Ne Miskin Bir Milletiz !
-
Balık Baştan Bozuluyor, Ama Paralel Olarak Nasıl İstersek Öyle önetiliyoruz. Bozulmuş yada Bozuk Balık Başa Seçersek Bizde Bozuluyoruz Bu Böyle Sürüp Gidiyor. Dengesizleri Başa Geçireceğimize, Karizmatik Görünüşleri Cafcaflı Laflarına Aldanacağımıza, Adam Akıllı mantıklı Olan bi tanesinin Başa geçmesini bile Denklemliyemiyoruz.
Her neyse Durum Ahval bu. Bu Vaziyetin Sorumlusu Bizi Yönetenlerdir. Tabiki Bireysel olarakda sorunlar Yok değil, Derslerimizi Adam gibi çalışmıyoruz Mesela...
-
başta şunu söylemek istiyorum bilgiye aç çok cahil bi toplumuz ama bilgiyi almak için afedersiniz ama götümüzü kalmıdrmıyoruz.. saçma sapan tv programları izlemek. kahvede meyhanede zaman öldürmek daha tatlı gelio bizim toplumumuza.. ben demiyorum ki meyhaneye gitmicez.. ama bişiler öğrenmeyede gayret edicez.. şize şöyle bi örnek veriyim ilkyar grubu ile bi kaç il dolaştım ve bu iller arasında doğudan da ilimiz vardı batıdan da kuzeyden de .. ordaki çocukları görseniz o gözlerindeki ışığı görseniz.. o kadar çok şey öğrenmek istiyorlarki.. benim gittiğim yibolarda ki (yatılı ilköğretim bölge okulu) çocuklara ne anlatsanız kapıyolar.. peki size şunu söylemek istiyorum bu kadar öğrenmek isterken küçük yaşta neden peki biras büyüdüğümzde köreliyor.. bunun bana göre 2 ana sebebi var onlarda eğitim sistemi ve toplum baskısı.. örnk olarak bişi söyliyim biri öss çalışmak isterken gel oğlum lan kağıt oynayalım içelim falan denmesi ya çocuk gelmiorum dese ohoo gerisini siz düşünün. artık fazla uzatıp iyice karıştırmadan.. konuyu bitireyim.. biras belki saçmalamış ve yanlış cümle kurmuş olabilri. kusura bakmayın gecenn 4 ü olmuş affedn artık..kendimizi geliştirelim.bu ülkenn parlak bi geleceğe çok ihtiyacı var.. onlarda biz ve kardeşlerimiz ... saygılar
-
emrah_melenkolia bunu yazdı:
-----------------------------katılıyorum dostum sahiden çok miskin milletiz.
ama sorunun kaynağına inmek lazım nerden geliyo bu miskinlik ?
-----------------------------
bunun cevabı cok basit...öncelikle aileden kayanlanıyor rahat yaşam sunuluyor evlatlara.Maddi durumu olmayanlarda imkan bulamadıkları için ortaya çıkamıyorlar.En basitinden kendimi örnek vereyim.Babam yıllar boyunca dersane paramı istedigim herşeyi aldı yedirdi giydirdi ??? sonuç=0 bunun bilincine çok geç vardım ve şimdi o geçmişteki hatalarımı gidermeye calısıyorum...japondayada okula yenı baslayan cocukları metroya bindirirlermiş ki onun nasıl bu kadar hızlı gittigini nasıl bu kadar stabil oldugunu anlatırlarmıs...veya hiroşimaya goturup bombanın dustugu yerde o bombanın yapısını anlatırlarmıs...japonlar dunyaya özel akılla gelmiyor ama bu bilinci onlara çok küçükken aşılamayı başarıyorlar ve o cocuklar daha iyisini yapmak için çabalıyorlar...ben lise bitirdim uni okuyorum ve butun okul hayatım boyunca bırak bişeyler aşılamayı çanakkaleye bile gidemedim.Bir Çok Tarih Yerlerimizi Göremedim.Götürmediler !!!!!
sonuç olarak ülkemizdeki eğitim sistemi ayrı bi hatalı zaten...insan her şeyi ögrenebilir ama bizim eğitim sistemimizde imkansızı istiyorlar...
saygılar...
-
qzL yazı :)
-
bir arkadaşımın abisi malezyada lisansüstü eğitimde ve biraz anlatmıştı orayı ve insanlarını.. çok kısa bir anektod vericem. hesabedin sonrasını.
takıldığımız bir yerde, gece 4 te arıyorum hocamı soruyorum diyor. ve hocası bayan prof., kalkıyor laboratuvara geliyor bana izah ediyor diyor. ve bütün öğrencilere bütün prof.lar böyle davranıyor. işlerine böyle davranıyorlar diyor.
bizde bir profesörü mesai saatleri içinde bile rahatsız etmek çok riskli bişey:)
-
gerçekten çok güzel bir yazı en azından senin gibi düşünen insanların olduğunu bilmek çok güzel gerçekten yaptığım işi sevmekten öte çok sevmem gerektiğini bana hatırlattın.
Ayrıca eklemek istiyorum biz millet olarak topyekün boş konuşan bir toplumuz icraat olarak sıfır ama memleket meselelerinde kıçımızı yırtarcasına ateşli tartışan, ama asıl memleket meselesinden haberi bile olmayan mal bir nesiliz malesef.
istisnalar ile bu ülke ilerlemez herkesin bilinçlenmesi lazım bilinç ise eğitim ve medyanın yeni nesili bu şekilde yönlendirmesiyle olur diye düşünüyorum.
saygılar