Mutfaktaki Kurtçuklar
-
Hocalar herkese selamlar
Birkaç gündür hanım evde mutfakta küçük solucan gibi böcekler var diyordu üzerinde durmuyordum.
Bugün mutfakta bir kurtçuk gördüm.
Fotoğrafı buraya bırakıyorum.Bu nedir, nereden gelir , nasıl öldürülür bilenler biraz beni aydınlatırsa çok güzel olacak

-
cok uzun sure kapali duran bakliyat
ne bileyim meyve, baharat gibi birsey unuttuysaniz. bunlar posetse delip cikiyorlar. bence evde kiyi köse bir bakin bakalim. önce kaynagini bulmak daha mantikli
-
futurist bunu yazdı
cok uzun sure kapali duran bakliyat
ne bileyim meyve, baharat gibi birsey unuttuysaniz. bunlar posetse delip cikiyorlar. bence evde kiyi köse bir bakin bakalim. önce kaynagini bulmak daha mantikli
kesinlikle katılıyorum mercimek makarna vb.. onları kontrol et derim .dışı sağlam olabilir ama içi kötü olabilme ihtimaline karşı detaylı kontrol et
-
çöp , bakliyat , gıda malzemesi vardır bir yerde oradan cıkıyor.
-
bizde de başladı, epey bakındık sonra fark ettik; kayısı poşetinden geliyorlar. poşeti attık
-
Mutubilir bunu yazdı
Hocalar herkese selamlar
Birkaç gündür hanım evde mutfakta küçük solucan gibi böcekler var diyordu üzerinde durmuyordum.
Bugün mutfakta bir kurtçuk gördüm.
Fotoğrafı buraya bırakıyorum.Bu nedir, nereden gelir , nasıl öldürülür bilenler biraz beni aydınlatırsa çok güzel olacak

Hocam bunlar guve. Görebildiğin ne varsa yoket. Duvar köşeleri, tavan kenarlarına bak. Kurumuş bakliyatlarin, domates, patlıcan vb nem almıştır. Hepsinden kurtul
-
Diğer arkadaslarin soyledigi gibi gida malzeme poşetlerinizi kontrol edin. Bunlar kaçanlar evden, yuvayi bulursaniz bunlardan onlarca yüzlerce olduğunu goreceksiniz. Yol yakınken etrafa yayilip sinir bozucu olmadan kaynagi nerede onu bulun.
-
Eger böyle böceklenmemesini istediğiniz gıdalar varsa cam kavanozlara koyup içine karanfil veya sarimsak koyun.
-
hocam diğer arkadaşların bahsettiği gibi bakliyat ta bulunan kelebeğin kurtçuğuna benziyor. Sarıkamış'ta soğuk memleketteyim, döt kadar 1+1 evdeyim 2 yıl kadar önce memleketten getirdiğim birşeyin içerisinde bu kelebek gelmiş. Evdeki açık bakliyatlara yumurtasını bırakmış neyse bunlar (kelebeğe dönüşmüş) bir çıkmaya başları her gün 5-6 tane öldürüyorum. tam bitti diyorum gene bir yerlerden çıkıyor. ( kanepe altı, petek boruları, kabuklu ceviz, en çok sevdiği düğüm atılmış poşetin düğümlü bölgesi... gibi yerlerde kelebeğe dönüşüyor- ek bilgi bu kurtçuklar ya da kelebek kalın vakumlama yapılan poşetler hariç standart poşetleri delebiliyor) evi alt üst ettim ne var ne yok elden geçirdim bir şekilde 2 yıl beraber yaşadık. Sonunda evden uzaklaştırdım.
Başımdan geçen olayı paylaştım sende köşe bucak bak bulursan yok et
de bunlardan kurtulmanın basit, etkili bir yolu var mıdır?
kelebek dediğim bu görselde

-
eyuperol bunu yazdı
hocam diğer arkadaşların bahsettiği gibi bakliyat ta bulunan kelebeğin kurtçuğuna benziyor. Sarıkamış'ta soğuk memleketteyim, döt kadar 1+1 evdeyim 2 yıl kadar önce memleketten getirdiğim birşeyin içerisinde bu kelebek gelmiş. Evdeki açık bakliyatlara yumurtasını bırakmış neyse bunlar (kelebeğe dönüşmüş) bir çıkmaya başları her gün 5-6 tane öldürüyorum. tam bitti diyorum gene bir yerlerden çıkıyor. ( kanepe altı, petek boruları, kabuklu ceviz, en çok sevdiği düğüm atılmış poşetin düğümlü bölgesi... gibi yerlerde kelebeğe dönüşüyor- ek bilgi bu kurtçuklar ya da kelebek kalın vakumlama yapılan poşetler hariç standart poşetleri delebiliyor) evi alt üst ettim ne var ne yok elden geçirdim bir şekilde 2 yıl beraber yaşadık. Sonunda evden uzaklaştırdım.
Başımdan geçen olayı paylaştım sende köşe bucak bak bulursan yok et
de bunlardan kurtulmanın basit, etkili bir yolu var mıdır?
kelebek dediğim bu görselde

moruk bunun adı yavşak kelebeği, bu eleman kelebek formundayken iğnesini bakliyat torbasına saplıyor ve o bölge çürüyor minik bir delik ve delikten kurtçuk içeri giriyor ve bakliyatın içinde büyüyor yavşak kurtları daha sonra bakliyat çöp oluyor içi kelebeklerle dolu oluyor. bunları torba ile toplamak ve tavuklara yem etmek gerekir şerefsiz bir tür.
-
Hocalar çok sağolun. Yarın evdeki bütün kuru gıdaları çöpe atayım ben. Tek tek kontrol etsem bile yumurtalarını göremem diye düşünüyorum.