Mutfaktaki Kurtçuklar

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mutubilir
    Mutubilir's avatar
    Erkek

Hocalar herkese selamlar

Birkaç gündür hanım evde mutfakta küçük solucan gibi böcekler var diyordu üzerinde durmuyordum. 
    Bugün mutfakta bir kurtçuk gördüm. 
    Fotoğrafı buraya bırakıyorum.

Bu nedir, nereden gelir , nasıl öldürülür bilenler biraz beni aydınlatırsa çok güzel olacak

Aslan bile atı görünce götünü saklar
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Dişi

cok uzun sure kapali duran bakliyat

ne bileyim meyve, baharat gibi birsey unuttuysaniz. bunlar posetse delip cikiyorlar. bence evde kiyi köse bir bakin bakalim. önce kaynagini bulmak daha mantikli

Arkadaş uğruna ölmek kolaydır, ama uğruna ölünecek arkadaş bulmak çok zordur
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fikibok
    KaptaN
    KaptaN's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    futurist bunu yazdı

cok uzun sure kapali duran bakliyat

ne bileyim meyve, baharat gibi birsey unuttuysaniz. bunlar posetse delip cikiyorlar. bence evde kiyi köse bir bakin bakalim. önce kaynagini bulmak daha mantikli

kesinlikle katılıyorum mercimek makarna vb.. onları kontrol et derim .dışı sağlam olabilir ama içi kötü olabilme ihtimaline karşı detaylı kontrol et

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Damat
    A_REX
    A_REX's avatar
    Erkek

çöp , bakliyat , gıda malzemesi vardır bir yerde oradan cıkıyor. 

Dur be kadınnnn....
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BURAK_X
    BURAK_X's avatar
    Erkek

bizde de başladı, epey bakındık sonra fark ettik; kayısı poşetinden geliyorlar. poşeti attık

<love> <canimcicimaylari> <uzatmalar> <kavgagurultu> </love>
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    3Dxsolid
    3Dxsolid's avatar
    Erkek
    Mutubilir bunu yazdı

Hocalar herkese selamlar

Birkaç gündür hanım evde mutfakta küçük solucan gibi böcekler var diyordu üzerinde durmuyordum. 
    Bugün mutfakta bir kurtçuk gördüm. 
    Fotoğrafı buraya bırakıyorum.

Bu nedir, nereden gelir , nasıl öldürülür bilenler biraz beni aydınlatırsa çok güzel olacak

Hocam bunlar guve. Görebildiğin ne varsa yoket. Duvar köşeleri, tavan kenarlarına bak. Kurumuş bakliyatlarin, domates, patlıcan vb nem almıştır. Hepsinden kurtul

Hayırlısı...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AnaMuhalefet
    AnaMuhalefet's avatar
    Erkek

Diğer arkadaslarin soyledigi gibi gida malzeme poşetlerinizi kontrol edin. Bunlar kaçanlar evden, yuvayi bulursaniz bunlardan onlarca yüzlerce olduğunu goreceksiniz. Yol yakınken etrafa yayilip sinir bozucu olmadan kaynagi nerede onu bulun.

Bir işi: " BİLMEYEN " ELEŞTİRİR, " AZ BİLEN " AKIL VERİR, " YAPAMAYAN " ÇAMUR ATAR, " BİLEN " YAPAR.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    korkarabatak
    korkarabatak's avatar
    Erkek

Eger böyle böceklenmemesini istediğiniz gıdalar varsa cam kavanozlara koyup içine karanfil veya sarimsak koyun. 

tabi lan
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    eyuperol
    eyuperol's avatar
    Erkek

hocam diğer arkadaşların bahsettiği gibi bakliyat ta bulunan kelebeğin kurtçuğuna benziyor. Sarıkamış'ta soğuk memleketteyim, döt kadar 1+1 evdeyim  2 yıl kadar önce memleketten getirdiğim birşeyin içerisinde bu kelebek gelmiş. Evdeki açık bakliyatlara yumurtasını bırakmış neyse bunlar (kelebeğe dönüşmüş) bir çıkmaya başları her gün 5-6 tane öldürüyorum. tam bitti diyorum gene bir yerlerden çıkıyor. ( kanepe altı, petek boruları, kabuklu ceviz, en çok sevdiği düğüm atılmış poşetin düğümlü bölgesi... gibi yerlerde kelebeğe dönüşüyor- ek bilgi bu kurtçuklar ya da kelebek kalın vakumlama yapılan poşetler hariç standart poşetleri delebiliyor) evi alt üst ettim ne var ne yok elden geçirdim bir şekilde 2 yıl beraber yaşadık. Sonunda evden uzaklaştırdım. 

Başımdan geçen olayı paylaştım sende köşe bucak bak bulursan yok et

de bunlardan kurtulmanın basit, etkili bir yolu var mıdır?

kelebek dediğim bu görselde

İnsanları ( küçük-büyük, yaşlı-genç, tanıdık-tanımadık, eşdost-sevgili vs vs ) sevin, saygınızı gösterin ama kesinlikle insanlara acımayın. Çünkü acıdığınız anda acınacak duruma düşüyorsunuz
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek
    eyuperol bunu yazdı

hocam diğer arkadaşların bahsettiği gibi bakliyat ta bulunan kelebeğin kurtçuğuna benziyor. Sarıkamış'ta soğuk memleketteyim, döt kadar 1+1 evdeyim  2 yıl kadar önce memleketten getirdiğim birşeyin içerisinde bu kelebek gelmiş. Evdeki açık bakliyatlara yumurtasını bırakmış neyse bunlar (kelebeğe dönüşmüş) bir çıkmaya başları her gün 5-6 tane öldürüyorum. tam bitti diyorum gene bir yerlerden çıkıyor. ( kanepe altı, petek boruları, kabuklu ceviz, en çok sevdiği düğüm atılmış poşetin düğümlü bölgesi... gibi yerlerde kelebeğe dönüşüyor- ek bilgi bu kurtçuklar ya da kelebek kalın vakumlama yapılan poşetler hariç standart poşetleri delebiliyor) evi alt üst ettim ne var ne yok elden geçirdim bir şekilde 2 yıl beraber yaşadık. Sonunda evden uzaklaştırdım. 

Başımdan geçen olayı paylaştım sende köşe bucak bak bulursan yok et

de bunlardan kurtulmanın basit, etkili bir yolu var mıdır?

kelebek dediğim bu görselde

moruk bunun adı yavşak kelebeği, bu eleman kelebek formundayken iğnesini bakliyat torbasına saplıyor ve o bölge çürüyor minik bir delik ve delikten kurtçuk içeri giriyor ve bakliyatın içinde büyüyor yavşak kurtları daha sonra bakliyat çöp oluyor içi kelebeklerle dolu oluyor. bunları torba ile toplamak ve tavuklara yem etmek gerekir şerefsiz bir tür.

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mutubilir
    Mutubilir's avatar
    Erkek

Hocalar çok sağolun.  Yarın evdeki bütün kuru gıdaları çöpe atayım ben. Tek tek kontrol etsem bile yumurtalarını göremem diye düşünüyorum. 

Aslan bile atı görünce götünü saklar
Toplam Hit: 1574 Toplam Mesaj: 17
kırmızıbaşlıklıkızvekurt