MVC Ajax Sorunsalı.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

kusura bakma hocam işten geç çıktım baya sonra da aklımdan çıktı bu konu.. şimdi gördüm çözmüşsünüz olayı..

Ama bu şekilde yapmak yerine dediğim yöntemle yapmanı tavsiye ederim.. Standartlar içerisinde kalmak gerek, ilerde farklı problemler çıkarmasın sana.. çünkü şuan yaptığın şeyde döngü içerisinde sadece bir propert/field e değer atıyorsun diğerleri boş kalıyor.. Başka bir şekilde çözümü olması lazım, bakmak lazım detaylı.. böyle uzaktan olmuyor, uzun zamandır da web ile ilgilenmiyorum

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rappermcs
    rappermcs's avatar
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı

kusura bakma hocam işten geç çıktım baya sonra da aklımdan çıktı bu konu.. şimdi gördüm çözmüşsünüz olayı..

Ama bu şekilde yapmak yerine dediğim yöntemle yapmanı tavsiye ederim.. Standartlar içerisinde kalmak gerek, ilerde farklı problemler çıkarmasın sana.. çünkü şuan yaptığın şeyde döngü içerisinde sadece bir propert/field e değer atıyorsun diğerleri boş kalıyor.. Başka bir şekilde çözümü olması lazım, bakmak lazım detaylı.. böyle uzaktan olmuyor, uzun zamandır da web ile ilgilenmiyorum

Dediğin şekle çevirdim hocam saolasın :)

lakin yeni bir sorunsal var konu açıcam yine..

Paslanmış bir uygulama geliştirici.. ##
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    network
    network's avatar
    Erkek
    rappermcs bunu yazdı

Arkadaşlar nerede hata yapıyorum göremiyorum delirtti beni. Amacım ilceler class ındaki kayıtları json a çevirip UI a göndermek. Sürekli hata veriyor.

urun diye bir class oluşturdum. ürün listesi göndereyim dedim. o gidiyor. ama benim ilçe listesi sürekli hata veriyor. nedendir nedir ne farkı var anlamadım gitti??

Hoca , GetCounties metodunun üstüne [HttpPost] attirbüte sini eklemelisin jquery ile datayı post yönetimi ile gönderiyorsun . 

Birde sysilceler classını neden partial kullandın ? bir sebebi amacı varmı ? Yok ise kaldır yada [Serlizabale] atribütünü ekle . 

Kolay Gelsin :) 

I Love Software , Software is a life...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    efecan123
    efecan123's avatar
    Erkek

Entity leri direkt gönderme mutlaka dto modellerine at yani daha basit modellere bas o zaman sorunsuz çalışır bide return json  a parametre olarak , JsonRequestBehavior.AllowGet ekle 

Json(result, JsonRequestBehavior.AllowGet);

Benim evim valizimdir. http://efecetir.info
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rappermcs
    rappermcs's avatar
    Erkek
    efecan123 bunu yazdı

Entity leri direkt gönderme mutlaka dto modellerine at yani daha basit modellere bas o zaman sorunsuz çalışır bide return json  a parametre olarak , JsonRequestBehavior.AllowGet ekle 

Json(result, JsonRequestBehavior.AllowGet);

Get e izin vermek ne işime yarayacak hocam? 

Bi kaç bi yerde gördüm de açıklama yapmamış kimse. neden yazmak gerekir sence?

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rappermcs
    rappermcs's avatar
    Erkek
    network bunu yazdı
    rappermcs bunu yazdı

Arkadaşlar nerede hata yapıyorum göremiyorum delirtti beni. Amacım ilceler class ındaki kayıtları json a çevirip UI a göndermek. Sürekli hata veriyor.

urun diye bir class oluşturdum. ürün listesi göndereyim dedim. o gidiyor. ama benim ilçe listesi sürekli hata veriyor. nedendir nedir ne farkı var anlamadım gitti?? 

Hoca , GetCounties metodunun üstüne [HttpPost] attirbüte sini eklemelisin jquery ile datayı post yönetimi ile gönderiyorsun . 

Birde sysilceler classını neden partial kullandın ? bir sebebi amacı varmı ? Yok ise kaldır yada [Serlizabale] atribütünü ekle . 

Kolay Gelsin :) 

hocam httppost a gerek yok zannımca  Jsonresult dönüyorum actionresult değil.. :)

ben yazmadım entity framework yazdım :D Bende dediğim gerek yok sildim. Sorun olmadı daha sonra standartlara bağlı kalmak adına EF koyduysa vardır bi bildiği diyerekten tekrar yazdım :)

rappermcs tarafından 03/Eyl/15 17:12 tarihinde düzenlenmiştir

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    efecan123
    efecan123's avatar
    Erkek

get e izin vermek konusunda yanlış hatırlamıyorsam iis te bi kısıtlama varsa (güvenlik açısından)

http://theshravan.net/blog/return-json-from-action-method-in-asp-net-mvc/

orada işe yaramakta ben bu yüzden get methodumu çalıştıramadığımı hatırlıyorum ama senin asıl sorunun anladığım kadarıyla entity i direkt daha basit bir modele çevirmeden göndeeriyor olman eğer entity nin relation ları varsa circular reference hatası verme ihtimali çok yüksek o yüzden entity ni daha küçük bit modele map le post veya get kullanmanın bir önemi yok çalışacaktır. bu arada post kullanacaksanda mutlaka [httppost] attribute ünü kullanman gerekmektedir.

efecan123 tarafından 03/Eyl/15 17:57 tarihinde düzenlenmiştir

Benim evim valizimdir. http://efecetir.info
Toplam Hit: 1876 Toplam Mesaj: 12
mvc ajax