folder Tahribat.com Forumları
linefolder Eğitim & Ödev & Bilimsel Döküman
linefolder Nasıl Bilirsiniz ? Osmangazi, Muğla, 9 Eylül, Yalova...



Nasıl Bilirsiniz ? Osmangazi, Muğla, 9 Eylül, Yalova...

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Ocak/2014
    Dişi

    Genelde tek tek soruluyor.ben birlestireyim tasarruf olsun :)

    Bu üniversiteler, şehir yasam,  pahalilik, eğitim, hocalar.. kalitesi... olarak değerlendirirseniz  ne dersiniz. Bilenlerden yorum istiyorum

    1. Eskisehir osmangazi

    2. Dokuz eylul - izmir

    3. Mugla

    4 inönü- malatya

    5. Yalova

    6 manisa celal bayar


    Sanmasınlar yıkıldık, sanmasınlar çöktük. Bir başka bahar için sadece yaprak döktük. (Mevlana)
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    patates
    patates's avatar
    Kayıt Tarihi: 18/Haziran/2007
    Erkek

    7 yıl muğlada okudum.

    geçtiğimiz bir ayda Muğlada bulundum.

    bence muazzam bir yer. pahalıdır.

    istanbul kadar pahalı değildir fakat istanbul gibi olmadığı halde pahalı olması mide bulandırıcı.

    hocalar bölüme göre değişir sanırım ben kendi hocalarımı sevmezdim. iyi bir öğrencide değildim.

     


    https://t.me/pump_upp
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KotomineKirei
    KotomineKirei's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Temmuz/2013
    Erkek

    Karadeniz hariç diğer tüm bölgeleri gezdim. İçinden geçme şeklinde değil, gezdim yani. Ama eskişehir gibi bir yer daha görmedim, benimsemedim. Osmangazi de gayet iyi bir üniversite bana göre. Zaten sıralamada da 1-2 değişkenlik gösterebilir ama diğerleri için sabit. Eskişehir için konuşacak olursam pahalı bir şehir değil (1,5 sene kaldım). Tramvay ile her yere gidilebiliyor, şehir ve insanlar çok iyi. İmkanlar da aynı şekilde, he bütçeye uygun mekanlar var. Koskocaman 2 üniversite var ve bu yüzden her şey bedava olmasa da ucuz. Osmangazi üniversitesi taraflarında 1+1 eşyalı evler kaynıyor kiraları ise 400-450 lira arasında taş patlasın 500 lira.  Merkezde de evler aşırı pahalı değil bana göre (merkez dediğim avm'nin dibi). Her yer yeşillik, her yer park dolu olan bir memleket. 

    Kafeler ucuz, rahatça gidip porsuk taraflarında oturup çay kahve içip arkadaşlarınız ile takılabiliyorsunuz. Barlar sokağı var, gece takılabilecek yer arayanlar için de iyi. Kitapçılar da çok, ben öyle gördüm. Aradığınız kitapları bulabiliyorsunuz. Osmangazi üniversitesi kocaman valla kampüs hayvan gibi, yeşillik falan dolu. Keza Anadolu üniversitesinin de aynı şekilde koskocaman bana göre.

    Soğuk bir şehir mi ? Evet dondurucu soğuk, ayazı çok. Binada herkes gibinde tek biz kalmıştık. Normalde alt üst sağ sol herkes kalorifer yakınca bi nebze de olsa ısınır ev ama o şekilde donmuştum hatırlıyorum. 80-90'lara ayarlamıştım ki ev ısınsın o 2-3 gün için. (şubat ayından bahsediyorum)

    izmirde de sık sık bulundum. Ablamlar abimler vesaire derken çok kez gittim. Kuşadasında kaldığımda da sık sık gittim ama bir türlü sevemedim.

    Malatya da işte ne yorum yapayım bilemiyorum ama doğudaki diğer illere göre iyi ama listeme koymazdım, düşünmezdim bile.

    Yalova hakkında fikrim yok..

    Manisa için de egede olmasından başka bir numarası olmayan şehir diyebilirim.

    Eğer bu şehirler arasında karar vermem gerekse idi hiç düşünmeden eskişehir 1. sırada yazar geçerdim.


    They were crying when their sons left. God is wearing black. He's gone so far to find no hope, He's never coming back. They were crying when their sons left. All young men must go. He's come so far to find the truth, He's never going home.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JpnTr
    JpnTr's avatar
    Kayıt Tarihi: 12/Kasım/2015
    Erkek

