Nargilekolikler Buraya
-
underzero bunu yazdı:
-----------------------------
tutun kaliteli olacak,
komur kaliteli olacak,
nargile aparatlari kaliteli olacak (suyun degdigi yerler cabuk paslanan malzeme olmayacak),
ve en onemlisi ortam guzel olacak.
sahsi gorusum; nargile ile ya Turk kahvesi iceceksin veya sadece su.
bana gore; kola, mesrubat, cay vs nargilenin tadini bozuyor.
-----------------------------tavsiyelere katılıyorum fakat . nargile + kuşburnu hocam . mutLaka dene. mukemmeLdir .
-
cuneyd bunu yazdı:
bende nargile hakkinda bisiler sorayim..
nargile neden sigaradan daha zararli ?
ben normal nefes ceker gibi cekiyorum, hic rahatsiz bile etmiyor :S
zarari nerde bunun :| :P
-----------------------------hocam Piyasanın abartması işte Yok öyle birşey.
Doğrusunu anlatayım, Bizim içtiğimiz aromalı tütünlerde hiç bi zehirli madde yok zaten zararlı madde olsa bile içerken suyun içinde baya bi süzülüyo. O bahsedilen bir dumanı bilmem kaç paket sigara etkisi yapıyor denilen tütün Has İran tömbeğidir. İran tömbeki si acayip derecede ağırdır ve evet sigaradan kat be kat zararı vardır. o yüzden zamanında iranda ve osmanlıda nargile yasaklanmıştır. Bu Tömbekiyi 50 yıl sigara içen bir kişi bile çok zor içer Yada içemez. o yüzden bu tömbekiyi hafifletme işlemi uyguluyorlar artık (yıkayıp üzerine ıslak bez sermekve bu işlemi 3-4 kez tekrarlamak sureti ile) bu işlemi uygulayınca büyük oranda iran tömbekisi özelliğini kaybediyor ve hafifleşiyor. en azından sigara tiryakisinin içebileceği bi hale geliyor. (bu arada tavsiye etmem tadı çok kötü boğaz yakıcı ve acayip kafa yapıyo daha önce kova yaptıysan [sigara kovası] onun gibi birşey hafifletilmiş hali)
Vel hassıl kelam gel gelelim ki şimdi içtiğimiz aromalı nargilelerin içerisinde hiçbir zehir bulunmamaktadır. yok nikotin yok zifir yok fare zehri falan hikaye bunlar. Ama içinde yine bir miktar tütün var sade tütün.
Sonuç olarak; İçin Gayri Fosur Fosur için İçerken Halka da yapın Çok Zevkli oluyo. Yakında Çenek halka yapmak yüzünden çıkacak diye korkuyorum :)
-
mangal kömürü alma. tütün çok ağır olmasın 1 saatten sonra baş ağrısı ve mide bulantısı yapabilir. hem hafifi daha güzel oluyo zaten. üzüm+bahreyn i önerebilirim karışımı güzel oluyor. yada elma+nane de iyidir.
-
evimde her ceşit tutun 3 adet de nargile bulunan ve gün aşırı nargile içen biri olarakher şey ama her şey önce tütünde biter.daha sonra nargilenin kalitesi ve kömür.bazı nargileler var ısınınca pis kokuyor dikkat et.tatların karışmaması için ayrı marpuç bam başka bir şey hazırlarsan ayrı nargile kullanmanı tavsiye ediyorum.kömürlerine dikkat et düzgün olsun onun dışında külünü kesinlikle lüleye düşürme dikkat et ara lüleyi üfle.
bunun dışında sorun olursa pm den veya msnden ulaşırsın her türlü yardımcı olurum.
ayrıca bi aralar bende konmu açmıştım nargile keşleri buraya diye aratırsan bulursun.
