Ne Sevmek , Ne Sevilmek En Güzel Şey 500Kb/Sn İle İndirmek.
-
o anten gercekten bu kadar uzak mesafe icin guclendiriyormu ?
anten dedigin tencere kapagi anten yerine tencere kapagi ile guclendirmek mumkun o zaman -
öyle bir anten yapmak için neler gerekiyor hojam biraz anlatmama mümkünmüdür yardımcı olursan sevniriz..
-
Hacilar wifi antende cekim seviyesi bulundugunuz semtin elektromanyetik durumuna bagli.Bir nevi sans isi.Eger ulasmak istediginiz baglanti yolunda fazla sayida canak anten varsa wifi paketlerini sicar.Canak anten,telekom'un uydu alicilari,dijital canak kutululari,baz istasyonlarinin konumu,ruzgarin gun icerisinde surekli seyir ettigi yon,nem orani ve birsuru dis etken wireless sinyalleri ciddi anlamda etkiliyor.Universiteden bir hocam daha 27yasinda adamin aklina girdim,universitenin 34mbit wifiye evlerden ulasmayi deniyecegiz hocanin evinden yaklasik 5-6km civari var.Ama mantiksal ve matematiksel olarka yapacagimiz duzenekler ulasmamiz olasidir 3tane canak anten isimiz gorur :) neyse iste wifirouter'un(siemens 6xxx serisi) antenleri sokup kalin bakir tellerle canaklara bagladik ama istedigimiz iletim gucunu alamadik,en ilerden aldigimiz sinyal "menekse restaurant" diye bir piknik tesisin sinyaliydi ,tam golun kenarinda bu restaurant yani universiteye dikeysel olarak 500-600mt mesafe kalmis,antenleri milimlik acilarla ceviriyoruz ama sinyal muthis dusuyor,diger uydu canaklari falan bizim antenleri mahvediyor :) sonra bizim kuyumcu kuzen var :) anten-router arasindaki kalin bakir teli goturup altin kaplattik :) masrafli oluyor ama icimizdeki heyacan daha bir baskin geliyor. Neyse altin kaplamali bakir telle daha fazla cekim alanina sahip olacagimiz bir gercekti.En son ulastigimiz sinyal alani universitenin tekno parkina(sinyal alani) dikeysel olarak 200mt mesafedeki milli istihbarat teskilatinin sinyalleriydi :) Buradan oteye gecmek icin 4.anteni kullandik ama gecemiyoruz nedenide yukarda saydigim dis etkenler mit binasinda devasa boyutta uydu alicilari,telsiz antenleri bir suru elektromanyetik dalga sacan aygit var bizim wifi paketlerini resmen olduruyor bu alan.Boyle bir deneyimiz olmustu :) Yani alaninizdaki elektromanyetik ogelerin durumu paketlerinizi etkiliyor :) hatta ortalama cekim alani hesaplamanin formulu var dersten sonra yazarim.hoca ters ters bakiyor :) ...evet hocam statik onemlidir :P
-
compü hacı bizim şu spil dağında bi manyetiklik dalgası var
bide bizim ev son iki kat çatıya dayıcam anteni ama?
bu kablo uzunluğu verimi nasıl etkiliyor bi aydınlayın beni (: -
router-anten arasi kablo cok uzun olmasin.Kalin bakirtel kullan.Dersten sonra hesaplama formulunu koyacagim uzaklik icin :) ama pek birsey anlasilmiyacak :D ben 1ay fizikci arkadaslarin basini yedim formulu cozmek icin onlar bile baya ugrasti :)
-
bende 3 gb sınırlı var sabah erkensaatlerde 2-3 saniye boyunca 500 kbsn cekiyor
-
Bokee
kardeş bir tane usb wireless al çanağa resimdeki gibi bağla veya yapıştır sonra üniversiteye doğru cevir çanağı yapamazsan yardımcı olurum ben elektrik öğrencisiyim ama elektroniktende anlarım
kendi arşivimden ayrıntılı resimler
http://rapidshare.com/files/20807852/asker-albay_tahribat.com.rar.html
-
alacağınız çanağın derinliğini ve çapını ölçün
çapın karesi / 16 * derinlik = size odak noktasını verecektir.
odak noktasına aldığınız usb wireless adaptörün ya da pci zımbırtının antenini koyun.
sonra da hev fan.
ha bu arada tencere kapağıyla da yapabilirsiniz. önce ben tavayla yapmıştım zaten. ama kullanacağınız şeklin genişliği ve düzgün parabolik bi yapıya sahip olması önemli. tabi odak noktası da önemli.
aslına bakarsanız şu usbnin 2db kazançlı anteniyle bile 1.5-2km öteye sinyal yollayıp alabiliyorsam.biraz daha param olsaydı da bu usbye harici 7db ya da 5db kazançlı bir anten taksaydım acaba nereye kadar uzardı mesafe :) -
resimlerde gordugum suzgeci folyo ile kaplamak ne kadar etkili olabilirki
bir tanesi de suzgeci oylece kullanmisti
kafama yatti bu olay bende deneyecegim. bu ugurda kac tava suzgec feda ederim bilmiyorum -
bokee sizin okulun network ü benim eküri kurdu ulaşırsan ağa şifresi için kasma hiç, ben alır veririm sana:) hoş sizin okul benim terastan cillop gibi gözüküo ama 2mbits bağlantı için deymez
Toplam Hit: 8748 Toplam Mesaj: 37