Nasıl Ders Çalışılır
-
bak hocam program falan hikaye... derslere girmek çok önemli yok ben çalışıyorum falan diyorsan birşey diyemem... derslere girincede arkaya bir yere geçip uyursan yine bir işe yaramaz...
ama herkesin bildiği ama belkide farkında olmadığı sırrı vereceğim sana hocam... işini sev... işte hepsinden önemlisi eğer bölümünü seversen bir şekilde mutlaka derslere vakit ayırırsın...
bak bunun en iyi örneği benim fen bilgisi öğretmenliği okuyorum ama sevmiyorum o yüzden okul bitmiyor fırsatım olduğu her an okuldayım ama mühendislik fakültesinde.... umarım ne demek istediğimi anlıyorsundur... bölümü seversen gerisi gelir...
bunun haricinde direk derslere yönelilk sana şunu söyleyebilirim sözel derslerden türkçe sözlü ve yazılı anlatım için bolca kitap okumanı öneririm... akşamları yatmadan önce 30-40 sayfa okusan yeterli ama fazla okursan senin için daha iyi... tarih inkilap tarihi ve Atatürkçülük dersi içinde derslere girmek çok önemli ama benim sana önerim cumhuriyetin kuruluş dönemini anlatan tarafsız yayınlar okumaya çalış her iki dersi birden kotarma ihtimalin olur... örneğin şu çılgın Türkler vs...
sayısal dersler için benim en sevdiğim kısım olmuştur genelde söylediğin dersler zor değiller derste hocayı iyi dinle not al akşam eve geldiğinde aldığın notlara bir kerecik göz at çok değil 15-20 dakika olsa yeterli... aynı notları aradan 1 hafta kadar geçince bir kere daha incele bu iş tamamdır...
günde şu kadar ders çalışacağım diye kendini paralamana gerek yok dediğim gibi yaparsan sınav zamanlarıda biraz asılırsan hocalarlada takışmazsan bölümde birinci olup müh... fakültesine dahi dgs ile geçebilirsin bu işler gerçekten o kadar zor değil...
unutmadan benim okul bitmedi dedim ama aslında bitti gibi birşey işime gelmediği için bitirmiyorum... böylesi daha iyi mühendislikte arkaradaşlarla yazılım üzerine falan muhabbet ediyoruz... çapımızın elverdiği kadar...
-
Uzaktan eğitim diyorum...
Ders mers yok diyorum...
Sadece PDF halinde ders notları diyorum....
-
ayrıca yakınlarında danışabileceğin bir rehberlik hocası veya hizmeti varsa değerlendir.
-
ders çalışmaya gerek yok sadece derslerdeki notları al. eksiksiz defter tut.
-
Önce ne istediğine tam karar ver; bu bölümü bitirip elinde bir diplomamı istiyorsun yoksa bu mesleği gerçekten yapmak istiyor musun? Eğer ikincisi senin tercihin ise zaten öğrenmek için bir çok saatlerini çalışarak geçirirsin ve az bir çabayla diplomanı da alırsın.
Eğer sadece okul bitsin, diploma alayım diyorsan az çalışmayla ilk sınavlara girersin, soru tiplerini öğrenirsin. Hatta internetten eski öğreciler, eski sınav sorularını bile bulursun. Az bir çalışmayla sınavları verir geçersin.
Kıssadan hisse eğer meslek olarak seçicem diyorsan zaten bu işi sevmek durumundasın ve doğal olarak armut pişmeyeceğine göre oturur saatlerini bu konularla geçirirsin. Örnek istersen: Felsefe Yüksek lisanstayım, tez yazıyorum, Cisco CCNP sınavlarına hazırlanıyorum, bir de üzerine çalışıyorum. Gün 24 saat; keşke olsa 25 saat...
Bir şeyi istiyorsan onu yaparsın. Yapmıyor / yapamıyorsan istemiyorsun demektir.
Son söz: Ne istediğine tam karar ver.
Kolay gelsin.
-
bende bilg prog 2 yıllık okuyorum ekten kutahya gttimbenm içinde dediklerin aynen gecerli dogru duzgun ders calıstıgımı hiç hatırlamam ama ist donmek için geçiş yapmak için yani gercekten calısmak istiyorum ama nsl olacak bilmiyorum arkdaşların dedigi gibi duzenli olrak derse grmenin faydası var ama ben biraz gordum faydasını
-
Bu İşi GErçekten İsteyerek Ve Severek Yapmak Gerekiyor Bence. Düzenli Not Tutup Yine Düzenli Tekrarlar Önemli ...