NASA Mars Aracı Orion Denemesini Gerçekleştiriyor
-
O da bişey mi bizde osmanlıca zorunlu ders oldu.. he heyyyt mars mış nasaymış..
-
uzay kapsülü dünyaya dönmüş
Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi’nin (NASA) insanoğlunun gelecekte Mars’a yolculuk etmesinde önemli rol oynaması beklenen Orion uzay kapsülü testini tamamladı.
Orion, 5 bin 800 kilometre yükseklikte Dünya’nın çevresini iki kez dolaştıktan sonra saatte 30 bin kilometre hızla atmosfere yeniden girdi ve paraşütler yardımıyla Meksika’nın Baja California Yarımadası açıklarında Büyük Okyanus’a iniş yaptı. Delta-IV roketinin üzerine yerleştirilerek, Florida’daki Cape Canaveral Uzay Üssü’nden fırlatılan Orion, yolculuğunu yaklaşık 4,5 saatte tamamladı
-
hep bizim üçüncü köprüyü çekememezlikten yapıyorlat bunları
-
30 bin km hiz. Vay a.k
THT2005 tarafından 05/Ara/14 22:52 tarihinde düzenlenmiştir -
THT2005 bunu yazdı
30 bin km hiz. Vay a.k
sürtünme yok bişey yok hacı gider tabi. gerçi uzay için düşük bile sayılır ama imkanlar buna el veriyor. benim aklımın almadığı şu ki gök cisimlerinin kütleçekimini kullanarak hızlandırıyorlar falan. kafamda oturtamadım gitti.
-
Prometheus bunu yazdıTHT2005 bunu yazdı
30 bin km hiz. Vay a.k
sürtünme yok bişey yok hacı gider tabi. gerçi uzay için düşük bile sayılır ama imkanlar buna el veriyor. benim aklımın almadığı şu ki gök cisimlerinin kütleçekimini kullanarak hızlandırıyorlar falan. kafamda oturtamadım gitti.
onların uzay kapsülü varsa bizim kel oğlanında adımopteri var a.k tahtadan hemde pedalla çalısıyor. :)) -
Prometheus bunu yazdıTHT2005 bunu yazdı
30 bin km hiz. Vay a.k
Açıklayabilecek mürit var mıdır ? Bilale anlatır gibi.
-
DadasAdam bunu yazdıPrometheus bunu yazdıTHT2005 bunu yazdı
30 bin km hiz. Vay a.k
Açıklayabilecek mürit var mıdır ? Bilale anlatır gibi.
hocam şöyle düşünün: 1 metrelik bir ipin ucuna biraz irice bir taş bağlayıp döndüre döndüre hızlandırın, sonra o ipi bırakın.