Necip Fazıl Kısakürek
-
çok büyük bir üstad idi.
birgün nazım hikmetle ramazan günü yolda gidiyorlarmış tabi üstad fazıl oruçlu. nazım hikmet de dalga geçme maksadı ile sormuş "hayvanlar da oruç tutarmı üstad" diye üstadın cevabı çok yerinde "oruç insanlar içindir hayvanlar oruç tutmaz"
bir gün yazdığı bir kitapta osmanlı arması kullandığı için şeriat propogandası yapmak gibi saçma sapan bir gerekçeyle hakim karşısına çıkarılan üstada hakim sorar "sen şeriatçımısın da osmanlı arması kullanıyorsun" o sırada davanın görüldüğü adliye binası tarihi bir binadır ve girişinde osmanlı arması vardır. üstad da hakime der "sen de şeriatçısın çünkü giriş kapısında osmanlı arması olan bir binada yargılıyorsun beni"
nfk, özellikle bizim gibi aşırı muhafazakarların ilham kaynağıdır mekanı cennet olsun
-
Allah rahmet eylesin. Cumhuriyet tarihinin en büyük şairi idi.
'' Diz çök ey zorlu nefs, önümde diz çök!
Heybem hayat dolu, deste ve yumak.
Sen, bütün dalların birleştiği kök;
Biricik meselem, Sonsuza varmak '' -
konpicyus bunu yazdı:
-----------------------------
Cumhuriyet tarihinin en büyük şairi idi.
-----------------------------kime göre neye göre yanlış anlama tabi iyi biriydi ama bu onu en iyi yapmaz bence
-
bildiğim tek şey varsa sürekli edebiyat sınavlarında çıkıyor
-
en büyük demeyelim en büyüklerinden biriydi bence M.Akif Ersoy ile kapışırlar :)
-
sağlam içer iyi yazardı rahmetli.
-
mataramasuko bunu yazdı:
en büyük demeyelim en büyüklerinden biriydi bence M.Akif Ersoy ile kapışırlar :)
-----------------------------Evet :) herkes kendine göre birinci belirler
M.Akif Ersoy'da muhteşembir şairdir benim 1.N.Fazıl Kısakürek
-
irwa bunu yazdı:
desemki şiiri her zaman ayrıdır benim için
-----------------------------Cahit Sıtkı Tarancı nın değilmi o şiir?
-
Mukan bunu yazdı:
sağlam içer iyi yazardı rahmetli.
-----------------------------Kedi köpek demişti rahmetli. Anlarsın ;) ...