Necip Fazıl Abdullah Gül İle Birikte
-

İslamcı gençlik, acaba, Necip Fazıl’ın Demokrat Parti döneminde Başbakan Adnan Menderes’in emri ile örtülü ödenekten para aldığını bilir mi? Nereden bilecek? Bilmez.
Eski Başkanlardan Menderes, 27 Mayıs 1960 ihtilalinden sonra İstanbul’da Yassıada’da kurulan Yüksek Adalet Divanı’nda örtülü ödenek davası nedeniyle de yargılanmış ve mahkum olmuştu. Bu örtülü ödenek davası tutanaklarının 92’nci maddesini açıp, Necip Fazıl’ın örtülü ödenekten aldığı paraları kendi tanıklığı ile kanıtlayalım. Divan Başkanı Salim Başol sorar:
“Bu yazılardan dolayı birçok çek almışsınız. Yazı yazmak bu şekilde olmaz.”
Necip Fazıl:
“Benim sekiz seneyi bulan, devre devre aldığım paralar vardır. Bu, kemiyetten ziyade keyfiyet meselesidir. Bu yazıları niçin yazmış olduğumu söyleyeyim.
Adnan Menderes ile ilk temasım 1951 senesinde İzmir’de oldu. İzmir’de verdiği bir beyanat ile başlar. Çünkü ben o zaman muhliftim. Zatıaliniz bana dava dolayısıyla 15 dakikada beraat kararı verdiniz. Adaletin ulvi simasını ben o zaman sizde gördüm. Şimdi muayyen maksadı takip eden…”
Başol, yeniden sorar:
“Malum beyanından bahsettiniz. Bu ne idi?”
Necip Fazıl:
“Bu, İzmir’de Müslümanlar’a karşı olan beyanı idi. O zaman ümidimizin mihrakı olarak gözümüze Adnan Menderes’i getirdik.”
Başol:
“Bundan da din istismarcılığı çıkıyor. Zaten hakkınızdaki iddialardan biri de o…”
Necip Fazıl:
“Samimi bir adam istismarcı olmaz. Samimi olan her şeye istismardır demek mümkündür. Malumualiniz, Adnan Bey o zaman kendisini bir ümit olarak gösterdi ve biz kendisinde böyle bir hedef gördük. Ilk temasım 1952 senesinde oldu Ankara’ya giderek evvela Tevfik İleri ile temas ettim. Tavassut eden, başta, ortada, sonra fikir arkadaşlığını kaybettiğim ve çok yakınlık hissettiğim Tevfik İleri’dir. Temas ettim ve 1952’de günlük Büyük Doğu’yu kurdum.
Bana edilen yardımlar üç safha arzeder. Biri 1952 başından sonuna kadar çıkan Büyük Doğu Gazetesi devresi, 1956’daki günlük gazete devresi ve ondan sonra da hiçbir organım olmadan bana peşin paralar halinde yardımlar…”
Necip Fazıl, iyi bir şair. Hiç şüphe yok. Necip Fazıl, bir Atatürk düşmanı. Buna da hiç şüphe yok. Necip Fazıl, örtülü ödenek kasasına bağlanmış bir İslamcı şair. Bundan da hiç şüphe yok.
Yap dini yayın. Al paranı. Dünden bugüne değişen ne ki?
Uğur Mumcu – 12 Mayıs 1987
TARİKAT – SİYASET – TİCARET
Um:ag yayınları
Sayfa 86-87 -
Başlıkla konunun alâkası nedir? Burada Necip Fazıl' ı karalayıp , insanların gözünde küçültmeye çalışıyorsun sonra da sayın cumhurbaşkanımızla aynı karede fotoğrafını verip aralarındaki dostluk/yakınlıktan dolayı da cumhurbaşkanımıza kendince çamur atmaya çalışıyorsun.
Şunları da bir oku bakalım.zaman.com.tr/mehmet-niyazi/necip-fazil-ve-ortulu-odenek_2040324.html
tetkikci.blogspot.com/2013/03/ortulu-odenektahsisat-i-mesture-ve.html
Ama itiraf etmeliyim, bu yazıyı ve fotoğrafı görünce üstada ve sayın cumhurbaşkanımıza saygım dahada arttı. -
Paylaştığın yazıyı okudum. Yazarın hiçbir kaynak verememesi de işin başka komik yanı.
Uğur Mumcu'nun kitabından alınmış bu yazı. Evimde de aynı kitap bulunmakta.. Hatta şu anda bakıyorum da arka sayfalarda kaynakçaları var.
