MYSQL ? MSSQL?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

abi şunu gördüm : kaliteli iş isteniyorsa biraz ödün verilecek. Şuna benzetiyorum : eskiden telefonlarda (alcatel, 3310 vs.. zamanlarında) şarjının uzun gitmesi, sesion fazla çıkması aranırdı. Şimdi ise iPhone tarzı telefonlarda 1 gün gidiyor şarj. Fakat onu kullanıyoruz. Yani imkansız denen şeylerden uzaklaşıyor insanlar. Kalite için ödün vermek gerekebiliyor.

Tekelleşme her yerde.Ve şirketlerin büyümesi gerek.Bunun için tekelleşme vs.. olmalı.Google tekelleşti , daha iyi ürünler sunuyor. buna karşılık kıçımızdaki donun rengine kadar biliyor. Facebook tekelleşti, bütün arkadaş akraba ve zevklerimizi öğreniyorlar vs..

ORacle'ın arkasında yahudi olabilir. Taktikler benziyor.Sonuç olarak mysql test tahtası yada oracle ile ulaşılamayan yerlere ulaşılan araç olabilir. Düşük ücret ve nerdeyse oracle / mssql performansı ile güçlü bir rakip olabilir. Fakat oracle'a bakarak hep eksik kalacak onuda maalesef biliyoruz :/

Fakat oracle'ın bu kadar mysql kullanıcısını küstürmesi kendi kuyusunu kazması demektir. Mysql'i bitirse nereye geçecek kullanıcılar ? oracle'a mı mssql'e mi ? Bana kalırsa 3. bi kısıma geçerdi. Az kısmı oracle, az kısmı mssql .. Geri kalansa gönüllüler tarafındna geliştirilen bir projeye yönlenirdi.

O projede bir kaç sene içinde mysql'den sağlam hale gelirdi. Linux dünyasında böyle şeylere şahit oldum.Enn büyük örneği ubuntu/mint kapışmasıdır. O yüzden öyle bir korkum yok. Hele hele oracle gibi güçlü bi şirketse.. Tek şüphem ; 3-4 sene içinde mssql, oracle, mysql nerelere gideceğidir. Mysql en az mssql kadar sağlam olmalı.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ercan
    Ercan's avatar
    Erkek

zumsuk bunu yazdı:
    -----------------------------

Sharp bunu yazdı:

Media bunu yazdı:

facebook mysql kullanıyo diye biliyom daha ne olsn

bizim için veritabanında kısas facebook zaten

o kadar gerizekalılar ki facebook, google gibi büyük sistemler saçma iş yapacak . O yüzden hiçç ne yaptıklarına bakmayalım dimi ?

Google, facebook, apple, oracle tarzı büyük şirketlerin ne yaptığını iyi incelemek gerek. Her zaman en doğrusunu yapmıyorlar ama genelde en doğrusu... Hele hele dosya işlemleri, veritabanları vs.. konusunda

Kaldı ki veri depolama diyorsan 1- google, 2 facebook.stackoverflow ve 3-5 site dışında google, facebook, wikipedia ile yarışabilecek bir mssql projesi var mı bidiğin ?

---

http://developers.facebook.com/opensource/

hocam mysql kullanmalarının başlıca sebebi ücretsiz olması, adamlar gidipde oracle'la dünyanın parasını verecek halleri yok. bende olsam ücretisz ve açık kaynak olanını kullanırdım.

IF YOU ARE NOT TİRED, YOU ARE NOT DOING IT RIGHT
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FOXXLY
    FOXXLY's avatar
    Erkek

Ercab bunu yazdı:

zumsuk bunu yazdı:

Sharp bunu yazdı:

Media bunu yazdı:

facebook mysql kullanıyo diye biliyom daha ne olsn

bizim için veritabanında kısas facebook zaten

o kadar gerizekalılar ki facebook, google gibi büyük sistemler saçma iş yapacak . O yüzden hiçç ne yaptıklarına bakmayalım dimi ?

Google, facebook, apple, oracle tarzı büyük şirketlerin ne yaptığını iyi incelemek gerek. Her zaman en doğrusunu yapmıyorlar ama genelde en doğrusu... Hele hele dosya işlemleri, veritabanları vs.. konusunda

Kaldı ki veri depolama diyorsan 1- google, 2 facebook.stackoverflow ve 3-5 site dışında google, facebook, wikipedia ile yarışabilecek bir mssql projesi var mı bidiğin ?