    Osmangazi Üniversitesi mühendislik bakımından iyi bir üniversite. Meşelik kampüsü biraz şehir dışında ama tramvay, otobüs gibi ulaşım araçları ile kolayca gidiliyor. Çevresindeki mahallelerde bildiğim kadarıyla kiralar yüksek değil ama onun yerine merkezi yerlerde ev tutmak daha mantıklı. Çok kenar mahalle sayılmayan yerlerde 300 liraya 1+1 ev bulunabiliyor merkezde de 400 liradan tutun 1500 liraya kadar ev var. Eskişehir yemek, sosyal etkinlik bakımından iyidir ama deniz kenarı olmadığı için İzmir ve Muğla daha baskın bu konuda. Günlük 1 öğünü 4-5 liraya bile halledebilirsiniz Eskişehir'de. Rahatlık konusunda da Malatya ve Yalova'ya göre kat kat iyidir, halkı öğrencilere karışmaz elinden geldiğince yardımcı olmaya çalışır. Hangi bölüm tercih edilecekse üniversite ona göre karşılaştırılmalı geri kalan konularda da bence İzmir-Muğla-Eskişehir-Malatya-Yalova bu sıralamaya göre tercih yapılabilir


    Bir cinayet işleniyorsa tek suçlu katil değildir
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    angels_demos
    angels_demos's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Haziran/2006
    Erkek

    selam. izmirliyim. 

    celal bayar>bok gibi üniversite. hiçbir şey yok. eğitim sıradan. okulun çevresinde bir şey olmadığı gibi şehirde de yok. sosyal hayat, eğlence vs. bunların hepsini unutması lazım buraya gelenin. kalacak yer de çok yakın değil. tokilerde kalan çok oluyor ama orada da hiçbir şey yok. gereksiz. tek avantaj izmire yakın 1 saat. hergün izmire gidiyormuş gibi düşünmeyin. yaşam pahalı değil.

    9 eylül>bucada :/ ama herşeyi bulursunuz. takılmak isterseniz kafe,bar yine bucada var ama alsancağa vs. de gidilebilir. ancak yine de buca olduğundan pek hoşlanmayabilirsiniz. ev fiyatları çok normal değil öğrenciler olduğundan. bir kaç kişi eve çıkılabilir. ve izmirdesiniz her şeye rağmen. okul olarak bölümüne göre bakmak lazım. genel bir şey denilemez.

    osmangaziyi ise genelde okul olarak sevmiyorlar. ancak pek bilgim yok.

     

  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    my4
    my4's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Nisan/2013
    Erkek

    muğla nın bir sürü kampüsü var neresi genel olarak ev kiralsrı 2, artı1 500 civarı , mekanlar ucuz köteklideysen .


    daha iyi bir dünya için ne yapıyorsun?
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek

    mugla'da kaldigim 3 yil boyunca her gün küfür ettim. Genel olarak muglalilari hic sevmem. Ama sonra farkettim ki, kötekli kampusunun oradaki ve merkezdeki muglalilar haric cevre ilcelerdeki insanlar gayet iyi (örnek: ula )..  Ama sehir ve kötekli halkindan kesinlikle uzak durulmasi gerektigi kanaatindeyim. Her türden insan gördüm tanidim ama o muglalilar kadar .... insanlar görmedim.

     mugla'da kiralar pahali, zaten oranin halkinin gecim kaynagi ögrenciler oldugu icin her sey ögrencilere yönelik.. Oranin yerlilerinin birden fazla evleri var bunlari kiraya vererek genelde geciniyorlar. Cok calismayip da sadece kirayla gecinen adam mi dersin  ahiri cevirip ögrenciye 500 liraya kiraya veren mi dersin... neler var neler.. 

    Ana kampüsün oldugu kötekli köyü baya gelismis, bir sürü kafe vs var. Kiz yurdu ile erkek yurdu karsi karsiya.. Yurtlar da eh iste ama günlük temizleniyor. Yurdun cikardigi yemekler acayip kötüydü. Bayat ekmekleri verirlerdi, fis ücreti dolsun diye millete kafasina göre bir seyler verirlerdi vs. O yemek firmasini bir ara dolandiriciliktan sikayet etmistim, ama konu tam olarak neydi ne oldu hatirlamiyorum.

    Kampus icinde otobüsler dönüste ücretsizdi sanirim (eskiden mor essek diye bir otobüsleri vardi). Belediye ücretsiz yaptiktan sonra, halk otobüsleri ögrencileri kasitli olarak beklemeden giderlerdi. Yagmur yagsa bile (acayip yagmur yagar), adamlar bombos otobüsle asagiya iner..  Vicdan denen olgunu bunlara ulasmamis. Hatirladikca sinirleniyorum. Hayatta her hangi bir sehre karsi önyargim olmamistir ama bir muglaliyla tanisirsam mümkün mertebe sohbet etmem. Yazilim isini cevirdigim muglalilar oldu :) O derece.. 

    Ama dedigim gibi iyi insanlarini da tanidim ve o icime biraz su serpti. Ama genel izlenimim acayip negatif. Üniv bitince yemin ettim bir daha o sehre gitmeyecegim diye :)

    Egitim olayi da öyle ahim sahim degil ama cok kaliteli hocalar var. Benim ufkumu genisleten bir kac hocam orada oldu. Ama üniversite bana pek bir sey katmadi.

