Mysql Autoincrement Maximum 255 Oluyor
-
merhaba arkadaşlar mysql veritabanında sira diye bi kolonum var bunun sürekli artmasını istiyorum fakat kaydet dediğimde
display width out of range for column sira (max = 255) (clik to open) diye hata veriyor..Alan türü integer neden böyle hata veriyor255 ten fazla kayıt girilecek ondan sorakiler id numarası almayacak mı.yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler
-
integer'sa böyle bi sorun vermemesi lazım, mysql scriptini paylaşırsan yardımcı olabilirz
edit: muhtemelen domain type'ını byte yapmışsındır
Ercan tarafından 22/Mar/14 11:57 tarihinde düzenlenmiştir -
Şuraya bir bak o kolonun türünü büyük ihtimal TINYINT yapmışsın int yapabilirsin.
http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/integer-types.html
-
Ercan bunu yazdı
integer'sa böyle bi sorun vermemesi lazım, mysql scriptini paylaşırsan yardımcı olabilirz
edit: muhtemelen domain type'ını byte yapmışsındır
ALTER TABLE tez.kayitlar
CHANGE sira sira INT(10000) AUTO_INCREMENT NOT NULL;
script böyle hocam..
-
mysqlde varmiydi hatirlamiorum ama int yapıp boyutu 1 verirsen o da tinyint gibi olması lazm
-
HolyOne bunu yazdı
mysqlde varmiydi hatirlamiorum ama int yapıp boyutu 1 verirsen o da tinyint gibi olması lazm
int yapıp lengthi 1 yaptım kaydetti..peki bu 255 ten fazla kayıt alacak di mi çünkü çok fazla kayıt girilecek ve buna göre de sira id si otomatik artacak..10.000 ninci kaydın sıra nosu 10.000 olacak yani
-
ForbiddenKing bunu yazdıHolyOne bunu yazdı
int yapıp lengthi 1 yaptım kaydetti..peki bu 255 ten fazla kayıt alacak di mi çünkü çok fazla kayıt girilecek ve buna göre de sira id si otomatik artacak..10.000 ninci kaydın sıra nosu 10.000 olacak yani
length'ine değer girme hocam, zaten int'rın belli bi değeri var, aşırı derecede ince eleyip sık dokumak gerekmez.
-
Hocam kafalar karışmış sanırım, 255 dediği 255 karakter oluyor. yani 255 tane 9 u yan yana yaz o kadarcık kayıt oluyor.
-
Ercan bunu yazdıForbiddenKing bunu yazdıHolyOne bunu yazdı
length'ine değer girme hocam, zaten int'rın belli bi değeri var, aşırı derecede ince eleyip sık dokumak gerekmez.
tamam hocam onu girmem..bide önceden kayıt giriyordum sorun yoktu şimdi böyle bir hata vermeye başladı..
You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near ''i'')' at line 1 -
ForbiddenKing bunu yazdıErcan bunu yazdıForbiddenKing bunu yazdıHolyOne bunu yazdı
tamam hocam onu girmem..bide önceden kayıt giriyordum sorun yoktu şimdi böyle bir hata vermeye başladı..
You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near ''i'')' at line 1girdiğin veride ' " gibi karakterler mi var? ondan girmiyordur.
-
ForbiddenKing bunu yazdı
You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near ''i'')' at line 1değeri doğru olarak query'e e yazdıramıyor olabilirsin yada veri türü veritabanındaki ile uyuşmuyor olabilir.mesela kolon "int" dir ama sen "string" gönderiyorsundur. (mysql pek bilmem tahmin yürüttüm)
caagroup tarafından 22/Mar/14 12:28 tarihinde düzenlenmiştir
Edit : yada aynen yukarıda arkadaşın söylediğide sorun oluşturuyor olabilir.