---

http://developers.facebook.com/opensource/

hocam mysql kullanmalarının başlıca sebebi ücretsiz olması, adamlar gidipde oracle'la dünyanın parasını verecek halleri yok. bende olsam ücretisz ve açık kaynak olanını kullanırdım.

google facebook ta parasına bakacaktı sanki :)

kaç para olursa olsun koyarmı bu adamlara :)

kullanma seçeneğinde paranın ön planda olduğunu düşünmüyoorum. performans ve geliştirme bu adamlar için paradan önce gelir.

kelimeler albayım bazı anlamlara gelmiyor.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    csharper
    csharper's avatar
    Erkek

MySQL mi MSSQL mi diye kendime sorduğumda, şu kriterlere göre karar veriyorum:

1-İş için sürem nedir ? Eğer kısıtlı bir süre ise , hızlı ve anlaşılır kaynak bulabilmek açısından MS SQL i tercih ediyorum. Yok eğer çok kritik kısa bir zaman değilse, MySql i tercih ediyorum. Nede olsa ikisininde devasa bir dökümantasyonu var, okunur anlaşılır bir şekilde çözülür.Fakat Microsoft ile ilgili nitelikli kaynağa çok hızlı ulaştım bugüne kadar. Mesela Oracle XML db de sana sunulan kaynaktan bilgi edinip uygulamaya koymanla, MSSQL de sana sunulan kaynakla bilgi edinip uygulamaya koyman arasındaki süre farkı bence hafife alınmayacak kadar çok olacaktır (en azından bugüne kadar fikirlerini bildiğim geliştiricilerin genel izlenimi bu şekidle)

2-Eğer maliyetler sözkonusu ise, tabiki MySql i tercih ediyorum. Malum MsSql daha pahalıya geliyor.

Benim için ilk iki konu bu şekilde oluyor. Tabiki db konusu çok derin. Örneğin db4o dan haberimiz yokken, datayı nesnel şekilde mssql yada mysql de saklamaya çalışmak , biraz saçma olabilir, yani zaten yapılmışı varken gidip başka bir sistemde yardırmaya , zoru başarıp tatmin olmaya ve zaman kaybetmeye gerek yok bence. Ha birde yaptığımız işte kaç tablo generate edeceğiz, max kaç karakterli isimler vereceğiz konusu da hafife alınsa da, işe girişmeden önce araştırılmalı. Sonra projenin bir yerinde tablo adı en fazla 32 karakter olabilir diye mal gibi başka çözüm üretmek zorunda kalınabilir. Yani baştan iyi araştırmak ve karar vermek en akıllıcası. Yapılan iş çok detaylı ve devasa data tutulacak bir sistem gerektiriyorsa, ve runtime da generate edilecek db ler, tablolar sözkonusu ise  bence mysql mi mssql mi sorusundan önce ne yapılacağı konusunun en ince detayına kadar yazılıp , ihtiyacıma en kolay hangisi cevap veriyor diye DBMS leri araştırmak en iyisi olur.

Palyaço balıklarının yumurtaları döllendikten sonra, erkek balığın yavruları korumak için verdiği emek sürerken, yavruların kalbinin attığı görülebiliyor.Hayatımda gördüğüm en duygulu olaylardan biriydi.Akıp giden herşeye duyarlı olabilen insan , ne muhteşem bir varlık!Akıp giden olaylar tasarlayıp bilgisayarlarda yaşattığımız dünyalar , gerçekte sahip olabilklerimizden akıyor elektriğe.Bu yaşam algoritmaları oyununu oynamak üzere katılımcı olabilmek çok güzel.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

Ercab bunu yazdı:

adam bu gün mssql yada oracle kullanıcam dese ; sponsor olurlar :) 

ORdaki mantık ücretli veya ücretsiz olması değil.  Facebook ve google bu işin altından mysql ile kalkıyorsa daha ne ? neden orcle yada mssql seçelim ?

--

KAldı ki google sadece mysql değil, kendi filesystemlerini falan çoktan yazdı belirteyim.Yani çoktan başka işlere bulaşmışlardır.

edit: benchmark falan bulabilen var mı ? şunu buldum bi ;

http://swik.net/MySQL/MySQL+vs+MS+SQL+Server

http://2bits.com/articles/benchmarking-postgresql-vs-mysql-performance-using-drupal-5x.html

http://www.channeldb2.com/profiles/blogs/db2-express-c-vs-ms-sql

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ~$
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Proje ve Butce detayli olarak analiz edilir. Projenin gereksinimlerinden , butcenin dagilimina gore bir rapor cikarilir ondan sonra hangi veritabanini kullanacagini belirlersin.

Temelde Oracle ile yaptigin her seyi Mysql ile de yaparsin, Sql server ile de , iste projeyi kurcaladikca ihtiyaclar dogar...bu ihtiyaclar nelerdir ? proje ne derece kritiktir ve butcen ne kadar ? bunlara bakarak karar verilir. Yoksa bizden baska kimse mysql, mssq, oracle sidik yarisina girmez :)

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
Toplam Hit: 2960 Toplam Mesaj: 17