Ne Çok Şey Yapıyoruz.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Dişi

Eğer  hayatınızı rahatça yaşayacağınız ortanın üstü aylik bir geliriniz olsaydi şimdiki işinizi yapiyor olur muydunuz ? Ya da nasıl bir hayatınız olurdu?

Bu sorunun cevabi sizin hayatta yuklediginiz yükü verecektir.

Eger evet yine bu işi yapardım, bu hayati yaşardım diyorsaniz sorun yok. Sizin adiniza sevinirim. 

Ama yok baska bir yaşam ise  anlattiginiz, hayatınızı boşa yaşadığınızı üzülerek soylemek isterim. 

Hep denir ya "emekli olayim da bir sahil kasabasinda bahceli evimde oturayim"

Bunun gibi ötelenen hayallere ulasacagimizi  düşünerek yasiyoruz. 

Neden simdi değil? 

Çok is yapiyor nefessiz calisiyor olabilirsiniz 

Ama zaman öldürmek ile zamani kullanmak baska bir kavramdır.

Ben halkin %90 ninin sevdigi işi yaptigini düşünmüyorum.

Zaten ulkenin çalışma kosullari berbat. Büyük bir çoğunluk cumartesi de çalışıyor.

Bir pazariniz var. Haftada 1 gün

Zaten onun yarisi pazartesine hazirlanmakla ve uyumakla geciyor. Diger yarim gün de ne yapilir?

Ayagimi uzatip dinleneyim diyorsun  çünkü 6 gün hep disardasin.

Diger yaninda kendini disari atip gezmek istiyorsun çünkü 6 gun hapis gibi calismissin. Özgürlüğü yasayim diyorsun.

Esle mi ilgilenesin cocukla mi arkadaslarinla takilmak mi

hepsini yarim güne sigdirmaya calismayi "ne cok is yapıyoruz" diye degerlendirmem

Ne bicim bir koleyiz derim. 

Modern köle.

Arkadaş uğruna ölmek kolaydır, ama uğruna ölünecek arkadaş bulmak çok zordur
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LaNCeLoT
    LaNCeLoT's avatar
    Erkek
    yanak bunu yazdı

Gündüz 10, gece 14 saat olmak üzere vardiyalı çalışıyorum. İşyerinde bütün gün ayaktayım dolayısıyla yoruluyorum.

Buna rağmen işten arta kalan zamanımda kitap okuyorum, film - dizi seyrediyorum, ellerinizden ısırır 2 kızıma ve hatuna vakit ayırıyorum.

Bunu söyleme sebebim bugün iş arkadaşlımla konuşurken kendine dahi vakit ayıramadığını anca haftasonu bunları yaptığını söyledi. Bunu söyleyince ne çok şey yaptığımı farkettim. Belki farkında değiliz ama günün muhasebesini yapınca bi çok şey yaptığımız ortaya çıkıyo.. 

Sizleri muhabbetle kucaklıyorum.. 

Kaç saat uyursun hocam ortalama iş günleri özellikle ? Ve bu uyku sana nasıl yetiyor '' daimi çok az uyuyorsan ''

Kurtlar tasma takmaz....
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    samaccc
    samaccc's avatar
    Erkek

Beterin beteri var .

Sabah 08 de uyanıp. Akşam 21:30 da eve geliyo3um . 

Hamallık yaptığım için . Duş alıp . Az yemek yiyip . Çok yorgunsam   yarım kas gevşetici içip  11 gibi uyuya kalmış oluyorum  ;( 

Saat ücretim  askari ücretten 80 krş fazla . + fazla mesai için normal ücret alıyorum .

TÜRKİYEDE  DÜŞMEYECEKSİN YOKSA SİKERLER sonra cumaya gidip rahatlarlar .

Minimalist Değilim, Tembelim ( Artık yazmanın anlamı yok, açık hedef oluyoruz. Konuşarak, yazarak, kumda siyasetçilik oynayarak yapılabilecek şeyler bitti.)
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yanak
    yanak's avatar
    Erkek

@LaNCeLoT sabah 7'de uyanıp genelde gece 11'de yatıyoruz, işten gelişim akşam 6 buçuk. Gece vardiyasında sabah 11'de yatıp 4'te uyanıyorum, işten gelişim sabah 8 buçuk...