Kaynaksız karşıma çıkma hocam
Buyur sana sayın cumhurbaşkanımız. Sırf mevkisine hürmeten üstüne gitmiyorum.
Dentist tarafından 30/Ağu/13 01:01 tarihinde düzenlenmiştir
-
Bu konuyu, hangi amaçla açtınız ?
Siz gidip gezi vandallığına destek olarak zaten bu sözü fiili olarak hayata geçirmeye çalışmadınız mı? Seçimle başa gelmiş bir başbakanı zorbalıkla alaşağı etmeye çalışmak cumhuriyetle bağdaşır mı? Bu mudur sizin cumhuriyet dediğiniz ?
Zaten cumhuriyete zarar verecek girişimlerin destekçisi olup da burada böyle bir paylaşımda bulunmanız gerçekten gülünç bir durum.
-
halat bunu yazdı
Bu konuyu, hangi amaçla açtınız ?
Siz gidip gezi vandallığına destek olarak zaten bu sözü fiili olarak hayata geçirmeye çalışmadınız mı? Seçimle başa gelmiş bir başbakanı zorbalıkla alaşağı etmeye çalışmak cumhuriyetle bağdaşır mı? Bu mudur sizin cumhuriyet dediğiniz ?
Zaten cumhuriyete zarar verecek girişimlerin destekçisi olup da burada böyle bir paylaşımda bulunmanız gerçekten gülünç bir durum.
Bu konuyu aydınlanmanız amacıyla açtım.
Gezi vandallığı dediğiniz ve başbakan ağzıyla konuştuğunuz şey hiçbir zaman seçim karşıtı birşey olmamıştır.
Ne kadar uç noktalar olayı kendilerine yontup sahiplenmeye çalışsalar da bunu başaramamıştır.
Tayyip Erdoğan hükümeti günümüzde öğrencinin üniversite içinde ne yapacağından tut, kadının en doğal hakkı kürtaja bile karışmış insanların hak ve özgürlüklerini kısıtlamıştır.
Bunlarla kalmayıp bizim ilgimiz bile olmayan arap ülkeleriyle düşman olmuş; ticari, kültürel ve toplumsal yaşantımızı olumsuz etkileyecek politikalar uygulamıştır.
Suriye ile birçok ticari anlaşmamız vardı hepsi tuz buz oldu.
Mısır'da iş adamlarımızın mükemmel yatırımı vardı şimdi tuz buz oldu.
Bunları da iki post önce kaynak olarak yayınladığın cemaatin gazetesi Zaman da söylüyordu biraz araştır istersen.
Gezi Parkı olayları da bundan çıktı. Polis terörüne, Tayyip Erdoğan faşizmine karşı hükümeti istifaya çağrıydı.
Özetle sizin gezi vandallığı dediğiniz durum aşağıdaki karikatürdür. Hangi taraf vandal çözemedim doğrusu.

Ekonominin iyileştiğini dünyanın bilmem kaçıncı ekonomi olduğunu söyleyip duruyorsunuz.
Peki güzel de; kalıcı bir ekonomi modeli değil bu. Bugün samanını bile dışarıdan ithal eden bir ülke konumuna gelmiş bulunmaktayız üretim yok.
Üretim ekonomisine dayalı olmayan ekonomi de sıcak paraya dayalıdır ve sıcak para ekonomisi de gördüğün gibi kötü güne kadardır. Savaş arifesinde dolar bi anda fırladı. TL değer kaybetti.
Madem Cumhuriyet'e zarar veriyoruz? Başkanlık sistemini isteyenler kimler? E hani cumhuriyete ne oldu?
Geç bunları hocam..
Hadi diyelim Gezi Parkı Cumhuriyeti yıkmak amacındaydı. Cumhuriyeti yıkıp ne kuracaktık yerine? Pastafaryanizme dayalı bir şeriat mı getirecektik? Asıl gülünç olan senin dediğin.
