Nedir Bu Doğal Gaz Olayı
-
İskenderun'da doğal gaz borularını döşiyecez diye yolları katlettiler.Nedir bu doğal gaz Allah için.Bizim doğal gaz kaynaklarımı mı var ki devlet bütün memlekete yayıyor bu illeti.Doğal gazı azerbeycan'dan rusya'dan almıyormuyuz biz ? Düne kadar rusya keserim doğal gazını diye tehtit etmedimi Avrupayı.Hem ekonomik yönden, hemde siyasal yönden neden koz veriyoruz yabancılara anlamış değilim.Ayrıca aklıma takılan birşey daha var.Türkiye'de evlerin ısı yalıtımlarına özen gösterilmemiş genelde.Doğal kaz kulllan bir hane avrupa'daki yalıtımlı evin iki katı daha fazla kullanacak.Bunu düşünmemiş mi devletimiz.
Bizim asıl zenginliğimiz kömür değilmidir.Neden devlet milleti kömür'e teşvik etmiyor.Kömürlede gayet güzel ısınılabilir.Anlamıyorum.Bizim devletimiz kerizmi ?
Son olarak iskenderunda elektirik hatlarını yer altından geçirecez diye heryeri kazdılar yıktılar.Sonra neymiş efendim ödenek bitmiş biz hatları döşedik gerisini sonra yaparız olayları.Ya arkadaş bu nasıl belediyecilik anlamıyorum.Madem böyle bir projen var devletten bu işi maliyeti ne kadarsa o kadar ödenek alacaksın.Bitene kadar kesmiceksin hizmeti.Yarım yamalak işmi olur ya.Hadi diyelim bilmediğim şeyler var.O zaman madem ödenek bitti doğalgaz borularını nasıl döşüyorsun.Önce elektirik hatlarını bitirseydin.Hergün elektirik kesiliyor..Rezillik ya..
-
apartman dairelerinde kömür olmuyor yalnız şahsen bizde baca bile yok, kömür ilkel diye doğalgaza geçirdiler tüm yurdu doğalgazada dışa bağımlıyız hayırlısı adamların bir lafına bakar doğru diyorsun
-
Boşuna doğal kazık denmiyor.
-
135 kaat doğalgaz faturası geldi , yakmadığımız halde oldu bu olan ki önümüzdeki aylarda yakacaz da ...
elalem veriyo a.kodumun partisine oyu biz yiyoz kazığını bu nası iş arkadaş , taş olsa çatlar valla
-
ayrıca yurtdışından aldığımız doğalgazı elektriğe dönüştürüyoruz.ne güzel dimi
-
SivilPadisah bunu yazdı:
-----------------------------
apartman dairelerinde kömür olmuyor yalnız şahsen bizde baca bile yok, kömür ilkel diye doğalgaza geçirdiler tüm yurdu doğalgazada dışa bağımlıyız hayırlısı adamların bir lafına bakar doğru diyorsun
-----------------------------hacım kömür ilkel falan değil.gayet güzel bence.Ayrıca çok modern kömür sobalarıda var.Üstünde çayın bedavaya kaynıyor.Bizim zenginliğimiz kömürdür.Benzinin alternatifi yok diye mahkümüz tamam ama bu tayyip çıkıp oraya döşedim buraya döşedim dediğinde kimsede demiyor niye döşedin malmısın diye.İşte ben bunu anlamıyorum.Ha sonra %80 zam gelince isyan bayraklarını çekmeyi biliyor millet.Yarın rusya kışın ortasında restini çekerse ne bok yicez.Hem adamları zengin ediyoruz hemde koz veriyoruz.Millette seviniyor doğal gaz medeniyet falan diye... Anlamak mümkün değil..
-
Önceden kömür kullanımı yaygın iken, inanın ankarada sokakta nefes almak mümkün değildi. Şu an başkent doğalgaz 1.5 milyon abone sayısına yaklaştı ve havamız misler gibi maşallah.. Ve kombi kullanımının yaygınlaşması ile göreceksiniz soba zehirlenmeleri de azalacak ayrıca kömüre görede çok ekonomik. Hem sadece ısınma ile de kalmıyor sıcak su, ocak gibi ihtiyaclarıda doğalgaz ile daha ucuza getirebiliyosunuz.
-
UmutxTR bunu yazdı:
-----------------------------
Önceden kömür kullanımı yaygın iken, inanın ankarada sokakta nefes almak mümkün değildi. Şu an başkent doğalgaz 1.5 milyon abone sayısına yaklaştı ve havamız misler gibi maşallah.. Ve kombi kullanımının yaygınlaşması ile göreceksiniz soba zehirlenmeleri de azalacak ayrıca kömüre görede çok ekonomik. Hem sadece ısınma ile de kalmıyor sıcak su, ocak gibi ihtiyaclarıda doğalgaz ile daha ucuza getirebiliyosunuz.
-----------------------------Temiz hava konusunda katılıyorum ama fiyat anlamında tamamiyle zıt düşünüyoruz.
-
koskoca evin tek bir odası ısınıyor geri kalan odalar kutuplar daki kadar soğuk hee binaya merkezi kalorifer sistemi kurulsun diyeceğim ama kaç tane büyük apartman var ki kaloriferci tutualacak birde ona ap ayrı masraf
yinede en iyisi doğalgaz benim evim sobalı soba çilesini çekmekten anamız ağladı 3 kuruş ucuz diye sağlığınızdan olmayın ayrıca ne kadar ölümler oldu sobadan hem zehirlenme hem yangın doğalgaza nazaran dahada tehlikeli
ya adamlar doğalgaz döşüyor neden döşüyor diyorsunuz, döşemeseler neden döşemiyor denicek doğalgaz iyidir iyi bence kömür de sanayide kullanılsın -
Doğalgaz'ın kömürden daha ekonomik, daha sağlıklı, daha tehlikesiz olduğu şehir efsanesinden öte çıkar meselesi yalanıdır.
Kömür insanlarımız tarafından bilinçli şekilde kullanıldığı takdirde, doğalgazdan daha sağlıklı, daha verimli, daha tehlikesiz ve daha ekonomiktir.
Kış aylarında ortaya çıkan soba zehirlenmelerini kömür'e bağlamak tamamen saçmalıkdır.
Herhalde gece uyurken kömür sobadan çıkıp insanları balta ile doğramıyor.
Soba zehirlenmeleri sebepleri standarttır.
" Temizlenmeyen Bacalar, Tıkanan Borular, Uyumadan Önce Atılan Kömür v.s. "
-
Gelişmiş ülkelerde bu soba olayı yok Zenginliğimiz olan kömür elimizde kalmaz bizim gibi fazla gelişmemiş ülkere ihraç edip onun geliriyle doğalgaza yatırılabilir sanayide kullanılır falan filan
O pahalı bu pahalı diye kendimizden kısma yoluna gitmek ilkel yöntemleri kullanmak yerine Hükümete nedir bu ekonomi diye hesap sorulmasını tavsiye ederim avcumuza 500 lirayı sıkıştırıp kemerleri sıktırıp bize şaka gibi ekmek bulgurr hesabı yaptıran hükümete hesap sorun bence ben götümü sıkacağıma sen şu istihdamı artırsan sen şu asgari ücretleri artırsan yatırım yapsan desek daha mantıklı değil mi ?
bunu diyince bizden önceki hükümet şu bu borç var cart curt hay sizden önceki hükümetin de allah belasını versin sizin de düzeltecem diye seçilmedin mi 10 yıl ol du 50 yıl da olsa bizdne önceki hükümetler derler yine bunlar