folder Tahribat.com Forumları
linefolder Database - Veritabanı
linefolder Mysql Myısam Vs Innodb Karşılaştırması Ve Performans Hakkında Sorularım

Mysql Myısam Vs Innodb Karşılaştırması Ve Performans Hakkında Sorularım

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Elif - Efe
    undefined-01
    undefined-01's avatar
    Homo
    Cevdet bunu yazdı

Hocam bu iş biraz da ne yapacağınla ilgili. Dediğiniz gibi tüm data bir anda kaydedilecekse, önce myisama atıp innodb'e cevirmek mantıklı

Ancak ben bir websitesi yapıyorsam benim için data kaydetme hızı çok mühim değilse, innodb ile başlarım

+ Ben innodb ile birkaç milyonluk data ile çalıştım "select count(*) from table" dışında bir hız p roblemi görmedim

Hocam problem demek yanlış olur. Karşılaştırma demek daha doğru. birinin 0,04 gibi bir sürede ike diğerinin ki 0.07 gibi bir sürede idi (suan test etmedim aklimda kalan) ama dediğin gibi doğru olan innodb kullanmak. Ki kimse durduk yere dediğin gibi br where koşulu oymadan işlem yapmaz. statusu aktif olanlari cekersin vs gibi.

Bu aralar fazla yogunum. Unuttugum seyler oluyorsa affola. DM vs atın.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Elif - Efe
    undefined-01
    undefined-01's avatar
    Homo
    MhmdAlmz bunu yazdı
    Çok mantıklı geldi. Yazdığım uygulamada da buna benzer ihtiyacım vardı ama benim insert işlemi maximum 1M aldığndan direk Innodb ye yazdırdım. motoru değiştirmek aklıma hiç gelmemişti bir örnek ile bende bir test edeyim güzel bir yöntemmiş yeşillendirdiğin için teşekkürler :) 

Innodb Select sorgusunda Intergeri değeri şart koyduğumuzda çok hızlı sonuçlar dönderdiğini biliyorum Myisam ile hiç karşılaştırmadım bu analizler zor olsa gerek :) Teşekkürler tekrardan yeşillendirdğini için :) Bizde uygulayalım :)

Eğer projen public değilse, https://www.enterprisedb.com/ bu ürünü de bir gözden geçir derim cok düşük lisans maliyetleri ile gercek anlamda prof bir db ile calismayi ele aldırıyor. Üstelik Oracle ile yarışan bir platforma %10 bir maliyet ile girebiliyorsun. 

Bu aralar fazla yogunum. Unuttugum seyler oluyorsa affola. DM vs atın.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek
    rakkoc bunu yazdı
    MhmdAlmz bunu yazdı
    Çok mantıklı geldi. Yazdığım uygulamada da buna benzer ihtiyacım vardı ama benim insert işlemi maximum 1M aldığndan direk Innodb ye yazdırdım. motoru değiştirmek aklıma hiç gelmemişti bir örnek ile bende bir test edeyim güzel bir yöntemmiş yeşillendirdiğin için teşekkürler :) 

Innodb Select sorgusunda Intergeri değeri şart koyduğumuzda çok hızlı sonuçlar dönderdiğini biliyorum Myisam ile hiç karşılaştırmadım bu analizler zor olsa gerek :) Teşekkürler tekrardan yeşillendirdğini için :) Bizde uygulayalım :)

Eğer projen public değilse, https://www.enterprisedb.com/ bu ürünü de bir gözden geçir derim cok düşük lisans maliyetleri ile gercek anlamda prof bir db ile calismayi ele aldırıyor. Üstelik Oracle ile yarışan bir platforma %10 bir maliyet ile girebiliyorsun. 

Şuan için bir hayli zor mevcut masaüstü sistemini platform bağımsız hale getirip DB de yenilemeler yapıyoruz. Belki ilerleyen aşamalarda olabilir tabi bir trade off gerekli bunun için:) Böyle birşeyle karşılaşırsam kahve içmeye gelirim artık :)

Andolsun kuşluk vaktine ve dindiği zaman o geceye ki, Rabbin sana veda etmedi ve darılmadı! Ve kesinlikle senin için sonu önünden (ahiret dünyadan) daha hayırlıdır. ileride Rabbin sana verecek de hoşnut olacaksın! O, seni bir yetim iken barındırmadı mı? Seni, yol bilmez iken (doğru) yola koymadı mı? Seni bir yoksul iken zengin etmedi mi? Öyle ise, sakın yetime kahretme (onu horlama)! El açıp isteyeni de azarlama! Fakat Rabbinin nimetini anlat da anlat!
Toplam Hit: 5802 Toplam Mesaj: 24
mysql performans innodb myisam