Dentist tarafından 30/Ağu/13 15:43 tarihinde düzenlenmiştir -
Hocam birçok konuda çok farklı düşünüyoruz. Siz kürtajı kadının en doğal hakkı olarak görüyorsunuz, ben bir canlıyı öldürmek, ya da en basitinden yaşam hakkını elinden almak olarak görüyorum. Ya da geziden geriye kalan şeyin vandallık, kırıp-dökme ve daha birçok olumsuzluk olduğu kanaatindeyim. Hocam bir düşünün çok çok basit olarak, mesela kuklası olduğumuzu iddia ettikleri ABD' nin bir televizyon kanalı çıkıp neden saatlerce olaylarla ilgili yayın yapıp, Türk baharı benzetmesi yapsın veya neden, Almanya gibi ülkemize karşı nasıl bir tutum içinde olduğunu hepimizin bildiği bazı avrupa ülkelerinin başbakanları/yetkili kişileri olaylara destek versin ? Burada sormamız gerekiyor: madem ABD kuklasıyız ve gezi vandallığında yapılanlar da ülkemizin menfaatine olacak, o zaman ABD ve Avrupa neden mevcut durumu değiştirme teşebbüsü olan bu olaylara arka çıksın ? Türkiye' yi çok mu seviyor bu ülkeler ? Sizce mantıklı bir durum mu bu? Ha, demekki ABD kuklası değiliz. Ya da gezi vandallığı ülke menfaatine değil.
" Bizim ilgimiz bile olmayan arap ülkeleri " deyipte sonra bunlarla olan ilişkilerin kötülüşteştiğinden dem vurmanız tuhaf biraz. Bulunduğumuz coğrafya itibariyle bölgedeki tüm ülkeleri ve ülkemizle olan ilişkilerini yakından takip etmek zorundayız. Bu hükümet döneminde bu ilişkilerin mümkün olduğunca sorunsuz yürütülmesi için her türlü gayret gösterilmiştir. Komşularla sıfır sorun politikası da bunun sağlanması içindi. Ve burada ülke menfaatlerinin korunması elbetteki temel amaçtır. Ama gidip de siz, canavara dönüşüp kendi halkını katleden, Türkiye ' ye düşmanlığını alelen ifade eden ve yaptıklarıyla da bunu gösteren ülkelerle nasıl işbirliği yapabilirsiniz? İlişkilerimiz bozulmasın diye bu zalimlere destek mi verilsin yani?
Şu anki durumda Türkiye' ye nefret kusan zalim esede, Mısır' da darbe yönetimine ya da İran'la işbirliği içinde olmamızı istemek basiretsizliktir. Hele hele başbakanımızı diktatör olarak niteleyip, gezi vandallığına destek verenlerin, bu ülkelerdeki dikta rejimlerini desteklemesi açıklanabilir bir durum değil. Diktatör veya ABD uşağı görmek isteyenler arabistana ya da BAE vb. ne bakabilirler.
Ayrıca karikatürde sol tarafta yer alanların içinde, o öne çıkarılanlar nasıl bir elin parmaklarını geçmezdiyse ; sağ tarafta yer alanların içinde öne çıkarılanlar da, gerçek yaşamda bu sayıyı geçmedi. Kendinizi kandırmayın.
Konu böyle uzayıp farklı farklı yerlere gidiyor işte.
Son olarak, bu konuyu açmanın sayın cumhurbaşkanını karalamaktan başka bir amacı varsa açıkça belirtin de bu sınırlar içinde tartışsın insanlar. Burada yazdığımız şeyler konunun muhtevasına uygun değil bence, yanılıyor muyum?
-
The_Cure bunu yazdı
zihniyetin amına koyayım hocam bu kadar açık ve net üstüne kim alınırsa.
Elin oğlu uzaya çıktı, dibimizde savaşa sokacaklar bizi. Bizim konuştuğumuz konuya bak amk
-
halat bunu yazdı
Hocam birçok konuda çok farklı düşünüyoruz. Siz kürtajı kadının en doğal hakkı olarak görüyorsunuz, ben bir canlıyı öldürmek, ya da en basitinden yaşam hakkını elinden almak olarak görüyorum. Ya da geziden geriye kalan şeyin vandallık, kırıp-dökme ve daha birçok olumsuzluk olduğu kanaatindeyim. Hocam bir düşünün çok çok basit olarak, mesela kuklası olduğumuzu iddia ettikleri ABD' nin bir televizyon kanalı çıkıp neden saatlerce olaylarla ilgili yayın yapıp, Türk baharı benzetmesi yapsın veya neden, Almanya gibi ülkemize karşı nasıl bir tutum içinde olduğunu hepimizin bildiği bazı avrupa ülkelerinin başbakanları/yetkili kişileri olaylara destek versin ? Burada sormamız gerekiyor: madem ABD kuklasıyız ve gezi vandallığında yapılanlar da ülkemizin menfaatine olacak, o zaman ABD ve Avrupa neden mevcut durumu değiştirme teşebbüsü olan bu olaylara arka çıksın ? Türkiye' yi çok mu seviyor bu ülkeler ? Sizce mantıklı bir durum mu bu? Ha, demekki ABD kuklası değiliz. Ya da gezi vandallığı ülke menfaatine değil.
