Namaz Öğretmeni

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mst16
    mst16's avatar
    Erkek
    hocam çok teşekürler...

Hayat bir uykudur, ölünce uyanır insan; sen erken davran.ölmeden önce uyan....Profilinde tek yorum olan insan... Msn: schadow@w.cn
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ByALeX
    ByALeX's avatar
    Erkek
    Leblebi bunu yazdı:
    -----------------------------
    Yaşlanınca bende namaz kılacam.
    -----------------------------
    Yaşlılığını göreceğini nerden biliyorsun? Ölüm hepimize çok yakın... Yani demek istiyorum ki heran yolcu olabiliriz. Haksızmıyım? Sorarım sana kardeşim; Genç yaşta vefat edelerin canlı örneğine günde kaç kere şahid oluyoruz?
    Hafta bile demiyorum, günde diyorum. Bir günde... Gençken kıldığın BİR namaz, yaşlıyken kıldığın binlerce namazla eşdeğerdir. Hal böyle iken neden genç yaşta namaza başlamıyoruz...

Buluğ çağına (ergenlik) gelindiğinde, namaz üzerimize FARZdır. Kesinlikle kılmayalıyız. Ya kılacağız, ya kılacağız. Namazın hiç bir fetvası yoktur. Ayrıca; Gencim ben, gençliğimin tadını çıkarayım, boşver ya... Nasılsa yaşlanınca namaz kılacağım, gibi kasıtlı düşüncelerde bulunan insanların sonu hayırlı olmuyor. Allahu Teala onlara çeşit çeşit musibetler veriyor.
    Bununda canlı öreklerine az şahid olmadık yani. Çevremizde çok gördük ve görmeyede devam ediyoruz.
    Hazır genç iken, fırsat var iken, namazlarımızı kılıp dinimize yönelmek en iyisidir.

Alim ile Sohbet Etmek Zümrüt ile incidir, Cahil ile Sohbet Etme Günde Bin Can incitir. Alim ile Sohbet Etmek Mertebe, Cahil ile Sohbet Etme Dönersin Merkebe, Eşek Alim Olmaz Kitap Taşımakla Tekkeye, insan da Hacı Olmaz Gitmekle Mekkeye.
Toplam Hit: 5236 Toplam Mesaj: 23