Murphy Kanunları [ Eminim İlginizi Çekicektir ]
-
god bunu yazdı:
-----------------------------
tamamen inanıyorum valla:)
-----------------------------İnanırsan vardır inanmazsan yok:)
inan bana :)
Aslında basit bir durum bu
mesela "aradığımız şeyi en son yerde bulmak" doğal çünkü bulduğumuz şeyi aramaya devam etmeyiz :):)
"Sıkışık trafikte şerit değiştirdiğinde, terk ettiğin şerit daha hızlı akmaya başlar." çünkü sen şeritten çıkmak ile çıkmamak arasında kararsızsın çıktığın anda o şeridin akacağını pişman olacağını düşünüyor ve buna inanıyorsun.. ben bu durumun tam tersini düşünüp geçtiğim şeridin akmaya başladığını çok bilirim..
" Duşa girip ıslandığında telefon çalar." sadece duşa girdiğinde değil herhangi birşey yaparken de telefon çalabilir ama senin en savunmasız ve kafana takılacağı nokta banyo dur o yüzden sende daha bi etkilidir duş anında çalan tel. Sanki hep duştayken çalıyormuş gibi hissedersin.
"Bir makinenin çalışmadığını ispat etmen gerektiğinde kesin çalışır." Evet kesinlikle yaşadığım ve yaşamaya devam edeceğim süper bir örnek. özel bir firmada (ortalama 5000 kullanıcılı)teknik servis görevindeyim ve kullanıcıların arıza bildirimlerinden sonra kullanıcılarla görüştüğümüzde abartısız %80 i pc nin çalıştığını ve buna şaşırdıklarını ifade ediyorlar ki bu tamamen kullanıcının yaptığı iş ve kullandığı alet edevat(bilgisayar) ile ilgili yetersiz bilgisiyle doğru orantlılı
daha bir çoğuna bu tip kendi mantığımca yorumlar yapabilirim ama kafam hala şu diğer terörist konusunda o yüsden burada kesiyorum...
-
"Sigara dumanı herzaman sigara içmeyen kişiye doğru gelir."
Adam iyi demiş.Vallahi billahi içmiyorum sigara ama arkadaşlar sayesinde artık kokusu güzel gelmeye başladı :/
-
Bir şeyin olma olasılığı, istenme olasılığı ile ters orantılıdır.
bu gerçekten doğru en azından bende öyle, bir şeyi çok istediğin zaman heyecanlandığın zaman fln mutlaka bir aksilik oluyor ve işiniz rat gitmiyor bu nedendir bilmiyorum ama hep öyle oluyor ortama herhalde - yada + bi enerji veriyoruz fln filan anlamadım ama bende hep öyle bu şık :)
-
harbi çoğu doğru .d özellikle ;
- Yanlış numara çevirdiğinde çevrilen numara kesinlikle meşgul değildir.
-
ömründe okudugum en dogru ve en sacma kanunlar
-
Tamamen algıda seçicilik sonucu.
-
++++
-
buna şeyde eklesek. mesela bi ürün aldıkk.. 100 küsür liraya.. başkası almış o ürünün aynısını başka mağzada 50 liraya.. :) buna girer demi :D
-
En sevdiğim kanunu: Eğer bir tüneldeyseniz ve ileride bir ışık varsa kurtulduğunuza sevinmeyin.Bu üzerinize doğru gelen bir tren olabilir ;) hayatın gerçeği.
-
- Bir şeyin olma olasılığı, istenme olasılığı ile ters orantılıdır.
- Ne zaman bir şeyden vazgeçseniz, vazgeçtiğiniz o şey size geri gelir.
- Ne kadar beklersen bekle istenmediği zaman gelecektir.
Özellikle hatun işlerinde doğru olan maddeler bunlar :D