.Net Core Ve Mvc
-
Merhabalar,
Var olan uygulamalarımızı artık yeni platformlarda yazacağımız için .net Core ve mvc platformları için elinde sağlam ingilizce veya Türkçe makale olan varmıdır ?
Bildiğim kadarıyla .net core yeni çıktı. Avantajları yada dezavantajları nelerdir ? Bu platform üzerinde çalışan var mı ?
Ben halihazırda c++ ve .net 4.0 üzerinde çalışıyorum.
Şİmdiden teşekkürler
-
-
TeRRoR bunu yazdı
Linux, ios, android ve windows platformlarında ortak derlemek istiyoruz.. Anlıyacağın tek sistemle tüm platformlara hitap edeceğiz..
-
Selamlar hocam,
Bizde geçiş aşamasındayız. Core ile yazmaya karar verdik ama VS2017 ile birlikte bazı 3rd party lerde sorun yaşıyoruz şuanlık.
-
_DevLop_ bunu yazdıTeRRoR bunu yazdı
Linux, ios, android ve windows platformlarında ortak derlemek istiyoruz.. Anlıyacağın tek sistemle tüm platformlara hitap edeceğiz..
ios, android ile bağlantısını anlamadım hocam
-
Devexpress'den yararlanacağız..
-
intialcatalog bunu yazdı_DevLop_ bunu yazdıTeRRoR bunu yazdı
ios, android ile bağlantısını anlamadım hocam
Hocam MVC'nin andorid ve ios ile alakasını bende çözemedim. Devexpress'lik mevzuyuda çözemedim.
@intialcatalog 'nın dediği gibi tam olarak .net core geçmedi şuanda herşey. o yüzden kullandığın şeylerde sorunlar yaşayıp .net framework'den kullanman gereken kütüphaneler olacaktır.
-
Devexpress dediğine göre hem masaüstü hem web uygulamalarınız var sanırım. Devexpressi web için kullanmadığınızı varsaydım.
-
MVC yi nasıl ogrenebilirim zormudur öğrenmesi çok uzun surer mi internetten bakiyorum öyle adam akilli bisey goremedim mvc dilmidir kutuphanemidir nedir tam olarak nette
Model-View-Controller yaziyor ama -
-
Reskam bunu yazdı
MVC yi nasıl ogrenebilirim zormudur öğrenmesi çok uzun surer mi internetten bakiyorum öyle adam akilli bisey goremedim mvc dilmidir kutuphanemidir nedir tam olarak nette
Model-View-Controller yaziyor ama Mvc genel olarak dizayn paterninin adı.Ancak biz bu konu altında mvc derken Asp.Net Mvc isimli framework ü kastediyoruz.Bu .net framework unun üzerine kurulu olan bizim c# dili ile web uygulamaları yapmamızı sağlayan bir framework.Senin önce C# dilini %70 - %80 oranında bilmen gerekiyor.Ondan sonra asp.net mvc yi öğrenmeye başlayabilirsin.