Neden Kasıyor Çozemedim Ben
-
arkadaşlar müritt kardeşlerim size bi sorum var benim pc intel celeron 2.27 ghz işlemci,512 mb ddr400 ram,100gb hdd 20gb 5200rpm+80gb7200rpm ,256 mb ati 9200 ekran kartı foxconn 648/661 series anakart (unuttuğum bişey varsa soleyin) sistemim bu ama winamp açsam dahi kasıyor kasıyor kasıyor sıcaktan demeyin işlemci sıcaklığı 39 dereceden yukarı çıkmıyor win kurulumdan desem (bu arada win xp sp 2 işletim sistemi kullanıyorum )o yüzdende deyil çok farklı cd lerde kurdum gene aynı sorun ramlarımı deyiştirdim win 80 gb lik hdd de kurulu driverleriminde hepsi tam ve düzgün kurdum ama nedense anlıyamıyorum çok fazla kasıyor makine nedenini bilen varsa lütfen cvb yassın merakla bekliyorum
-
hacı celeron u hesap makinelerine koyyorlar artık. değiş makinei sorun makinende kasması doğaldır
-
nie la benim desktop olan makina celeron 1700 512 ddr çok fırtına çalışıyo. kalkıp ps ile frontpage'i bi de üstüne coreldraw'ı açınca doğal olarakta hala norma standartlarda kanımda :u
-
bi sorun daha anakartıma göre işlemci üretimden kalktı bulamıyorum :D
-
hemen hemen aynı makina arkadaşda var çok baba çalışıyo sen uzun zamandır format atmadıysan (1,5-2 sene..) sistem dosyaların şişmiş,şişmiş sonucunda folloşlaşmış olabilir..
windowsta böyle olaylar olabiliyor bill gatese sövmek lazım..
hiç formatı denedinmi ?
edit: anakartını çöpe at ozaman git yenisini al anakart mevzuusunda asus önerimdir ;)
-
aga nerdeyse 3 ayda bir format atarım formatıda denedim yani
-
hoca bios update yap ve işlemcin anakrta düzgün oturmuşmu die kontrol et hatta çıkart cpu ya pasta sür soğuk tut makinayı olmazsa eğer board da bişe olabilir dierlerini denediysen..
-
bios updateyi denemedim onun dişında dediklerinin hepsine baktım bi update ediyim biosu akalım gene aynısımı olcak
-
hacım kasaya bi tekme tokat dal bakalım tepkisi ne olcak, bilirsin bizde böle bu işler...
-
sana şole diyim normalde kasalar 4 köşedir ya benimki 7 koşe :D:D:D:D
-
snak: donanim degisikligi yavaslamaya neden olabilir, harddiskin cok yavas calisiyor olabilir, ram kullanim seviyen cok yuksek olabilir..
problem yoktuda donanimda degisiklik yaptiktan sonra basladiysa oncelikle degistirdigin parcalarin uyumlulugu uzerine arastirmayi deneyip, harddisk hizin ve ram dolulugu ile de ilgili oldugunu dusunmuyorsan virus, spy taramasi yap.