Mürit Panxer Haksızmış (Turkcell Şımarıklığı)
-
Turkcell'in müşteriye davranış biçimi Apple ile aynı. iPhone 4'ler ilk çıktığı zamanlarda akıllılar telefonun antenini sol alta koymuşlardı. Solak birisi telefonu tutunca şebeke çekimi düşüyordu. Bunu Steve Jobs'a söyleyince "siz telefonu tutmayı bilmiyorsunuz" diye cevap vererek tarihe geçmişti.
Ortada bir hata var hiç bir şekilde üstlerine alınmıyorlar. Hata daima kullanmayı bilmeyen müşterinindir.
-
mkyb bunu yazdıTheM4D bunu yazdı
Turkcell'de çalışan biri varsa beni haberdar edebilir misiniz bu volte aktif olmuyor cihazınız desteklenmiyor diyor, başka cihaz bulup simi takıp aktifleştirmeye de üşeniyorum :D Halledebilecek biri var mıdır acaba?
Dur tahmin edeyim iPhone kullanıyorsun ? O saçmalık benimde başıma geldi. Başka bir VoLTE destekleyen cihaza takıp rastgele bir numarayı ara Turkcell cihazın değiştiğini anlasın sonrasın VoLTE'yi aktif edip kendi telefonuna takınca çalışır.
Mecbur muyum dersen mecbursun. Turkcell müşteri hizmetleriyle kaç sefer görüştüm.
Ben : Bu sorunu nasıl çözebiliriz ?
Turkcell : Efendim bölgenizdeki baz istasyonunda prolem olabilir.
B : Baz istasyonunu camdan bakınca görebiliyorum ne problemi ? Bakın ben teknolojiden anlamayan birisi değilim.
T : Peki telefonunuzda replika iPhone olabilir mi ?
B : (Allah'ım sen sabır ver modunda) Sizin sistemden gözüken imei numaramı söyler misin bi ?
T : Kız söyler imei numası son rakama kadar tutuyor fakat son rakam farklı. İşin ironik tarafı söylenen farklı imei numarasıda aynı model iPhone'a ait fakat Türkiye'de kayıtlı değil.
Neyse çözemedik kapattık. Sonrasında başka bir cihaza takıp aktif edince çatır çatır çalıştı.
Note FE hocam :D sadece anlaşmalı oldukları cihazlarda VoLTE aktifleştiriyorlarmış
-
Turkcell o konuda haklı. Her cihaza destek sunamıyorlar zira her cihazda kullanılan kodlama farklı. Ancak Note 7'nin kodlamaısyla aktif edenler var.
Note FE VoLTE aktif etme :
1- SD Kart'a atmak zorundasınız. başka türlü uygulama şansımız olmuyor.
2- Uygulamadan önce wipe cache yapmanızı tavsiye ederim.
3- gerekli dosyaya:https://drive.google.com/open?id=1tPoMfG_WFHw_ZvZbIUjb35nJoOiwNAFi adresinden ulaşabilirsiniz.
4- gerekli dosya s7edge modelinden alınmıştır ve orjinaldir zaten orjinal olmasa yükleyemezsiniz.
5- dosyayı yükledikten sonra wipe cache yaparsanız eski haline döner ama dönmezse diye orjinal csc dosyasını yedeklemiştim.
o dosyaya da bu adresten ulaşabilirsinizhttps://drive.google.com/file/d/1khKD6lZiv-v_L-9OjK5Ai-H7grjGsbdf/view
6- Bu işlemler tarafımdan denenmiş ve olumlu sonuç alınmıştır. Ama deneyip denememek sizlere ait bir konudur ve sorumluluk kabul edilmemektedir. Ben şu an sorunsuz kullanıyorum ve whatsapp grubu ve forumdan takip ettiğim kadarıyla olumlu sonuçlar alınıyor.
7- yaptığımız bu işlem root gerektirmez veya bir rom yükleme değildir. orginal csc kodunu sisteme yüklemektir. Bu csc yi odin ile yükleyemezsiniz ve cihaz hata verir. tek yükleme yöntemi budur.
8- Volte ve Vowifi operatör kaynaklı konulardır operatorünüz destekliyor ise kullanabilirsiniz. ekranda 4.5G Yazar ve aramalarda telefon formatı 054x xxx xx xx olarak gözükür. yani türkiye formatına dönüşür.
9- Yazılım mühendisi veya bilgisayar mühendisi değilim. sadece kendimde çok müzdariptim eski yöntemlerle biraz kurcaladım ve olumlu sonuç aldım KNOX sayacınız 0x0 olarak gözükür.
10- Tüm samsung telefonlarda denenebilir. başarılı olurmu bilmem ama denemeye değer. sorumluluk deneyen kişiye aittir :) -
mkyb bunu yazdı
Turkcell o konuda haklı. Her cihaza destek sunamıyorlar zira her cihazda kullanılan kodlama farklı. Ancak Note 7'nin kodlamaısyla aktif edenler var.
Note FE VoLTE aktif etme :
1- SD Kart'a atmak zorundasınız. başka türlü uygulama şansımız olmuyor.
2- Uygulamadan önce wipe cache yapmanızı tavsiye ederim.
3- gerekli dosyaya:https://drive.google.com/open?id=1tPoMfG_WFHw_ZvZbIUjb35nJoOiwNAFi adresinden ulaşabilirsiniz.
4- gerekli dosya s7edge modelinden alınmıştır ve orjinaldir zaten orjinal olmasa yükleyemezsiniz.
5- dosyayı yükledikten sonra wipe cache yaparsanız eski haline döner ama dönmezse diye orjinal csc dosyasını yedeklemiştim.
o dosyaya da bu adresten ulaşabilirsinizhttps://drive.google.com/file/d/1khKD6lZiv-v_L-9OjK5Ai-H7grjGsbdf/view
6- Bu işlemler tarafımdan denenmiş ve olumlu sonuç alınmıştır. Ama deneyip denememek sizlere ait bir konudur ve sorumluluk kabul edilmemektedir. Ben şu an sorunsuz kullanıyorum ve whatsapp grubu ve forumdan takip ettiğim kadarıyla olumlu sonuçlar alınıyor.
7- yaptığımız bu işlem root gerektirmez veya bir rom yükleme değildir. orginal csc kodunu sisteme yüklemektir. Bu csc yi odin ile yükleyemezsiniz ve cihaz hata verir. tek yükleme yöntemi budur.
8- Volte ve Vowifi operatör kaynaklı konulardır operatorünüz destekliyor ise kullanabilirsiniz. ekranda 4.5G Yazar ve aramalarda telefon formatı 054x xxx xx xx olarak gözükür. yani türkiye formatına dönüşür.
9- Yazılım mühendisi veya bilgisayar mühendisi değilim. sadece kendimde çok müzdariptim eski yöntemlerle biraz kurcaladım ve olumlu sonuç aldım KNOX sayacınız 0x0 olarak gözükür.
10- Tüm samsung telefonlarda denenebilir. başarılı olurmu bilmem ama denemeye değer. sorumluluk deneyen kişiye aittir :)Hocam vodafone da kullanıyordum csc ayarlı sorun yok onda hatta bu tutorial i ben yazdım xda da
https://forum.xda-developers.com/note-fe/how-to/tutorial-how-to-change-sales-code-csc-t3787620
Yani demek istediğim keyfi gibi biraz ama bilemedim
TheM4D tarafından 15/Ağu/18 18:14 tarihinde düzenlenmiştir
türk telekom avantaj turkcell pişmanlıktır türktelekom 15 gb prime