-
underzero bunu yazdı:
tutun kaliteli olacak,
komur kaliteli olacak,
nargile aparatlari kaliteli olacak (suyun degdigi yerler cabuk paslanan malzeme olmayacak),
ve en onemlisi ortam guzel olacak.
sahsi gorusum; nargile ile ya Turk kahvesi iceceksin veya sadece su.
bana gore; kola, mesrubat, cay vs nargilenin tadini bozuyor.
-----------------------------bırak bu ayakları,
şişe, meşe, köşe, ayşe
herkeş bilir
-
TheColtfire bunu yazdı:
Vodka ve birayi karistirip koyuyorum nargileye en saglam alkolikler dahi 5 firttan sonra beyni durmus gibi hissediyor :)
Alirsan bunu denemelisin :) Icecegine boyle yapip daha az vücuduna zarar verirsin
Vay Anasını Naptın Hoca Sen Bu Karışımı En Alttaki Su Kısmına Koyuyorsun Demi ?Teşekkürler Hocam Zengin Bir Günümüzde Deneriz İnş.
Peki Arkadaşlar Nargile'nin Yanında İçecek Ve Yiyecek Önerileriniz Nedir?
-
Haftada 3-4 defa Evde Nargile yapan biri olarak bir iki tavsiye..
Tütün,kömür marpuç en önemli kısımları..
Tütünü başlangıç olarak açık tütünle başla.. Yani Direk al-fakher veya nakhla kasma.. Kutuda kapalı tütünlerdende sakın alma.. Türk yapımı ve iğrenç..
Kömür Meşe olack ne sıkıştırma ne fitil nede başka birşey.. Meşe kömürüyle içtiğin nargile her zaman kraldır..
Marpuç Kesinlikle koyun derisi olcak.. Nikotini emme gibi bir özelliği var..
Gelelim diğer ayrıntılara Suyu ne kadar koyucağını bliosundur önemli olan çok soğuk ve buzlu su koyman..
Buda Özel Bir tavsiyedir marpucu içimden 30 dk önce buzluğa at ;) içiceğin zaman çıkar ve farkı gör..
Not : İngilizcen varsa nargileyle alakalı çok güzel bir forumdur kendileri -> http://www.hookahpro.com/ -
fantalı deneyen var mı? bi de işi abartıp rahatlatıcı haplardan koyan varmış nedir ne değildir merak ettim :W
-
gfb_soldier bunu yazdı:
eve alacaksan takımı temiz tutmaya çalışacaksın.sıkıştırma közle içicem diyorsan hiç alma nargileyi.kömürün meşe olsun.sıkıştırma baş ağrıtır tadını bozar.
Tütün konusunda birşey demiyorum yerli tütün alma git bul kilosu 30 35 lira genelde bahreyn veya nakhlaların.
en çok hangi tütünü seviyorsan sadece onunla devam etmelisin.yoksa takımın ve marpucun tadını kaçırırsın.
en azından 2 3 tütün çeşidim olsun diyorsan 2 tane marpuç al.biriyle sadece tek tütün içersin.diyelimki elma.
diğer marpuclada nane karışımlı olanları içersin.pek sorun olmaz çünkü nane keskindir.tadı herzaman baskın kalır.
tek ser kullancaksın büyük ihtimalle.elmayı içtikten sonra başka tütüne geçeceğin zaman şişesini çamaşır suyuyla iyice temizle dikkatli durula.
takım alacaksan tek döküm al.yani kaynak yeri,sok çıkar yeri olmasın.klasik kahveci takımlarından al.internetten alma derim kahveci takım diye teneke yolluyorlarmış :))
Edit:
Tütün olarak nargileciyim diyen adam anason elmadan vazgeçmez;)
hafif birşey olarakta portakal-nane karışımı güzeldir.
el-fakher tütünleride kalitelidir.
-----------------------------çiftelma iyidir, katılıyorum :D
-
35 lik rakıdan 2 kadeh aldıktan sonra tütüne 1-2 damla damlatın ama tütünü tamamıyla ıslatmayın sadece hafif nemlensin yani rakı aromasını versin kalan rakıyıda suyun içine dokun ve tütününüz elma kavun olsun kafayı gorun :D