@samaccc kuruyemişçide çalışırken depoda çalıştım 1 yıl. Hamallığın tillahını yaptım asgari ücretle :)) Gerçekten, düşmeyeceksin hemen bi tekme atıyolar...

@futurist yapacak bişey yok, bu kadar işin borcun arasında bunları yapmak zorundayız. Artık ben bu işi yapmak istemiyorum lüksü bende yok... 

Sene 2011 evliliğimin ilk ayları, pc başında Tahribat'da takılıyorum, açılış sayfa falan direk tahribat açılıyor. Bi gün hanım "beni mi daha çok seviyorsun Tahribatı mı?" dedi. "Hatun sen yokken Tahribat vardı." dedim, demez olaydım..
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    korkarabatak
    korkarabatak's avatar
    Erkek
    futurist bunu yazdı

hepsini yarim güne sigdirmaya calismayi "ne cok is yapıyoruz" diye degerlendirmem

Modern köle.

Hayatım boyunca insanların bu gerçeği nasıl bu kadar kolayca hazmedebildiklerini düşündüm durdum hep. Yok bulamıyorum.

Nedir peki siz söyleyin neden neden bu kabullenişiniz? İstemediğiniz işler istemediğiniz hayatlar ve şehirler ?

çolugunuz çocugunuz var mecbur çalışmak zorundasınız herşeye eyvallah demek zorundasınız konu bu mu

yoksa ahiret inancınızdan dolayı mı hani sabredeyim nasılsa hayat kısa bu dünyada sikilsem nolcak ki mutlak ve sonsuz bir saadet beni bekliyor nasılsa düşüncesi mi ?

Kusura bakmayın ikisi de çok salakça geliyo bana. 

Eğer ki inançlı bir insan açısından düşünmemiz gerekirse eğer, sonsuz kudrete sahip bir yaratıcının eseri olduğumuzu düşünürsek yani

onun gerçekten sizden beklediğinin bu dünyada karın tokluğuna yaşamak olduğuna ve sabırla ölümü beklemek olduğuna emin misiniz?

hiç mi sizinle gururlanmak istemez ?

inancınızın o kadar kuvvetli olmadığını düşünelim peki nedir sizi mutsuz bir hayatı yaşamaya zorlayan? Daha doğrusu neden kendi özbenliğinize zerre kadar saygı duymuyorsunuz.

hayatınızı değiştirebilicek her türlü kudrete sahipken mutsuz bir hayata tutunmak hiçbir değişikliği göze alamamak..

benim genetik kodum farklı galiba çünkü ben kabullenişin insansı bir davranış şekli olduğuna asla inanmıyorum. 

hayvanlar içgüdüleriyle hareket eder çoğunlukla riske girmezler.

insanlarsa beyniyle hareket eder olası riskleri hesaplar ve boş bir hayat yaşamaktansa riske girer mutluluğu kovalar.

Riskten kastımı çok masum bir hareket olarakta algılayabilirsiniz. İlla yasadışı eylemler gelmesin aklınıza.

Misal alın sırt çantanızı siktirip gidin ulan.

burda olmadı işte şu karşıki dağların ardına yürüyeyim belki orda mutlu olurum.

tabi lan
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yanak
    yanak's avatar
    Erkek
    korkarabatak bunu yazdı
    futurist bunu yazdı

Modern köle.

Hayatım boyunca insanların bu gerçeği nasıl bu kadar kolayca hazmedebildiklerini düşündüm durdum hep. Yok bulamıyorum.

Nedir peki siz söyleyin neden neden bu kabullenişiniz? İstemediğiniz işler istemediğiniz hayatlar ve şehirler ?

çolugunuz çocugunuz var mecbur çalışmak zorundasınız herşeye eyvallah demek zorundasınız konu bu mu

yoksa ahiret inancınızdan dolayı mı hani sabredeyim nasılsa hayat kısa bu dünyada sikilsem nolcak ki mutlak ve sonsuz bir saadet beni bekliyor nasılsa düşüncesi mi ?

