Namaz Öğrenme Seti İstek
-
hackworm
burası tahribat mı lan be nerdeyim aloo :S:SXpertVision
sahalarda alışık olmadğımız hareketler bunlar .arkadaşlar niye şaşırıyorsunuz adam istekde bulunmuş pekde şaşılacak bir istek değil sonuçta müslüman bir memlekette yaşıyoruz :D
-
Camiye gidip bir imamdan öğrenmeni tavsiye ederim lakin gideceğin camiye ve başvuracağın imama dikkat et.Günümüz imamları cahiliye dönemini aratmıyorlar çoğunlukla.Vay sen bu zamana kadar nasıl namaz kılmadın,eşşek kadar adamsın nasıl bilmiyorsun tarzında can sıkıcı şeyler söylerler dinden imandan soğuturlar adamı.Youtube'ta sabah namazı,öğlen namazı,akşam namazı,yatsı namazı şeklinde aratırsan güzel anlatımlar mevcut.Sürekli olur inşallah.
-
http://www.sevde.de/Ibadet/Aksam.htm
Bu linkte Aksam namaz'ını yazdım sadece her vakte göre o linkin Aksam yazan yerini ogle, Ikindi, yatsi, gibi yazarsın türkçe karakter kullanmadan,
biraz anlatim daha iyi anlarsın,
Sabah 4 rekattır 2 sünnet 2 farz,
ilk sünnet kılınır
niyet etttim ALLAH rızası için bu günkü sabah namazının 2 rekat sünnetine diye niyet et tekbir getir..
ilk sübhaneke,fatih-a 1 de zammı sure, yani kur'an ( ayet okumak ) örnek sübhanekeyi okudun sonra fatih-a'yı okudun sonra Ayet-el kürsi okursun, rukü'ya gidersin sonra secde ilk rekat biter, 2. rekatta 1 fatih-a 1 zammı sure, ondan sonra secdede oturursun tahhiyat ( ettehiyyatü ) ve salli barik - rabbena ve rabbena firli, okursun 2 rekat sünnet biter, birde duaların sıraları var o sırayıda tam bir bakarım.. yoksa mekruh olur..
sabah namaz'ının farzıda böyle kılınır..
öğle
4 rekat ilk sünnet 4 rekat farz 2 rekat son sünnet
ilk sübhaneke, fatih-a 1 zammı sure ( ilk rekatların hepsinde sübhaneke mevcuttur yatsı ve ikindi namazında 3. rekattlardada kalkışta okunur )
2. rekat fatih-a 1 zammı sure ( oturuş + her 2 rekatta 1 oturmak şart'tır, öğlenin ilk 2 rekatında sadece ettehiyatü okunur kalkılır ) ama Ikindi ve yatsıda ilk 4 rekatlık sünnetlerinde 2. rekatında ettehiyyatüden sonra salli barik okunur selam verilmez 3. rekata kalkılır )
3. rekat fatih-a 1 zammı sure yine secde kalkış
4. rekat fatih-a 1 zammı sure bu sefer oturuş ettehiyatü salli barik, rabbena, rabbena firli, sonra selam veriş.. her biten rekatta selam verilir.. her selam verilicek rekattada oturuşunda ( ettehiyatü salli barik, rabbena, rabbena firli ) bu dualar okunur öyle selam verilir.
4 rekat farzı öğlen
1. rekat sübhaneke fatih-a 1 zammı sure
2. rekat fatih-a zammı sure ( oturup öğlenin ilk sünnetindeki gibi sadece ettehiyatü okunur )
3. rekat sadece fatih-a okunur ( zammı süre okunmaz )
4.rekat sadece fatih-a okunur ( zammı süre okunmaz ) Farz namazlarında 3. ve 4. rekatlarda sadece fatih-a okunur, yatsi, ikindi, öğlen ve, akşam'da bu böyledir. sabah'ta farzda sünnet gibi kılındığından sabah namazında okunur sadece farzda fatih-adan sonra sure..
İkindi, 8 rekat
ilk 4 rekat sünnet 4 rekat faz
1. sübhaneke, fatih-a 1 zammı sure
2. fatih-a zammı sure ( oturuş ettehiyyatü - salli barik )
3. rekat kalkış sübhaneke fatih-a zammı süre
4. rekat fatih-a zammı süre oturuş son rekat.
İkindinin farzıda 4 rekat öğlenin ve yatsının farzı gibi kılınır..
Akşam 5 rekat toplam
ilk 3 farz 2 sünnet ( sadece akşam namazında önce farz kılınır çünkü namazlar arası en az olan akşam ile yatsı arasıdır 1 saat 15 dakka gibi bir arası vardır )
1. rekat sübhaneke fatih-a zammı sure
2. rekat fatih-a zammı sure ( oturuş ettehiyatü )
3. rekat fatiha sadece sonra otoruş tekrar ( ettehiyatü salli barik rabbena duaları ) farz böylece bitmiş olur
akşam namazının sünnettide sabah namazının ki gibidir.
Yatsi 10 + 3 vitir
4 rekat sünnet 4 rekat farz 2 rekat son sünnet 3 rekat vitir vacib toplam 13
ilk 4 rekat sünnet ikindinin sünnetti gibi
4 rekat farzı'da öğlen ve ikindinin farzı gibidir
Son 2 rekat sünnetide sabah namazının sünneti gibidir ( toplam 10 eder )
3 rekat vitir vacib,
ilk rekat sübhaneke fatih-a zammı süre
2. rekat fatih-a zammı süre ( oturuş sadece ettehiyyatü )
3. rekata kalkılır fatih-a ve kafirun süresi ( kafirun neden yazdım onu okumak daha feyizlidir )
kafirun'u okuduktan sonra ruku'ya varılmaz ALLAH'u ekber deyip elleri açıp namazın içinde tekrar tekbir getirilir ( vitirde bu sadece ) sonra kunut duâları okunur ve secdeye gidilir.
Çok uzun yazdım ama anlaman kolaylaşsın hevesin artsın diye.. -
kardeş elimde bütün namazların sesli görüntülü nasıl kılındığını anlatan görsel eğitim seti var para verse bile biri asla upload yapmam ama senin namaza başlamış olman benim için herşeyinde önünde gelir hemen upload ediyorum ettikten sonra link eklerim.
bende namaz'a basladım arkadaş huzur istiyorsan kılacaksın namaz kıldıktan beri psikolojik olarak çok rahatım vesselam.
-
konuyla modlar epey yakından ilgileniyo. cevapların yarısını silmişler :)
not:bu postunda silinilebilitesi çok yüksek biliyorum :)
-
-
kendim upload ettim.
Setin İçinde Yer Alan Sesli Görüntülü Anlatımlar.
http://rapidshare.com/files/372400361/Namaz___greniyorum.rar.html

-
Asosyal bunu yazdı:
-----------------------------
kendim upload ettim.
Setin İçinde Yer Alan Sesli Görüntülü Anlatımlar.
http://rapidshare.com/files/372400361/Namaz___greniyorum.rar.html

-----------------------------Allah razı olsun kardeş.namaz kılmayı biliyorum ihtiyacım yok ama yinede teşekkür ederim
-
tbt de görmeye hiç alışık olmadığımız birşey ALLAH devamını getirsin ..
-
Allah herkesten razı olsun