Ne Farkları Var
-
şimdi ben belki ram alıcam ama biri şöyle
KINGSTON 512 MB 533 MHz DDR2 = 42 ytl
KINGSTON 512 MB 800MHZ DDR2 = 95 ytl
ne farkları var bunların arada deişen 533 mhz ve 800 mhz neyi ifade ediyor .
Birde işlemci alıcam
INTEL D.CORE 1.8GHz LGA775 1MB 800MHz = 161 ytl
INTEL P4 3.2GHz LGA775 2MB 800MHz 641 = 139 ytl
hangisini önerirsiniz .
-
Ramin kullandigi veri yolu / frekans. Ramlerin tepki sureleri, latency degerlerine gore calisma hizlari farklilik gosterir..
533 mhz frekansli ram ile 800 mhz li ramde tabiiki calisma acisindan kendi aralarindan farkliliklar gosteriyorlar, 800mhz cas suresi yuksek olsada gordugun uzere fiyat olarakta daha kalin, cunku daha iyi performans gosteriyor.
Islemciye gelince; sana D.Core'yi onericem, aradaki Ghz farkina takilma, duzgun bir ekran karti , anakart , ram uyumu ile 3.2 ghzlik p4e toz attirirsin.
-
fark komaz :D
-
şimdi şöle oluyor bit olayı varya hani 64 bit 128 bit vsvsvsvs
kaç bitse onu frekansla çarp örneğin 256 bit ve 1000 mhz bir bellek düşün ne olur saniyede 256 000 mbit o ne demek (bit/8=byte) oda 32 000 mbyte/sn yani nedemek oluyor 32gb/sn saniyede 32 gb lık veriyi işleyebiliyor
-
ya bide bişi sorucam benim bilgisayarın özellikleri şöyle:
512 ram kingston
256 ati radeon 9550
işlemci 2.4 64 bit
anakart gigabyte
böyle işte kanımca fena değil ama medieval 2 total war , battlefield 1942 , battlefield vietnam vs vs oyunlar kasıyor kasması normalmidir? . kasmasını önlemek için ne yapmalıyım ben yeni bir işlemci alırsam düzeleceğini düşünüyorum . siz ne fikir verirdiniz
-
BF Vietnamda belki kasmayabilirdi ayarlari low a ceksen ama medieval da kasar
9550yle artik bisey yapamassin kasila kasila oynarsin hatta nasi acmis o oyunlari ama onlar 9cdi neese
islemcin cok dusuk + bellek
oyunlar icin o sistem olmus haci :D
-
KINGSTON 512 MB 800MHZ DDR2 = 95 ytl
INTEL P4 3.2GHz LGA775 2MB 800MHz 641 = 139 ytl
ben bunları öneririm mhz de hız demek ;) -
işlemcide 3.2 alma.
Bi yerden sonra ki o yer yaklaşık 2.9 - 3 felan işlemci ızınmamak için otomatik düşürüyo hızını. Yani 3.2ye ulaşmıyo asla. Boku bokuna paa vermiş oluyosun.
Diğeri çift çekirdekli yani 2 işlemcin olcak. Çalıştırdığın programları 2 ayrı bilgisayarın paylaştığını düşün işte öyle bişey. Hemen hemen yani :P
-
LeonidaS bunu yazdı:
-----------------------------ya bide bişi sorucam benim bilgisayarın özellikleri şöyle:
512 ram kingston
256 ati radeon 9550
işlemci 2.4 64 bit
anakart gigabyte
böyle işte kanımca fena değil ama medieval 2 total war , battlefield 1942 , battlefield vietnam vs vs oyunlar kasıyor kasması normalmidir? . kasmasını önlemek için ne yapmalıyım ben yeni bir işlemci alırsam düzeleceğini düşünüyorum . siz ne fikir verirdiniz
-----------------------------Benim System Le Aynı bendeki config.
Foxxcon Anakart
ati rodeon 9550 ekran kartı1024 Ram
400 sata hdd
p4 3.6 işlemci
bence İşlemcini ve remini yükselt Ekran kartım benim 1 senesini doldurdu Daha hiç bir oyunda Problem cıkartmadı cift cekirdekli ye heves etme ama illa baba bi sistem alacaksan MSI ların en son ana kartları var AmD cift cekirdek Li onu arastır SonraDa bak bakalım Pentium u nasil tokatlip param olsun değiştiricem bunu komple sıfır alicam da remlerini kingston al diğer fason remler var bigboy gibi onlara bulasma yanarsa elinde patlar kingston un ömür boyu garantisi var unutma.
-
prometheus dediğin gibi düşündüm bende sanırsam öyle yapıcam
umutcan yani şimdi oyunların kasmaması için ben ekran kartına dokunmadan işlemci ve ekran kartı alayım doğrumu anlamışım ?