" Bizim ilgimiz bile olmayan arap ülkeleri " deyipte sonra bunlarla olan ilişkilerin kötülüşteştiğinden dem vurmanız tuhaf biraz. Bulunduğumuz coğrafya itibariyle bölgedeki tüm ülkeleri ve ülkemizle olan ilişkilerini yakından takip etmek zorundayız. Bu hükümet döneminde bu ilişkilerin mümkün olduğunca sorunsuz yürütülmesi için her türlü gayret gösterilmiştir. Komşularla sıfır sorun politikası da bunun sağlanması içindi. Ve burada ülke menfaatlerinin korunması elbetteki temel amaçtır. Ama gidip de siz, canavara dönüşüp kendi halkını katleden, Türkiye ' ye düşmanlığını alelen ifade eden ve yaptıklarıyla da bunu gösteren ülkelerle nasıl işbirliği yapabilirsiniz? İlişkilerimiz bozulmasın diye bu zalimlere destek mi verilsin yani?
Şu anki durumda Türkiye' ye nefret kusan zalim esede, Mısır' da darbe yönetimine ya da İran'la işbirliği içinde olmamızı istemek basiretsizliktir. Hele hele başbakanımızı diktatör olarak niteleyip, gezi vandallığına destek verenlerin, bu ülkelerdeki dikta rejimlerini desteklemesi açıklanabilir bir durum değil. Diktatör veya ABD uşağı görmek isteyenler arabistana ya da BAE vb. ne bakabilirler.
Ayrıca karikatürde sol tarafta yer alanların içinde, o öne çıkarılanlar nasıl bir elin parmaklarını geçmezdiyse ; sağ tarafta yer alanların içinde öne çıkarılanlar da, gerçek yaşamda bu sayıyı geçmedi. Kendinizi kandırmayın.
Son olarak, bu konuyu açmanın sayın cumhurbaşkanını karalamaktan başka bir amacı varsa açıkça belirtin de bu sınırlar içinde tartışsın insanlar. Burada yazdığımız şeyler konunun muhtevasına uygun değil bence, yanılıyor muyum?
Hocam kürtaj bir kadının en doğal hakkı, işe canlı olarak bakacaksan eğer her mastürbasyon yaptığın zaman 1 milyon çocuğun katili oluyorsun onlar da canlı. Zaten kürtajda belli bir zaman sınırı vardır bunu bilmeden konuşuyorsunuz. Doktorlar kadının gebeliğinin belli bir süre sonrası kürtajı asla yapmazlar "o artık bir canlı" derler.
Almanya'ya gelince; Almanya'nın politikası insanı gibi hep nettir ve sabittir. Tayyip Erdoğan'ın Angela Merkel'in de bulunduru bir konferansta konuşması var. "Biz patrikahneye çalışıyoruz" diye. Amerika'nın kuklası mıyız değil miyiz orası kapalı kutu ha bana göre amerika ne isterse yapıyoruz ama bu Tayyip erdoğanla sınırlı birşey değil. 1974 yılında ayşe tatile çktı; o gün bugündür amerikanın sözünden çıkmıyoruz.
Sana üç beş şey paylaşacağım; Tayyip Erdoğan hükümetinin milli iradeyle mi geldiğini sen düşün:
"Dr. Paul Wolfowitz
Savunma Bakan Vekili
Pentagon
Washington DC, 20301
Ford
4 Kasım 2002
Değerli Dr. Wolfowitz,
Ülkelerimiz arasındaki tarihsel ortaklık ve dostluğun gelecekte de sürmesi ümidimi paylaşmak için, bu mesajımı ortak dostlar aracılığıyla doğrudan size ulaştırmak isterim.
Seçim sonuçlarının bizim genelkurmay saflarında biraz rahatsızlık yaratmış olabileceğinden, resmî konumunuz gereği, hiç kuşkusuz haberdarsınızdır. Bilmenizi isterim ki, onların Türkiye'nin müreffeh, seküler (çağdaş) ve birinci dünya topluluğunun güvenilir bir üyesi olması ümitlerini partim ve ben de paylaşıyoruz. Ve geçmişte hiç olmadığı kadar birleşmiş olan ülkemizin çıkarları için en iyisi olacak şekilde birlikte çalışabileceğimiz kanaatindeyim.
