid.

rüyaları gerceklestirmenin en guzel yolu uyanmaktır
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mont-blanc
    mont-blanc's avatar
    Erkek

"mürid" kelimesi Sami diller ailesinden Arap lügatindeki "irade" kelimesinden türemiş olup kelime manasıyla "isteyen" anlamını teşekkül etmektedir..

yıkılma sakın !
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    elevator
    elevator's avatar
    Erkek

Mürid likle dinin ne alakası var? sen bir siyonist örgüte bile üye olduysan o örgütün müridi sindir. yobazlık müridlik ne alaka anlamadım.

özü ,mürid terimi burada aşık  üye yada bağımlı üye anlamında kullanılmış .yoksa dinle tasavvufla vs ile alakalı bişey yok.

senin dinin sana benim dinim bana ister inan ister inanma, özgürsün hani, bağlamında......e buda anlayana.

nekadar anlatırsan anlat,anlattıkların karşındakinin anladığı kadardır... VAR OLDUĞUM İÇİN DÜŞÜNÜYORUM ...
Toplam Hit: 2508 Toplam Mesaj: 20