Müritler-Murideler Bi Ödevim Var Yardımcı Olurmusunuz ?
-
EWELANCHE bunu yazdı:
-----------------------------hurferus45 bunu yazdı:
-----------------------------
evet hocam aslında bende elfçe yi yapmak istiyordum ama tam biligi bulamadım..s
---------------------------Yabancı bulabilirsin tahminen türkçesi çok zor.
edit:http://www.grey-company.org/Language/Files/elven.pdf
Buna bir bak istersen o karşılıklarını türkçeye google çevire bilirsin. diğerlerinide çevir gerçi az çok bilgi edinirsin.
-----------------------------saol hocam
-
antivir-US bunu yazdı:
-----------------------------yav hiç mi duymadınız yapay dil diye bişey?
Türkçe derslerinde anlatmadılar mı size(anlatmadılarsa da şaşmam bu memlekette)?
nasıl Türkçe,ingilizce...gibi diller varsa bilim adamlarınn da(dil bilimci falandır herhalde) bir araya gelip götlerinden uydurdukları ossuruktan teyyare kelimelerden ürettikleri diller var.Bunlarla yapay diller yapmışlar am tutmmamış.
Bize de sadece 2 kelimeyle bahsettiler geçtiler,bunların ismi cismi yapısı ıvırrı zıvırı nedir bilmiyoruz,belki hocalar kendileri de bilimyodur.
hocana benim selamımı söyle,böyle ossuruktan konuları ödev verip de çoluğu çocuğu dersinden soğutmasınj
-----------------------------hacıvat son noktayı koymuş daha ne denebilirki :)
-
hoca bi filim vardı ya yüzüklerin efendisi mi ne o filimde abidik bi dil uydurulmuş ama bilim adamı mı uydurmuş yoksa tamamen oturma organından uydurma bi dil mi onu bilmiyorum :|
hatta dünyada herkez o filmi izleyecekmiş bilmem ne diye demeye kaktı mal bi arkadaş.. bu filmin manyaklarını bul fikir edin :| belki işe yarar ;)
-
Aynen benim bildiğim Tolkien bir dilbilimci.Elfçeyi araştırabilirsin arkadaşların dediği navilerin dilleride olabilir.Kaynak olarak ingilizceden çevirmen gerekebilir...
-
Desiqner bunu yazdı:
-----------------------------Aynen benim bildiğim Tolkien bir dilbilimci.Elfçeyi araştırabilirsin arkadaşların dediği navilerin dilleride olabilir.Kaynak olarak ingilizceden çevirmen gerekebilir...
-----------------------------evet hocam katılıyorum am a ben başka bi dili yaptımmm
-
En ünlüsü ESPERANTO dur...
Ve aslına bakarsanız tüm diller "uydurmadır"... Kimse anasından dil bilerek doğmuyor...
-
bende en ünlüsünü Esperanto olarak biliyorum.
-
onu bunu bşver ne oldu hoca ne dedi beğendi mi bulduğunu?
-
x-files bunu yazdı:
-----------------------------
onu bunu bşver ne oldu hoca ne dedi beğendi mi bulduğunu?
-----------------------------BEĞENMEZ mi Zülfo Abi Ayıp Ettin