folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder NAZIM HİKMET VATAN HAİNİ Mİ, VATAN ŞAİRİ Mİ?

NAZIM HİKMET VATAN HAİNİ Mİ, VATAN ŞAİRİ Mİ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kaparike
    kaparike's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    CoLLeGe bunu yazdı:

kaparike bunu yazdı:

kulaktan dolma bilgi demiş bi tanesi ulan salak herşey ortada sende neyin ne oldunu çok ii biliyorsun daha anadaval gibi ne konuşuyon o nazım denen it koministin birisi ve koministler vatan haini olmaz demiş malın biride watan hainliği nedir bi öğrensin ilk önce lan o nazım denen enik türkiyeyi rusyaya peşkeş çekmek için elinden geleni yaptı bu vatanseverlikse sen de bir öküzsün

sen kendini biLmeyen, önüne geLene hakaRet eden neyin ne oLduğundan habeRi oLmayan inSan dışı bi waRLıkSın. ben SöLeycek bişiy buLamıyoRum çünkü Sen SakatatLaRda yaşayan bi aSaLakSın . . .

gerçekler acı be koçum gerçekleri kabullenin artık bu kaçış neden acaba gerçeklerle yüzleşmekten çokmu korkuyonuz yoksa ama ister kabul edin ister etmeyin sizin kominizminiz yıkıldı ama türk milliyetçiliği ve türkiye ilelebet devam edecek.ha bu arada asalak demişsin sana iade ediyorum çünkü asalak sizlersiniz kominizmi tercih edip kominist bi ülkede yaşamak yerine kutlu türk topraklarında asalak gibi yaşayan köpekleşmiş beyinler ordususunuz

Anti Envato
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CoLLeGe
    CoLLeGe's avatar
    Erkek

bak kürşad bey bu üLke özgür ve demokrat bi ülke. herkes istediğini düşünür we düşüncesini dile getirir. tabi bzı zihniyetsizlerin engelleriyle karşılaşmazsa. sen insanlara hakaret ederek biryere gelmek istiyosun galiba. ama sana tawsiyem özentiden uzak kardeşçe we insanca yaşamayı kendine ekol seç. ben sana asalak dedim çünkü öylesin. burda bı konu hakkında herkese yapabilecek açıklamalarım okunabilir belgeler şeklinde bende mevcut. isteeyen gelsin tartışsın. berealistwantimpossible@hotmail.com

nothing personaL
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cheguevara
    cheguevara's avatar
    Erkek

arkadaş sen bi şey bilmiyon nazım hakkında kusura bakma ülkücü arkadaşlarının anlattıklarıda yanlış çünkü onlar hayatta bi kitap zor bitirmiş cahil insanlar nazım hikmet pablo nerudanın da ifade ettiği gibi  dünyanın en büyük şairlerinden dir. ayrıca komünizm hakkında söölediklerine katılmıyorum eğer komünizme laf atacaksan direk yoldan gir nazım gibi büyük bir insana laf bulaştırma ben sana 1 ton küfür edecektim ama vazgeçtim hep beraber birbirimize çamur atmadan yaşayalım lütfen

'yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine'

forumda nazımı ve yoldaşlarını yalnız bırakmayanlara selam olsun

che
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RemotE
    RemotE's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Nazım Hikmet Memleket , Memleket Nazım Hikmet Kafiye için Yazmadık Acıyor Sana Memleket..

Bizi Satanı Biz Bedavaya Veririz..! http://www.intikal.org - http://www.ohbea.com
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ~$
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Nazım Hikmet Memleket Memleket Nazım Hikmet....:))

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TugrulBaba
    TugrulBaba's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Gelelım mevzuya. Nazım hıkmetı sevmıyorum. Vatan saırı olarak gormuyorum. Edebı acıdan yazdıkları sıırler benım sıır anlayısıma hıtap etmıyor. Onun yazdıklarını okurken duz yazı okuyormus hıssıyatına kapılıyorum. Ama bır necıp Fazıl okurken beynımde sımsekler cakıyor ve okudugumdan buyuk bır haz alıyorum. Bu bakımdan nazımın edebı kısılıgıde sevımsız bence. Kısısel fıkrım budur.

tahribat.com/murid/tugrulbaba
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    decameron
    decameron's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Bilgi/Destek Madalyası Savaş Madalyası
    Erkek

