folder Tahribat.com Forumları
linefolder Database - Veritabanı
linefolder Mysql'den Mssql'e Geçiş?

Mysql'den Mssql'e Geçiş?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TeRRoR
    TeRRoR's avatar
    Erkek

MySQL'de bulunan bir veritabanını MsSQL'e taşımak istiyorum.

SSMA adında microsoftun bir toolu var ancak aşağıdaki hatayı alıyorum:

"MySql Server Object Collector error: table : adminmenu No columns were returned from the database for table 'adminmenu'."

Sonrasında mysqldump ile mssql uyumlu dump alıp sqlcmd ile çalıştırmaya çalıştığımda yine script hata verdi (verdiği export compatible değil anlaşılan)

Napmak lazım sizce müridler?

herkes programcı olmak zorunda değildir, lütfen bir zorunluluk gibi programlama dilleri öğrenmeye çalışmayın. yabancı dil filan öğrenin amq.// s.kimin etini yerim, kasaba minnet etmem.// ince düşünene kalın girer.//
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SerYolcu
    SerYolcu's avatar
    Erkek

adminmenu isimli tablon herhangi bir kolon döndürmedi diyor.

adminmenu isimli tablonun içeriğine bir bak, boş mudur nedir ?

Ondan çocuk olmamıştır (Kimsenin babası değildir). Kendisi de doğmamıştır (kimsenin çocuğu değildir). İhlas Suresi 3 üncü ayette bunlar yazar.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TeRRoR
    TeRRoR's avatar
    Erkek

hocam tüm tablolar için aynısını diyor. tabloların kimisi dolu, kimisi boş.

herkes programcı olmak zorunda değildir, lütfen bir zorunluluk gibi programlama dilleri öğrenmeye çalışmayın. yabancı dil filan öğrenin amq.// s.kimin etini yerim, kasaba minnet etmem.// ince düşünene kalın girer.//
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hipokondriyak
    hipokondriyak's avatar
    Erkek

biz geçişte çok zorlanmıştık . umarım sız de hayırlısı ıle gecer inşallah sevaplara muvaffak olursunuz. hayırlı ramazanlar 

Homo sapiens, yaşamak için, diğer canlıların yaşamasına muhtaç; obligat parazit türüdür. "Sen olursan boş bardak , sana olur koyan çok su. a.g."
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nurulmac11
    nurulmac11's avatar
    Erkek

navicat denedinmi ?

db çok büyük değilse taşıyo

black implies white, self implies other, life implies death.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    manglerman
    manglerman's avatar
    Erkek

hazır tool arama hocam. çok sıkıntı.

mysql de bütün table adlarını sırayla dön mssql de tablo oluşturma kodu belli. index oluşturma kodu belli.

dinamik bi foreachla oluşturursun.

toplamda 2 saatini ya alır ya almaz.

birde aynısını kayıtlar için yaparsın. kayıt sayısı fazlaysa o biraz uzun sürer. bi thread içine alırsın iki gün uğraşsın dursun :)

ben böyle yapmıştım bir zamanlar.

türk kızlarından sabun yapalım, rus kızları elini yıkasın.:)
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

online sql kodu çevirme siteleri var hocam, ben bir ara yapmıştım sorunsuz olmuştu ama hangi siteydi bilmiyorum.. online mysql to mssql yazarsan çıkar siteler, deneyebilirsin script convert etmeyi

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TeRRoR
    TeRRoR's avatar
    Erkek

Mevzuyu çözdüm. Ancak çözene kadar pişik oldum.

Öncelikli olarak mysql to mssql free converterlar beş para etmez.

İlk olarak http://www.codeproject.com/Articles/29106/Migrate-MySQL-to-Microsoft-SQL-Server adresindeki yöntemle tüm veritabanını mssql'e yarım saat gibi bir sürede geçirdim (milyonluk tablo çoktu). Ancak bir sorun var, PK, FK, Indexes hiçbiri yok.

Devamında yukaridaki sorguyu değiştirdim ve sadece tabloları create ettirdim.

Devamında tüm tablolara PK'leri ekledim. 

İkinci olarak column type conversationlarla ilgili problemler yaşadım, onlar artık spesifik konular. Tablo create işlemi sonrası değişen kolon veritiplerinize bakıp elle müdehale gerekebiliyor.

Üçüncü olarak tüm verileri sorgu ile Mssql'e geçirdim ve tek tek elle FK'leri girmeye başladım.

Benim veritabanımda 90 tablo vardı ve kaç FK var hatırlayamıyorum :) Ancak baya meşakatli sürdü.

Belki storeprocedure yazılarak mssql'e tablo convert edilirken FK'lerinde taşınması sağlanabilir ancak yine bazı problem çıkacaktır. Uğraşılsa basit bir script veya tool yazılabilir.

tabloları elle create edip foreach ile gömmeyi denedimde hocam ona can dayanmıyor insert insert insert bitmiyor insert belki ufak verili sistemlerde kullanılabilir.

Belki merak eden olmuştur neden Mysql'den Msssql'e geçtim?

Tek sebebi Entity Framework 6, .Net 4.0 ikilisi. Proje EF 4.0'de çalışıyordu ve artık sorunlar çıkmaya başlamıştı. Mysql connectoru 6.5.4 üstüne çıkaramıyordum. EF 6'ya geçince Mysql ile uyumsuzluklar meydana geldi. Model create edemedi cart curt etti deli oldum. İlerleyen süreçte herhangi bir destek sıkıntısı ve sorun yaşamamak için komple mssql'e geçmeyi uygun buldum...

(allah kimseyi migrationla sınamasın)

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    serseri_1453
    serseri_1453's avatar
    Erkek

belki bu yazılım işine yarardı

http://www.modelright.com

Belki ilerde işine yarar:)

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TeRRoR
    TeRRoR's avatar
    Erkek
    serseri_1453 bunu yazdı

belki bu yazılım işine yarardı

http://www.modelright.com

Belki ilerde işine yarar:)

ücretli uygulamalara hiç bakmadım hocam. ilerde lazım olursa bi göz atar kulaklarını çınlatırım :)

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    serseri_1453
    serseri_1453's avatar
    Erkek

sen istediğin ucretli proyu yaz bana hangisini istiyorsan ben bulup veririm:)

Toplam Hit: 2122 Toplam Mesaj: 12