Müzikte Kbps Değeri ?...
-
XCoder bunu yazdı:
-----------------------------
hocam dts music diye arat google'da bir de onu dene bak.
-----------------------------Bu da iyiymiş hocam bir test sürümü gibi bişey indirdim, Sesi 4 bir yandan dolaştırıyor.
Süper bişey...
-
mizahi bunu yazdı:
ses analog yani sürekli bir işarettir. bilgisayarın bu işareti anlayabilmesi için digital yani 0 ve 1 lere çevrilmesi gerekmektedir.
bu çevirme işlemi şöyledir.ses işaretinden çok kısa zaman aralıklarında örnekler alınır. bu örnekleme işlemi ne kadar sık olursa (ki bu, sesten daha fazla örnek alındığı anlamına gelir) müzik daha net çıkar.
ölçütü belirlemek açısından da kbps terimi kullanılır. kilobyte per second yani saniyedeki kilobyte miktarı. ne kadar fazlaysa ses o kadar net. anlatabilmişimdir inş.
edit: galiba konuyu yanlış anlamışım. neyse kalsın ek bilgi olarak madem.
-----------------------------Hocam nette dolanırken virtual barber shop diye yine ilginç birşey buldum 3 boyutlu ses.
DOWNLOAD: http://media.noob.us/virtualbarbershop.mp3
Baktım sen konuyu daha evveli açmışsın zati :) : http://tahribat.com/Forum-Virtual-Barber-Shop-3boyutlu-Ses-72987/1/virtual
-
aac mp3 e bin basar da neyse
normalde 128 yeterlidir ancak daha kaliteli olmasını istiyorsan onu yükselt ben genelde kayıtları yada track tan mp3 e çevirilicekse 320 seçiyorum
ama en yüksek kalite waw da olması lazım (dijital olarak)
bildiğiniz en kaliteli ses de plak larda oluyor doğal ses gibi =)
mp3 = sıkıştırılmış ses formatı
bu yüzden mp3 ü sevmiyorum =)
-
dts eniyisi(bildiğim kadarıyla).şarkı başı 400-500 mb bulabiliyor.bende vardı bach ın bir eseri 5-6 dk yaklaşık 500 mb.sesden bahsetmiyorum zaten;)ama dts ye güç yetmez:D
-
320 benim max gördüğüm
-
birisi link versinde bizde bakalım :P
-
Lossless tercihim. En düşük 920 kbps görüyorum.
-

-
elminster bunu yazdı:
Flac mi?
İlk defa bir muhabbette adı geçiyor :).
Avatar albümünün bir de Flac versiyonu var mı indireyim dedim, araştırdım buldum 356Mb albüm :S.
Bendeki 320 Kbps albüm 196Mb.
Bu Flac'i mutlaka dinlemem gerek ekledim download listesine.
Eyw RevengeX hocam...
-----------------------------link istesek biz de :)
-
UCANTENEKE bunu yazdı:
KiloBytePerSecond
Hocam bunu da düzeltelim, byte değil bittir. Standart MP3'lerin Saniyesi 128 Kb olaydı halimiz yamandı, KlioBitPerSecond.