Nazım HİKMET Komünist'ti ve komünist olduğunu hiçbir zaman inkaar etmedi. Komünizm "Toplumculuk" demektir. Vatan hainliğiyle komünizm'in uzaktan , yakından bir ilişkisi yoktur. 2. Dünya savaşında faşistler Hitler Almanyasına ülkelerine satarken. İtalyan , Fransız ve Rus komünistleri ülkeleri için vatanları için sonuna dek savaştılar. Nazım HİKMET'in vatan hainliğine gelince , Nazım ne ülke yönetti. Ne şimdiki iktidarlar gibi IMF den borç alıp ülkeyi borç batağına sürükledi. Nede fabrikalarımızı limanlarımızı şimdiki iktidarlar gibi , haraç memat birilerine peşkeş çekti.

Nazım'ı ister beğenin ister beğenmeyin , ondan başka bir kişi varmı Kurtuluş Savaşı destanı yazan. ?!

Ondan başka bir kişi varmıki Türkiyeyi Edebiyat alanında dünyaya tanıtan. ?!

Nazım'a hala vatan hain'i diyorsanız . " Nazım HİKMET Vatan hainliğine hala devam ediyor"  adlı şiirini okumanızı öneririm. 

Nazım gibi bir kişiyi eleştirebilmek için , önce zeka ve bilgi bakımından onun tırnağı kadar olunda , ondan sonra eleştirin.

Beyinsizin biri Nazım'a aklı sıra Yahudi diyerek aklı sıra onu aşağılayacak. Bir insan yahudide olabilir. Ermenide olabilir . Türk'te olabilir . Bunlar doğuştan gelen insanın elinde olmayan vasıflardır . Bir insanın Yahudi olması , onun ne üstün , ne aşalık olduğunu gösterir . Unutmayınki , kuran-ı kerimde adı geçen peygamberlerin tamamına yakını Yahudi'dir !! Etnik kimlik insanı insan yapan değerlerin yanında hiç önemli olmayan bir vasıftır. Ancak kafatascılar , gericiler , beyinsizler , faşistler , insanların  DİLİNE , DİNİNE , IRKINA bakarak hüküm verir.!

Etinden korkanın kemiğini sikeyim!
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RemotE
    RemotE's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Deca Bu Yorumuna Artık Bi Cevap VereCeklerini Sanmıyorum...

+10

Bizi Satanı Biz Bedavaya Veririz..! http://www.intikal.org - http://www.ohbea.com
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    decameron
    decameron's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Bilgi/Destek Madalyası Savaş Madalyası
    Erkek

Biriside Necip Fazıl Kısakürek ile Nazım HİKMET ' i kıyaslamaya kalkmış. Necip Fazıl'a şair olarak saygı duyarım. Ama sen , Nazım Hikmet'in şairliğine değilde , komunist olduğu için karşı çıkıyorsun. Beğendiğin Necip Fazıl'ın yazdığı şiirlerinin yaklaşık %80 inin Komunist olduğu dönemde yazdığından haberin varmı ? Türkiye sınırları dışarısına 1 CM çıksan , Necip Fazıl 'ı tanıyan bir allahın kulunu bulamazsın. Nazım Hikmet'i ise , tüm dünya tanıyor. Sen tanımasan ne yazar !

Etinden korkanın kemiğini sikeyim!
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RemotE
    RemotE's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Evet, vatan hainiyim Şiir'i

Siz vatanperversiniz, siz yurtperversiniz, ben yurt hainiyim, vatan hainiyim.

vatan çiftliklerinizse,

kasalarınızın ve çek defterlerinizin içindekilerse vatan,

vatan, şose boylarında gebermekse açlıktan,

vatan, soğukta it gibi titremek ve sıtmadan kıvranmaksa yazın,

fabrikalarınızda al kanımızı içmekse vatan,

vatan, tırnaklarıysa ağalarınızın,

vatan, mızraklı ilmühalse, vatan, polis copuysa

ödeneklerinizse, maaşlarınızsa vatan,

vatan, Amerikan üstleri, Amerikan donanması, Amerikan topuysa,

vatan, kurtulmamaksa kokmuş karanlığımızdan, ben vatan hainiyim.

Toplam Hit: 11471 Toplam Mesaj: 30