Eğer ki inançlı bir insan açısından düşünmemiz gerekirse eğer, sonsuz kudrete sahip bir yaratıcının eseri olduğumuzu düşünürsek yani

onun gerçekten sizden beklediğinin bu dünyada karın tokluğuna yaşamak olduğuna ve sabırla ölümü beklemek olduğuna emin misiniz?

inancınızın o kadar kuvvetli olmadığını düşünelim peki nedir sizi mutsuz bir hayatı yaşamaya zorlayan? Daha doğrusu neden kendi özbenliğinize zerre kadar saygı duymuyorsunuz.

hayatınızı değiştirebilicek her türlü kudrete sahipken mutsuz bir hayata tutunmak hiçbir değişikliği göze alamamak..

benim genetik kodum farklı galiba çünkü ben kabullenişin insansı bir davranış şekli olduğuna asla inanmıyorum. 

insanlarsa beyniyle hareket eder olası riskleri hesaplar ve boş bir hayat yaşamaktansa riske girer mutluluğu kovalar.

Riskten kastımı çok masum bir hareket olarakta algılayabilirsiniz. İlla yasadışı eylemler gelmesin aklınıza.

Romantikler sizi :))

Anadan babadan bişey kalmadı, 2 çocuk 1 hanım, asgari ücretin biraz üstü gelir, aylık 1000₺ kredi ödemesi, vırt zırt.... 

Çantamı alıp çıksam 2 saat sonra geri gelirim, ne anlatıyorsunuz siz? Köle olduğumun farkındayım. Hadi köye gidelim bazlama yiyelim diyecek köyde evim yok. 

Bulunduğum yerden zevk almaya çalışıyorum. Mutlu muyum? Olmaya çalışıyorum. 

Sistemin çarklarında ezilirken gülmeye çalışıyorum... 

Sene 2011 evliliğimin ilk ayları, pc başında Tahribat'da takılıyorum, açılış sayfa falan direk tahribat açılıyor. Bi gün hanım "beni mi daha çok seviyorsun Tahribatı mı?" dedi. "Hatun sen yokken Tahribat vardı." dedim, demez olaydım..
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fikibok
    KaptaN
    KaptaN's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

3 vardiya çalışıyorum, sabah 9 gibi evde oluyorum 10 gibi yatıyorum akşam 6 da yemege kalkıyorum 6 :30 gibi yatıyorum 10:45 de kalkıp duj alıp işe gidiyorum uyumak dışında pek birşey yapmıyorum arada gaza gelirsem pc yi açıp bişiler karıştırıyorum. 

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Yazici Uzmani
    stockholm8
    stockholm8's avatar
    Erkek

27 yaşındayım uzun zamandır ertelediğim askerliğimi yeni yaptım. 6 aydır işssizim. 130k borcum var bankalara ve tüm kartlarım patladı. Nasıl olduğunu soracaksınız da çok bir önemi yok artık.  Alkol almadan uyuyamıyorum. Her gün ruh gibiyim, yaşıyor muyum belli değil. Bir iş bulup çıkış yolu olarak bir yerden başlasam, tutunacak bir dal bulsam yarına dair bir umudum olacak ama o da yok.

Bir de 4-5 yıl öncesini düşünüyorum. Arabam da altımda geziyorum, tatile çıkıyorum, sürekli bir aktivite içindeyim. Ha yine ciddi problemlerim vardı ama hayattan gerçekten zevk alıyordum en azından...

Sahip olduklarınız şu an basit değersiz şeyler gibi görünebilir fakat değerini bilin...

Come On Cj
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Dişi
    korkarabatak bunu yazdı
    futurist bunu yazdı

Modern köle.

Cok guzel bir yazi olmus. Ülkenin yarısı şu soruları sorsa yeter :)

Dante gibi  ortasindayim ömrün. yaşadığım gördüğüm ve öğrendiklerime göre cevaplarsam genel olarak kendimce :

Ülkemizin %90 ni ( bu rakami atarak veriyorum ama ciddi rakami belirtmek icin ) dogdugu andan itibaren anne ve babasindan hep kestirme, kolay, garanti yollar öğretiliyor

Daha liseye gecmeden

"oglum aman garantili meslek sec mesela  doktor ol hemen atanirsin"

" Kizim ogretmen ol ogleden sonra evinde olursun"

" Cocuklarim memur olun hayatinizi kurtarin. Esnaflik is degil, sanatcilar ac, arkeolog olup ne yapacaksin..."

Hem bunu işliyorlar ilmek ilmek. 

Daha çocukken, memur olucam 8-5 calisirim sabit maasim olur diye yola cikiyorsun. Burada 10 yasindaki cocuga gelecek beklentisini soruyorum . Hangi meslek kolay ataniyor diyor :)

10+ yildir kpssye giren var.  10 koca yil.

