Mysql‘E Türkçe Karakter İnsert Edemiyorum
-
başlıkta dediğim gibi Türkçe karakter insert etmeye çalıştığımda hata veriyor.
string olarak yazınca sorun olmuyor ama değişkene atıp yapınca sorun oluyor
Database, Tablo ve Tüm sütunlar utf8_turkish_ci -
baglan.php de sen verilerin giriş çıkış charset ayarı yapılmış mı bir onu kontrol et: örnek aşşağıda.
$dbbaglanti=mysql_connect($server, $db_user, $db_pass);
mysql_select_db($database);
mysql_query("SET NAMES 'latin5'"); --> gibi burayıda kontrol et istersen.
Ayrıca diğer nedinde şudur, sen dosyayı kaydederken UTF-8 mi Ansii mi seçiyorsun asıl neden hatta bundan kaynaklanır diğerinden değil.
Mesela ben notepad2 kullanıyorum ordaki veriyi kaydettikten sonra böyle şeylerle karşılaşıyordum dosya kayıt biçimini değiştir.
ansi ile kayıt edilmiş bir dosyayı sen dreamle açtıktan sonra kayıt eder veri tabanına eklemeye çalışırsan verileri bu hataları alırsın.
Dreamweaverdada ayarları var bakarsın bakınca helledeceksin zaten.
-
mysqli_set_charset($baglantidegiskeni, 'utf8')
-
SnipeTR bunu yazdı:
-----------------------------baglan.php de sen verilerin giriş çıkış charset ayarı yapılmış mı bir onu kontrol et: örnek aşşağıda.
$dbbaglanti=mysql_connect($server, $db_user, $db_pass);
mysql_select_db($database);
mysql_query("SET NAMES 'latin5'"); --> gibi burayıda kontrol et istersen.
Ayrıca diğer nedinde şudur, sen dosyayı kaydederken UTF-8 mi Ansii mi seçiyorsun asıl neden hatta bundan kaynaklanır diğerinden değil.
Mesela ben notepad2 kullanıyorum ordaki veriyi kaydettikten sonra böyle şeylerle karşılaşıyordum dosya kayıt biçimini değiştir.
ansi ile kayıt edilmiş bir dosyayı sen dreamle açtıktan sonra kayıt eder veri tabanına eklemeye çalışırsan verileri bu hataları alırsın.
Dreamweaverdada ayarları var bakarsın bakınca helledeceksin zaten.
-----------------------------dediğin query'yi yaptım şunu aldım. "Hata OlustuYou have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'Å�ubat 2012, Å�ubat)' at line 1" dosya kayıt biçimini nasıl değiştireceğim anlamadım ?
-
Notepad'le açıp tek tek farklı kaydet yapıp kodlamasını değiştirdim. bunun dreamweaver'da bir ayarlaması yok mu otomatik öyle olsun. Uyarıdaki Türkçe karakterleri yazmama sıkıntısı değişti fakat hala aynı sıkıntı var kodu yazıyorum aşağıya.
"Hata OlustuYou have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '�öğüı, şçöğüı, şçöğüı, 25 Şu' at line 1"$date_array = get_date_array();
$category = $_POST['category'];
$title = $_POST['title'];
$content = $_POST['content'];
$date = $date_array[0]." ".$date_array[1]." ".$date_array[2];
$month = $date_array[1];
$insert = mysql_query("INSERT INTO `cemal_blog`.`content` (`category`, `title`, `content`, `date`, `month`) VALUES ($category, $title, $content, $date, $month)");
if($insert){
echo("Içerik Basariyla Eklendi");
}
else {
die("Hata Olustu" .mysql_error());
}Edit: MYSQL Version 5.5.16
-
değişkenleri tırnak içine alınca oldu ama bu kez de verileri Åžubat (Şubat olması gerekirken) şeklinde gönderiyor.
-
uLtRaLoVeR bunu yazdı:
-----------------------------değişkenleri tırnak içine alınca oldu ama bu kez de verileri Åžubat (Şubat olması gerekirken) şeklinde gönderiyor.
-----------------------------hocam sorun değil öyle kaydetsin.
sen veriyi çekerken düzelttirip göster.
-
myblackworldweb bunu yazdı:
-----------------------------uLtRaLoVeR bunu yazdı:
-----------------------------değişkenleri tırnak içine alınca oldu ama bu kez de verileri Åžubat (Şubat olması gerekirken) şeklinde gönderiyor.
-----------------------------hocam sorun değil öyle kaydetsin.
sen veriyi çekerken düzelttirip göster.
-----------------------------Acaba ??? :))
Kedi pilavı yermi sence her zaman
-
Veriyi çekerken nasıl düzeltecez kusura bakmayın yeni başladım ve böyle karakter problemleri olacağı aklıma gelmemişti. Diğer yaptığım yerlerde sorun yok bi tek çektiğimde de aynı şeyi yazıyor
-
Character Set: utf8 -- UTF-8 Unicode
Collation: utf8_general_ci
Olarak ayarla
-
sanırım oldu klavyenin üzerindeki herşeye bastım bir tek ' (tektırnak) işaretinde hata veriyor