Ne Oldugunu Anlayamadım Bir Kaç Elektronik Komponent Hakkında Yardım
-
unbalanced bunu yazdızalimadam bunu yazdı
en soldaki ısı sensörü ses çıkartan bardakların içine takarlar sıcak su koydunmu muzık calar sogudumu calısmaz
hocam yukarıdaki mesajlar gibi bu da yanlış. sen ptclerle karıştırıyorsun. bu ldr.
yanlış bilgi verdiysem özür dilerim ama bardağın içinden aynısı cıkmıstı ondan yazdım kusura bakmayın
-
En soldaki LDR, uzerine dusen foton miktarina gore direnci degisir. Yani odadaki isigin miktarina gore direnc miktarini degistirir.Analog oldugu icin analog pinine takman gerekli
Ortadaki ikisinin ne oldugunu anlayamadim.
En Sagdaki LED, isik verir.Analog kontrol etmen gerekir. Dijital pin e baglarsan cok az akim verecegin icin az miktar yanar.
-
Müridler setin içersinde gelen birtane de kızılötesi kumanda var. bu kumandanın hangi tuşuna basarsam basayım 20 değeri gönderiyor.
kumandanın tuşlarına istediğim değeri nasıl verebilirim?
wm-t tarafından 19/Nis/13 01:17 tarihinde düzenlenmiştir -
wm-t bunu yazdı
Müridler setin içersinde gelen birtane de kızılötesi kumanda var. bu kumandanın hangi tuşuna basarsam basayım 20 değeri gönderiyor.
kumandanın tuşlarına istediğim değeri nasıl verebilirim?
yanlışın var hocam, kumanda sabit 20 değerini yollamaz. belirli bir sistemi vardır. kontrol biti, data biti v.s.
nasıl gördün ne yaptın bilmiyorum ancak bu tarz verileri girder isimli programla alabilirsin
http://www.insigniateam.com/forum/index.php?topic=3320.0
şurayı bir incele fikir verir. vakti zamanında winamp ın uzaktan kontrolünde kullanmıştık bu yazılımı
-
arduinoturkiye.com/arduino-nedir-ve-ne-degildir/