Neden Erkeklerin Düğmeleri Sağa, Kadınlarınki Sola Dikilir ?
-
En bekçilerden biri benim la sabah uyuyom gece burdayım :)
Bu arada onun cewabı lüzumsuz bilgiler ansiklopedimde yazıodu ama o kitapları kaybettim :'( -
ya ben böyle bişey olduğunu öğrendikten sonra kendi başıma alış verişe çıktığımda aldığım pantolonların çoğunun kadın pantolonu olduğunu anladım. ama ne bilirim gidiyorum mağazada çalışan kıza bana işte yandan cepli, şöyle böyle bilmem ne pantolon ver diyodum kız veriyo bakıyorum bedeni olursa alıyodum.
artık tek başıma alışverişe çıkmıyorum. -
gömlek düğmelerinizin yeri cinsiyetinize göre değişiyor.. üstelik erkeklerin düğmeleri sağda ve bu yüzden iliklenmesi kadınlarınkilere oranla daha kolay.. ne büyük ayrımcılık !
aslında pek de ayrımcılık değil.. dünya üzerindeki insanların yaklaşık 10/11 'i sağ elini kullanır.. bu yüzden giysilere düğmelerin dikilmeye başlandığı zamanda erkeklere kolaylık olsun diye düğmeler sağa dikildiler..
düğmeler ilk çıktığında çok pahalılardı ve sadece zengin tabaka kullanabiliyordu.. bu tabakadaki kadınların hepsinin hizmetçisi vardı ve onlar bu kadınları giydiriyordu.. kadının karşısına geçen hizmetçi düğmeyi kolay ilikleyebilsin diye kadınlarda düğmeler sol tarafa dikilirdi..
yüzyıllar geçti, kadınlar kendilerini giyinir oldular.. ancak bu alışkanlık günümüze kadar değişmedi..
[sorucevap.com dan alıntı] -
way anasını ilginç 1 bilgi saolasın... :D
-
düğmeler ilk çıktığında çok pahalılardı ve sadece zengin tabaka kullanabiliyordu.. bu tabakadaki kadınların hepsinin hizmetçisi vardı ve onlar bu kadınları giydiriyordu.. kadının karşısına geçen hizmetçi düğmeyi kolay ilikleyebilsin diye kadınlarda düğmeler sol tarafa dikilirdi..
İllaki hemen gıgıla başvuracaksınız..
Bi bilgi geldi karşıma onu da sizlerde sınayım dedim..
Bide konumun içine s*çan arkadaşlara tşk ediyorum.. -
alla alla psikopatmısın olum sen valla cok matrax adamsın.
erkeklerin solda kadınların sagda olsa bu seferde neden erkeklerin sol kadınların sagda oluo dicektin dimi..kesin kesin!! -
:) Kanıma işlemiş ne yapayım..
Huyum kurusun :p
MatraX rLz .. :)))) -
Çok saçma
-
İnsanların geneli sağ eliyle işlerini yapar..erkekler giyime kuşama özenmediği için sağa dugme koymuslarki ayak ustu evden cikarken apar topar sol elin bir iste sag elinlede dugmeleri ilikliyorsun....kadinlar 7 de okula gidecekse saat 4 te suslenmeye basliyorlar onun icin ozne bozne iliklesinler zor olsun diye sola yapmislar(buda benim teorim)
Toplam Hit: 3623 Toplam Mesaj: 22