Müslüman Bilimadamları
-
ben endülüsü osmanlıdan daha çok seviyorum ...
-
HaYVaN bunu yazdı:
-----------------------------
CRASH bunu yazdı:
-----------------------------evet biz dibe battıkça, neredeyse hepsi Osmanlı Devleti'nin kuruluşundan önce ölmüş bilim adamları müslümanmış diye övünelim, dünyaya (ya da en azından kendimize) bir b*k kazandırmadan devam eden hastalıklı bir görüşü benimsemeye devam edelim. çok işe yarayacak :D
-----------------------------Bir ateist konu açıp ateistlerin bilime katkısı diye başlık atsa vay bravo helal diyecektiniz :D
Konu müslümanlık olunca böyle oluyor değil mi :D
Yazık lan. Kendinizi kandırmaya çalışıyorsunuz..
Burada niye atistlere farklı cevap vermişsin mesela: http://www.tahribat.com/Forum-Soz-Ateistlerde-2-101356/3/#1113446
-----------------------------Hayır, alakası yok. Benim bahsettiğim, birkaç müslüman bilimadamından bahsedip herhangi bir dini görüşün mantıklılığını göstermeye çalışmanın saçma olduğuydu.
Yani, çok eskiden yaşamış bilimadamlarını gösterip müslümanlığın bilime katkısı vardır demenin mantığı nedir ki? Şu anda gelişmemize bir yararı yoksa, hatta tam tersine zarar veriyorsa artık işe yaramaz hale gelmiştir.
Ayrıca tarihe bakarsan, sonradan dinin etkisinden sıyrılmış toplumların bilim, teknoloji, sanat ... alanlarında daha çok gelişmiş, sonradan dinin etkilerine kapılmış toplumların ise bu alanlarda gerilemiş olduklarını görebilirsin (örneğin şimdiki müslüman ülkeler..)
Kısa Tarih Dersi:
Avrupa devletleri 14. - 15. yüzyıllarda Rönesans'a girmiştir (burada Rönesans'ın ne olduğunu anlatmayacağım, bilmiyorsan (ki bilmemen garip olurdu) internetten yeterli bilgi edinebilirsin.
Rönesans'ın önemli sonuçları :
Skolastik görüş (bilmiyorsan araştır) yıkılmış, yerine bilimsel görüş ve düşünceler geçmiştir. Bilim ve teknikte gelişmeler yaşanmış ve aynı zamanda bu gelişmelerde hızlanma kaydedilmiştir.
Osmanlı imparatorluğu eskisi gibi dine daha bağlı olarak yaşamaya devam etmiş, bu gelişmeleri takip etmemiş, duraklama dönemine girmiş ve yıkılmıştır. Yıkıldıktan sonra (biraz atlıyorum neler olduğunu araştır burda) Türkiye Cumhuriyeti kurulmuştur fakat bizim cahil insanlarımız yüzünden hala gelişme aşamasındayız.
Ve malesef senin bilimadamları Rönesans'dan önce yaşamış... Rönesans'ın yaşanması ile birlikte müslüman ülkelerden (hala dine bağlı olan ülkeler) doğru düzgün bilimadamı yetişmemiştir, bu böyle devam etmektedir.
Şimdi söyle bana, kim kandırıyor kendini ?
-
Rejimleri yobazlar ele geçirmişse bilimadamları ne yapsın? Dini siyasete alet edenler yüzünden müslüman ülkeler bu halde. Arapların ve türevi ülkelerin geri kalması İslam'ı bağlamaz. Onların ne kadar İslam'ı yozlaştırdıkları ortadayken oralardan hangi şartlarda kimlerin ne yapmasını bekliyorsun? Diğer konu geçmişte yapılan çalışmalar bugünkü çalışmalardan kat kat değer taşıyor. İlk birşeylerin yoktan var edilmesi başkalarının çalışmalarının üzerine devam edilmesinden daha iyidir.
-
Senin bilim adamın(ların) bir uçakta düşüp ölüyorsa, ya da senin müslüman ülkende beyin göçü yaşanıyorsa tabii ki bilimde yerinde sayarsın.
Bu senin ülkenin müslüman olmasıyla alakalı bir durum değildir.
Videodan çıkan sonuç ise sadece islamın bilime katkısı olduğu değil; bilimin insanlığın ortak malı olduğudur.
-
Güzel paylaşım sağol..
-
O kitaplar Endülüs'te yakıldı arkadaşlarım..
Bir Fransız Tarihçi, Endülüs'te yapılan yağma ve talanı ( yahudilerin kurtarılması istanbula, selanike vs yerleştirilmesi hadisesini hatırlayın) neyse bu Fransız tarihçi şöyle der;
"Endülüs'te yakılan, denizlere derelere atılan milyonlarca kitaptan geri kalan birkaç kitapla atomu parçaladık."