Mysql Veri Çekme Sorunu
-
pSkpt bunu yazdı:
-----------------------------CROSS JOIN ile ilişkisiz bağlanabilir diyor.
SELECT * FROM tablo1 CROSS JOIN tablo2 ORDER BY tablo1.tarih, tablo2.tarih
gibi bir dene?
-----------------------------
Olumsuz hocam maalesef haber1-haber2-haber-3 haber1-haber2-haber-3 haber1-haber2-haber-3 şeklinde oluyor. -
hocam söyle yapsan tarihi 18/06/2012 değilde 180612 diye yazdırsan vt ye bütün veriyi çeksen asp ile tarihe göre azalan eşklinde bi süzgeç yapsan mantıklı olabilir
-
sahinka bunu yazdı:
-----------------------------hocam söyle yapsan tarihi 18/06/2012 değilde 180612 diye yazdırsan vt ye bütün veriyi çeksen asp ile tarihe göre azalan eşklinde bi süzgeç yapsan mantıklı olabilir
Hocam olmayan şey zaten bu dediğin. Tüm veriyi nasıl çekecez ona uğraşıyoruz. -
by_Tet bunu yazdı:
sahinka bunu yazdı:
-----------------------------hocam söyle yapsan tarihi 18/06/2012 değilde 180612 diye yazdırsan vt ye bütün veriyi çeksen asp ile tarihe göre azalan eşklinde bi süzgeç yapsan mantıklı olabilir
Hocam olmayan şey zaten bu dediğin. Tüm veriyi nasıl çekecez ona uğraşıyoruz.
-----------------------------aynı cümleyle çek demiyorum zaten o yuzden asp ile süzgeçlersin dedim
-
sahinka bunu yazdı:
-----------------------------by_Tet bunu yazdı:
sahinka bunu yazdı:
Hocam olmayan şey zaten bu dediğin. Tüm veriyi nasıl çekecez ona uğraşıyoruz.
-----------------------------aynı cümleyle çek demiyorum zaten o yuzden asp ile süzgeçlersin dedim
Javscript grid olayı gibi diyosun yani? Bunu düşündüm ama böyle birşey yaptırcak bir kod gelmedi aklıma. Mesela bir öncekinden büyükse yazdır küçükse yazma olabilir de yazılmayanları napcaz :D kafam durmuş vaziyette hocm aklıma birşey gelmiyor tıkandım. -
benim aklıma bir şey geldi senin çekmek istediğin veriyi bilmiyorum yani kaç tane bilmiyorum.
önce haberleri arraya atacaksın. tarih + ID değerlerini. yani ('haber1' => '18/06/2012', 'haber2' => '16/06/2012')
sonra aynı işlemi diğer tablo içinde yapacaksın. tarih + ID
son olarak array ('haber1' => '16/06/2012', 'haber2' => '14/06/2012', 'diger1', '15/06/2012', 'diger2', '18/06/2012') böyle olacak
daha sonra arrayı tarihe göre sort edeceksin.
ettik ('diger2' => '18/06/2012', 'haber1' => '16/06/2012', 'diger1' => '15/06/2012', 'haber2' => '14/06/2012');
ardından IDleri çekip yazdıracaksın. ID leri cekerkende ilk 5 karakter 'haber' ise haberden 'diger' ise digerden çek kontrolu yapacaksın If ile umarım işe yarar. :)
-
pSkpt bunu yazdı:
-----------------------------benim aklıma bir şey geldi senin çekmek istediğin veriyi bilmiyorum yani kaç tane bilmiyorum.
önce haberleri arraya atacaksın. tarih + ID değerlerini. yani ('haber1' => '18/06/2012', 'haber2' => '16/06/2012')
sonra aynı işlemi diğer tablo içinde yapacaksın. tarih + ID
son olarak array ('haber1' => '16/06/2012', 'haber2' => '14/06/2012', 'diger1', '15/06/2012', 'diger2', '18/06/2012') böyle olacak
daha sonra arrayı tarihe göre sort edeceksin.
ettik ('diger2' => '18/06/2012', 'haber1' => '16/06/2012', 'diger1' => '15/06/2012', 'haber2' => '14/06/2012');
ardından IDleri çekip yazdıracaksın. ID leri cekerkende ilk 5 karakter 'haber' ise haberden 'diger' ise digerden çek kontrolu yapacaksın If ile umarım işe yarar. :)
Hocam düşünce çok güzel de ben bu short etmeyi bilmiyorum zannedersem select case ile denemiştim olmadı bu sıralama olayını nasıl yapcaz -
Sort: Dizi içindeki elemanları harf sırası veya küçükten büyüğe doğru sıralar.Dizi elemanları rakam ise küçükten büyüğe doğru, string ise harf sırasına göre sıralar.
Kod Alanı:
isim=new Array("cem","ali","mehmet" );
siralama=isim.sort( );
sonuç ["ali","cem","mehmet"] olacaktır.http://www.bilgisayardershanesi.com/bilgisayar_dersleri/asp-array-nesnesi-ve-yontemleri.html
-
sql ile çok uğraştım ama maalesef istediğim gibi bir sonuç elde edemedim. ilk başta yaptığım şeye geri döndüm. union kullanarak tüm satırları alt alta aldım.
bilmem ne kadar işine yarar
SELECT baslik FROM(
SELECT baslik FROM haberler
ORDER BY tarih DESC
) AS T
UNION
SELECT baslik FROM (
SELECT tarih FROM moduller
ORDER BY tarih DESC
) AS T
bu şekilde tüm başlıkları sıralı olarak alırsın ama alt alta ... yani tek bir kolonda
-
unbalanced bunu yazdı:
-----------------------------sql ile çok uğraştım ama maalesef istediğim gibi bir sonuç elde edemedim. ilk başta yaptığım şeye geri döndüm. union kullanarak tüm satırları alt alta aldım.
bilmem ne kadar işine yarar
SELECT baslik FROM(
SELECT baslik FROM haberler
ORDER BY tarih DESC
) AS T
UNION
SELECT baslik FROM (
SELECT tarih FROM moduller
ORDER BY tarih DESC
) AS T
bu şekilde tüm başlıkları sıralı olarak alırsın ama alt alta ... yani tek bir kolonda
Hocam ayrı iki sql döngüsünü alt alta yazmak gibi olmuş bu yine de sağolasın emeğine sağlık.