Bu amaçla, Org. Özkök ile mümkün olduğu kadar kısa sürede mahrem, özel bir toplantı yapabilmeyi ümit ediyorum. Özel cep numaram şudur: 0533 7…
Bu yardım ve ülkeme geçmişte gösterdiğiniz dostluk için çok teşekkürler.
Sizinle kişisel olarak görüşmeyi sabırsızlıkla bekliyorum.
Samimiyetle sizin olan,
Recep Tayyip Erdoğan
Genel Başkan"http://istihbaratalani.files.wordpress.com/2013/03/image002243.jpg?w=660
not: Aydınlıkçı değilim.
"Bizim ilgimiz bile olmayan Araplar" dedim. Doğru da söyledim. Kendi içişlerinden veya birbirlerini yemesinden banane açıkçası. Ortadoğu bir cadı kazanı ve bu cadı kazanının içine dalmak en büyük aptallıktır. Ama onlarla olan ticari ilişkilerim farklıdır. Mesela Türkiye'nin Rusya ile de ticari ilişkisi bulunmakta ama öldürülen Çeçen Türklerine karşı Türkiye Rusyaya diş gösteremiyor. O zaman bu da çok tuhaf birşey?
Ticari ilişkilerde kendi çıkarımı düşünürüm ve uygulanan politika benim ekonomime zarar veriyor. Ticari ilişkilerimi zedeliyor. Haksız mıyım?
Allah aşkına sıfır sorun politikası diye çıkılan yolda hangi komşumuzla aramız iyi?
İran'ın sözcüsü geçen gün Tayyip Erdoğan'a "kukla" dedi.
Suriye ile savaş halindeyiz.
Ermenistan zaten...
Azerbeycan bize küs
Irakla aramız açık Maliki geçenlerde Kılıçdaroğluna dert yandı.Bi yunanistanla şu aralar birşey yok o da adamlar battı diye. Gürcistan desen rusya girmiş adamlara yoklar ortada.
Son olarak Cumhurbaşkanını karalamak değil; direkt olarak ne mal olduğunu ortaya koymak amaçlı bu konu.
Konuyu da buralara çeken sizsiniz açıkçası.
Dentist tarafından 30/Ağu/13 21:21 tarihinde düzenlenmiştir -
"Çile" yi okudun mu? Örtülü ödenekten "hakkı olmayan" parayı yiyen birinin böyle bir eser vermesi sence mümkün mü? Bu adamın yaşı 35 inden sonra savunduğu davayı araştır, deliller seni en adi o.ç. na mı çıkaracak yoksa tam aksine zat-ı muhtereme mi bir bak bakalım.
-
The_Cure bunu yazdıhalat bunu yazdı
Hocam kürtaj bir kadının en doğal hakkı, işe canlı olarak bakacaksan eğer her mastürbasyon yaptığın zaman 1 milyon çocuğun katili oluyorsun onlar da canlı. Zaten kürtajda belli bir zaman sınırı vardır bunu bilmeden konuşuyorsunuz. Doktorlar kadının gebeliğinin belli bir süre sonrası kürtajı asla yapmazlar "o artık bir canlı" derler.
Almanya'ya gelince; Almanya'nın politikası insanı gibi hep nettir ve sabittir. Tayyip Erdoğan'ın Angela Merkel'in de bulunduru bir konferansta konuşması var. "Biz patrikahneye çalışıyoruz" diye. Amerika'nın kuklası mıyız değil miyiz orası kapalı kutu ha bana göre amerika ne isterse yapıyoruz ama bu Tayyip erdoğanla sınırlı birşey değil. 1974 yılında ayşe tatile çktı; o gün bugündür amerikanın sözünden çıkmıyoruz.
Sana üç beş şey paylaşacağım; Tayyip Erdoğan hükümetinin milli iradeyle mi geldiğini sen düşün:
"Dr. Paul Wolfowitz
Savunma Bakan Vekili
Pentagon
Washington DC, 20301
Ford
4 Kasım 2002
Değerli Dr. Wolfowitz,
Ülkelerimiz arasındaki tarihsel ortaklık ve dostluğun gelecekte de sürmesi ümidimi paylaşmak için, bu mesajımı ortak dostlar aracılığıyla doğrudan size ulaştırmak isterim.