     

    verdigin listeden en iyisi dokuz eylül gibi geliyor, ikinci de osmangazi.. 

     

     


    Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rajooonn
    rajooonn's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Haziran/2010
    Erkek

    Eskişehirli olduğumdan mütevellit Osmangazi'yi biliyorum:

    - Öz kardeşim sorsa hemen başla derim. Keza Eskişehir bir üniversite öğrencisi için harika bir şehir.(Ucuz, ulaşımı kolay, şehirde yıllardan beri gelen "üniversite kenti" sosyo-ekonomi yapısı var)

     

    Geçtiğimiz sene iki gece Manisa Celal Bayar Üniversitesi kampüsünde konaklama durumunda kaldım:

    - Afakanlar bastı, oradaki öğrencilere acıdım. Benim bildiğim şantiyede inşaat işçileri kalır bu öğrencileri niye buraya atmışlar?

    - Ayrıca işletme/iktisat fakültesi öğretim üyelerinin birebir cahilliklerine  tanık oldum.

    - Sakın sakın sakın...


    Gece! Vampir değilim ama geceyi çok severim. Yalnızsın, oyun oynuyorsun monitörün ışığı ve kendin.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rajooonn
    rajooonn's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Haziran/2010
    Erkek

    Geçtiğimiz sene iki gece Manisa Celal Bayar Üniversitesi kampüsünde konaklama durumunda kaldım:

    - Afakanlar bastı, oradaki öğrencilere acıdım. Benim bildiğim şantiyede inşaat işçileri kalır bu öğrencileri niye buraya atmışlar?

    - Ayrıca işletme/iktisat fakültesi öğretim üyelerinin birebir cahilliklerine  tanık oldum.

    - Sakın sakın sakın...

     

    Şaka maka şunu yazarken bile hatırlayıp, daraldım. Yazık günah bu gençlere ya!?


    Gece! Vampir değilim ama geceyi çok severim. Yalnızsın, oyun oynuyorsun monitörün ışığı ve kendin.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fatih54
    Fatih54's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Ağustos/2012
    Erkek
    angels_demos bunu yazdı

    selam. izmirliyim. 

    celal bayar>bok gibi üniversite. hiçbir şey yok. eğitim sıradan. okulun çevresinde bir şey olmadığı gibi şehirde de yok. sosyal hayat, eğlence vs. bunların hepsini unutması lazım buraya gelenin. kalacak yer de çok yakın değil. tokilerde kalan çok oluyor ama orada da hiçbir şey yok. gereksiz. tek avantaj izmire yakın 1 saat. hergün izmire gidiyormuş gibi düşünmeyin. yaşam pahalı değil.

    9 eylül>bucada :/ ama herşeyi bulursunuz. takılmak isterseniz kafe,bar yine bucada var ama alsancağa vs. de gidilebilir. ancak yine de buca olduğundan pek hoşlanmayabilirsiniz. ev fiyatları çok normal değil öğrenciler olduğundan. bir kaç kişi eve çıkılabilir. ve izmirdesiniz her şeye rağmen. okul olarak bölümüne göre bakmak lazım. genel bir şey denilemez.

    osmangaziyi ise genelde okul olarak sevmiyorlar. ancak pek bilgim yok.

     

    9 eylül tıp nasıl? Balçovada olması çok sıkıntı yapar mı? En uygun kiralık daireler nerededir oralarda?

  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Ocak/2014
    Dişi

    Cevaplar için teşekkür ederim.

    @patates sen yaşıyormusun. Kayıptın :) evet benimde çok duyduğum sey cok pahalı olması. Magazin programlarina bakıyorum,  bütün ünlüler orda :) Seninde müşterin trilyonluk olsa sende pahalı satardın :) 

    @Kotominekrei ayrintili acıklama icin sağol. Ne hevesli yazmişsin. :) Sevmissin gercekten

    @jpntr aslnda evet bölümleride yazayim. Zaten dusunduren o. 

    @angels-demos zmire kimse genel birsey diyemiyor istanbul gibi yerine göre. Manisada akrabamiz vardi. Üniversite batida olunca güzel olacak gibi geliyor insana

    @my4 2000 kira ne ?

    @unbalanced  senin gibi biri küfrettiyse direk silmek lazim listeden :) açıkçası senden "harikaydi en güzel yıllarımdı böyle sehir yok "  dersin sanıyordum.  Öyle deme tatil yeri git eğlen derdim ama karettalar çıldırdı :) gitme

    http://www.hurriyet.com.tr/caretta-caretta-saldirisinda-5-kisi-yaralandi-40194897

    @rajooon  osmangazidede hep insaat diyorlar. Yap yap bitmedi falan :) 

     

     

     

     

     


    Sanmasınlar yıkıldık, sanmasınlar çöktük. Bir başka bahar için sadece yaprak döktük. (Mevlana)
Toplam Hit: 2178 Toplam Mesaj: 20
izmir üniversite yalova muğla eskisehir