Her sinava 250 tl, her yil  dersanelere 5000 , kitaplara 1000 harciyorlar. Biri de demiyor ki , bu paralari 3 arkadas birlestirsek isletme acariz da kendi isimiz olur :)

**

Hadi olmadi ve özel sektorde calismak zorunda kaldik. Gidiyorsun ya  işe eğer kurumsal  değil de birde cahil bir aile sirketiyse bittin.

"Bu sacmaligi nasil kabul ediyorlar"  konulu belgeselde oynarsin. :))

Yukaridada bahsettigim gibi aileler cocuklarini cesaretsiz , herseye boyun eğen bir sekilde yetistiriyor. Yani köle olmak icin yetistiriyor. 

Çünkü kendileride boyle ömür tüketmişler. 

Bir yerde müdür, hakim olunca hükmedeceklerini saniyor. Ama  onlarda kidemli köle aslinda. 

Bana kelli felli bir tane hakim savci gosterin ki büyük baslarin davasına bakıp da  onlarin istemedigi hükmü verebilsin erkekse. 

**

Erkeksen ve evlenip çocugun olduysa ve sabit maasin varsa 5 bilinmeyenli denkleme dönüşüyor.

Çünkü artik risk alamaz oluyorsun.

Kendin her işi batırıp kuru ekmek yemeyi bilirsin de eşine gidip  "bu ay para yok"  diyemiyorsun. 

Hadi dedin o idare etti. Cocuklar?

Çocuklar kriz bilmez . para yok bilmez.

Zaten her gün oyuncak alsan bile onun istemedigini 1 kere almasan 

" siz bana hic oyuncak almiyonuz " diye aglar bütün gün :) halbuki evde bir oyuncak dukkani acacak kadar oyuncak vardir.

Bizim Türkiye de erkekler tanri gibi yetistirilir. 

Erkekler aglamaz 

Erkek adam ailesine bakar

Erkek hesabi öder

Erkek calisir

Erkek evlenirken masraflari sırtlar.

Erkek güçlü olur

Erkek erkek erkek ...

Bunlar eksik olunca erkekliginde eksiklik olacak saniyorlar. Erkekte insan ama  hal böyle olunca kimildayamiyor. 

**

Kizlar ... Ah ulkemin acinasi kizlari.

Bu kismi yazmama gerek var mi acaba .

"O saatte ne isi varmis" deniyor tecavüz edildiginde. Bu cinsten nasil bir özgürlük beklenir. 

Çantasini alip tek basina otostop mu ceksin. ???

Bunun sucu da  lanet olasi yesil çam filmleri...

Bize kadinin mal gibi sunuldugu  filmler. Onun biraktigi izler hala var. 

(Bu uzun ayri bir konu. Ayrica tartisabilirim) 

Erkeklere göre sorumluluk almiyor olabilirler ama 

En ufak hatada hayatlari karariyor. Bu yuzden risk alamazlar.

Her isi garanti olmali.  

20 yasindaki ablasinin yanina 13 yasindaki erkek kardesini veriyorlar aksam bir yere giderken :)

Bu sorularin cevabini vermek icin ulkeni insanlarini iyi bilmen yeterliydi.

** Gelelim dini kisma. Muslumanim kendimce 

Allah zaten bizden hadi yan gelip yatin diye gondermedi :)

Hic olmeyecek gibi dunyaya , yarin ölecek gibi ahirete calisin dedi. 

Allahi dinleyen kim?  Gercek musluman mi var sanki?

Şuan yabancilar musluman gibi yasiyor ama musluman degiller.

Muslumanlarda ateist gibi yasiyor ama ateist degiller.

:)

Imansiz ibadet ediyorlar. Bu kapi nereye cikar bilmiyorum. 

** 

Simdilik aklima gelenler bu.

Arkadaş uğruna ölmek kolaydır, ama uğruna ölünecek arkadaş bulmak çok zordur
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    elyos2600
    elyos2600's avatar
    Erkek

Ne Mutlu Sana Kardeşim.. 

Söylediğin Gibi Bölünüp Parçalanıyoruz.. 

"Hayat; Ölüme Giden Yolda, Sadece Bir Düşten İbarettir.."
Toplam Hit: 3431 Toplam Mesaj: 21
farkındalık yaptıklarımız