Seçim sonuçlarının bizim genelkurmay saflarında biraz rahatsızlık yaratmış olabileceğinden, resmî konumunuz gereği, hiç kuşkusuz haberdarsınızdır. Bilmenizi isterim ki, onların Türkiye'nin müreffeh, seküler (çağdaş) ve birinci dünya topluluğunun güvenilir bir üyesi olması ümitlerini partim ve ben de paylaşıyoruz. Ve geçmişte hiç olmadığı kadar birleşmiş olan ülkemizin çıkarları için en iyisi olacak şekilde birlikte çalışabileceğimiz kanaatindeyim.
Bu amaçla, Org. Özkök ile mümkün olduğu kadar kısa sürede mahrem, özel bir toplantı yapabilmeyi ümit ediyorum. Özel cep numaram şudur: 0533 7…
Bu yardım ve ülkeme geçmişte gösterdiğiniz dostluk için çok teşekkürler.
Sizinle kişisel olarak görüşmeyi sabırsızlıkla bekliyorum.
Samimiyetle sizin olan,
Recep Tayyip Erdoğan
Genel Başkan"http://istihbaratalani.files.wordpress.com/2013/03/image002243.jpg?w=660
not: Aydınlıkçı değilim.
"Bizim ilgimiz bile olmayan Araplar" dedim. Doğru da söyledim. Kendi içişlerinden veya birbirlerini yemesinden banane açıkçası. Ortadoğu bir cadı kazanı ve bu cadı kazanının içine dalmak en büyük aptallıktır. Ama onlarla olan ticari ilişkilerim farklıdır. Mesela Türkiye'nin Rusya ile de ticari ilişkisi bulunmakta ama öldürülen Çeçen Türklerine karşı Türkiye Rusyaya diş gösteremiyor. O zaman bu da çok tuhaf birşey?
Ticari ilişkilerde kendi çıkarımı düşünürüm ve uygulanan politika benim ekonomime zarar veriyor. Ticari ilişkilerimi zedeliyor. Haksız mıyım?
Allah aşkına sıfır sorun politikası diye çıkılan yolda hangi komşumuzla aramız iyi?
İran'ın sözcüsü geçen gün Tayyip Erdoğan'a "kukla" dedi.
Suriye ile savaş halindeyiz.
Ermenistan zaten...
Azerbeycan bize küs
Irakla aramız açık Maliki geçenlerde Kılıçdaroğluna dert yandı.Bi yunanistanla şu aralar birşey yok o da adamlar battı diye. Gürcistan desen rusya girmiş adamlara yoklar ortada.
Son olarak Cumhurbaşkanını karalamak değil; direkt olarak ne mal olduğunu ortaya koymak amaçlı bu konu.
Konuyu da buralara çeken sizsiniz açıkçası.
Hocam, dediğim gibi bazı konularda farklı görüşlerdeyiz. Yaşananları, ülke olarak durumumuzu çok farklı değerlendriyoruz. Burada yazdığımız çizdiğimiz o kadar şeyin de sahip olduğumuz görüşleri değiştirmekte pek bir etkisi olmadığı aşikar. Ki aslında, bunu yapmaya da çalışmıyorum, buna hakkım olduğunu da düşünmüyorum. Herkes istediği şekilde inanır, istediği gibi yorumlar. Bu nedenle konuyu da dallandırıp budaklandırmaya gerek yok. Sanal gündemlerle de birbirimizin kalbini kırmayalım. Bu forumda alışık olmadığım bir biçimde kötü söz söylemeden, iki kelam edebilen birini görmek beni mutlu etti. Ama koyu yazdığınız kısım çok ama çok yakışıksız kalmış.
Ve şunu da söyleyeyim, gerçekten sırf inandığı değerleri yaşamak istediği için Necip Fazıl ' a haksızlık ediyorsunuz ve cumhurbaşkanımıza da. Yani yazıda geçen şekliyle "İslamcı" olduğu için. Emin olun ki Necip Fazıl' ın bu ülkeye çok büyük hizmetleri olmuştur.
-
makets bunu yazdı
"Çile" yi okudun mu? Örtülü ödenekten "hakkı olmayan" parayı yiyen birinin böyle bir eser vermesi sence mümkün mü? Bu adamın yaşı 35 inden sonra savunduğu davayı araştır, deliller seni en adi o.ç. na mı çıkaracak yoksa tam aksine zat-ı muhtereme mi bir bak bakalım.
Evet okudum. Hatta çok daha fazla eserini okudum ve tüm deliller beni muhterem bir zât 'a çıkardı. Ayrıca sizin tabir ettiğiniz çoçuklardan da çoğunu tanıma fırsatım oldu bu eserler sayesinde.