Ne Yapsın Bizim Eleman?
-
Herkese iyi günler.
Agalar, üniversite oku(maya çalışıyoruz)yoruz. Ev arkadaşım var, 93'lü eleman. Bilgisayar Programcılığı okuoyr ama sevmediğini söyledi bölümünü. Zaten yaymış durumdayız okuluda. Bu arkadaşa gölcükte iş ayarladılar. Fabrikada çalışacak. Sorun vardı vs hallettiler adamlar, eli ekmek tutar vs diye düşündük ama aslında hiç gidip çalşmak istemediğini söyledi. Okumak gerek ama başka bölüm istiyorum dedi. Gidip gitmemek konusunda kararsız. Eğer ben iş sektörüne girersem dahada okumam diyor. Bu senemide işte harcamak istemiyorum dedi. Okumaya kalksa da kim bilir kaç senede biter bilmiyoruz(bu sene össden puanı kırılır, seneye girer okur ders bırakır vs). İşin özü, biz karar veremedik. Siz olsanız ne yapardınız? -
Askere yollayın.Hazır yaşıda gelmiş.Orada adam ederler.
-
Citizen bunu yazdı
dediğini ben yaptım pişmanım.resmen hayatımı siktim.
okul yarıda kaldı.içimde ukte kaldı
askerde bibuçuk senem boşu boşuna hebaa oldu
ne işimi doğrultabildim en aşımı.doğru dürüst bi meslektede geliştiremedim kendimi.
ordan oraya savruldum hala savruluyorum.
...
edit+
okumayıp bi işte çalışmakta iyi bi yol..
ama şu farkla.. düzenli çalışacaksın,bi yerde bi işte bi güçte kök salacaksın,, ve parayı biriktireceksin.
o zmn orta yaşlara gelince iyi kötü bi kurduğun hayatın olur
okumaktan sıkılan adam benim gibi girdiği her iştede hemen tadını alıp bırakırsa.. O.o yani.
-
ztn şuan 'Orçun' karakterinin üste çıkmasında toplumdaki bu durumda olan bir kesim var.
yada 'Mecnun' karakteri...
Deukalion tarafından 10/Oca/13 14:56 tarihinde düzenlenmiştir -
bi cacık olmas bilader o çocuktan.. kusura bakmada.. yani kötü anlamda demiyorum ama waziyet onu gösteriyor.. onun yerinde olmak isteyen binlerce genç war ülkemizde.. bilmiyorum ki ne desem yanlış anlaşılmayıda istemem..
-
Deukalion bunu yazdıCitizen bunu yazdı
dediğini ben yaptım pişmanım.resmen hayatımı siktim.
okul yarıda kaldı.içimde ukte kaldı
askerde bibuçuk senem boşu boşuna hebaa oldu
ne işimi doğrultabildim en aşımı.doğru dürüst bi meslektede geliştiremedim kendimi.
ordan oraya savruldum hala savruluyorum.
neyapsın dersin peki?
-
Rebel_Rider bunu yazdı
bi cacık olmas bilader o çocuktan.. kusura bakmada.. yani kötü anlamda demiyorum ama waziyet onu gösteriyor.. onun yerinde olmak isteyen binlerce genç war ülkemizde.. bilmiyorum ki ne desem yanlış anlaşılmayıda istemem..
şu meseleyi halledelim, orasını sonra konuşuruz :P
-
yazılımı sevmemek gibi bi seçenek yok. yapamayan adam sevemez (şahsi görüşüm) yapanlar öyle ya da böyle zevk alır. sevmiyorum diyen kim
varsa geneli yapamayandır. belki bi istisna bıkan insanlar sevmeyebilir..
arkadaşın part-time bir işe girip dershane masraflarını çıkarabilir ve kendini dersine verip daha iyi bir yer kazanabilir. bildiğim kadarıyla artık puan kırılma olayı kalktı,tercih yapıp yerleşsen ve gitmesen de pua kırılmıyor eskisi gibi. emin değilim ama bi arkadaş emin olarak defalarca sormama rağmen böyle dedi. yine de kesin bilgi için dershanelerin rehberlik hocalarıyla konuşsun. bu şekilde belki bi şansı olur zamanı çok kaçırmadan..
en çabuk nereden dönerse kardır. bi an önce planını yapsın ve şaşmasın
-
unbalanced bunu yazdı
yazılımı sevmemek gibi bi seçenek yok. yapamayan adam sevemez (şahsi görüşüm) yapanlar öyle ya da böyle zevk alır. sevmiyorum diyen kim
varsa geneli yapamayandır. belki bi istisna bıkan insanlar sevmeyebilir..
arkadaşın part-time bir işe girip dershane masraflarını çıkarabilir ve kendini dersine verip daha iyi bir yer kazanabilir. bildiğim kadarıyla artık puan kırılma olayı kalktı,tercih yapıp yerleşsen ve gitmesen de pua kırılmıyor eskisi gibi. emin değilim ama bi arkadaş emin olarak defalarca sormama rağmen böyle dedi. yine de kesin bilgi için dershanelerin rehberlik hocalarıyla konuşsun. bu şekilde belki bi şansı olur zamanı çok kaçırmadan..
en çabuk nereden dönerse kardır. bi an önce planını yapsın ve şaşmasın
1300 maaşım da var diyor, direk işe girebilirim ilerde yükselebilirimde diyor
-
hocam böyle adamları kızgın yağla haşlayacaksın aklı başına gelir o zaman :)
yani ne onu istiyor ne bunu. adam gibi bi düşünsün. bu mesleği yıllarca yapabilir mi? maaştan çok önemli şeyler var. ha 10 bin tl alsa neyse 1300 tl
için eziyetlik bir işse neden katlanıyor? girsin kpss ye devlet memuru olsun 2500 maaş :) bizim arkadaşların çoğu öyle yapmış..
ben işsiz de kalsam mesleğimi seviyorum, çünkü üretiyorum. parası da çok önemli değil benim için. önce elemanın hayalleri ne, idealleri ne, neler
yapmak istiyor? programcı olup ezileceğini mi sanıyor. hazırlansın dgs ye paşa paşa mühendis olsun (bknz rene)
kod yazamıyorsa ki yazabildiğini sanmıyorum sevmemesi normal. yapabilecek olsa gece gündüz kalkmaz yazılımın başından..
bi an önce kararını versin. adam gibi düşünsün, gelecekte en uygun ne iş onun için neyse onun üzerine odaklansn
-
Yazılımı sevmeyebilir elbette herkeze göre bir meslek değil. Ne yaparsa yapsın sevdiği işi yapsın.
Kendi napacağını bilmezse biz hiç bilmeyiz ki. Ama askere giderse bi daha begenmeyip çıkmak yok ve muhtemelen hiç beğenmeyecektir.
-
her şey para değil bazı yeterlilikler piyasada yada ticaret yaparak kazanılmaz ama yapamıyorsa da başka bir işe yönelsin