.Net Lisans İşi..

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NuLL29
    NuLL29's avatar
    Erkek

Ne yaparsan yap bir kontrol yapıcan ve bu kotrol kodunu c# kodu ile yapıcan. Senin yazdığın kodu adam çözdüğü anda tüm çabaların boşa olmuş olucak.

misal ben acer ın bir programını kullanacaktım. girer girmez işte makinenin acer olup olmadığınız ve üzerinde yüklü işletim sistemine göre program çalışıyordu. taktım bu makine acer değil dedi. kodu kırdım sonra kontrol blogunu buldum ve sonucu true dönderdim yeniden derledim çatır çatır çalıştı.

yani sen ister cpu serialini al ister anakart serialini al. ister internnetten istersen telefonla kod ver fark etmez. yada win32 dll i kullansan bile o dll den gelen sonucu kontrol ederkende sonuç aynı. kodunu kırdıkları anda konrolüde ellerine almış olucaklar.

.::::Tesadüfen Doğdum Mecburen Yaşıyorum Zorudan Ölücem:::...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NuLL29
    NuLL29's avatar
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı

biraz geç oldu :)

@holyone, haklısın hocam obfuscatorlara güvenmemek lazım ama bu proje çok fazla büyük değil. yaklaşık 5000 satır kod yazdım. 

lisans işini şöyle çözdük. bios id ve cpu idyi alarak 32 karakterlik bir string ürettik. bu stringden belirli aralıklarda karakterleri aldık ve üretildiği tarihin gün,ay yıl şeklinde bilgisini aldık. bunları harmanladık. üretilen seri numarası 1 ay gibi bir süre geçerli oluyor. çünkü o seri numarasından tarihi çekip ne zaman üretildiğine bakıp geçerlilik tarihini geçmişse o seri numarası geçerli olmuyor artık. bunun yanında içinde bios id+ cpu id olduğu için o bilgisayara özel bir şey oluyor.  %100 benzersiz bir numara değil ama eşleşmesi yine de düşük bir ihtimal.. 

bu mantık daha da geliştirilebilir. bu arada saati internetten alıyoruz, internet yoksa localden bakılıyor, artık yapılacak bi şey yok.. imkanlar ölçüsünde geliştirilebilecek en iyi sistem bu şimdilik.. belki ilerde daha kompleks şeyler üretilebilir.. 

işte hocam demek istediğim şey bu yaptığın bir ton işlemide en son .net kodu ile kontrol ediyorsun ve geriye true false gibi değer dönderiyorsun. 

lisansVarmi=true gibi adam gelip kodunu kırdığında kontrol yapacak kodunuda düzeltebiliyor. :):S

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

hocam, eski bir amatör cracker olarak bu dünya da bir söz vardır, çalışan her şey kırılır diye... yani işi bilen adam elbette kırar. Ama durum böyle diye önlem almayalım mı? Ben elimden geldiğince engellemeye çalışacağım, kırabilen çıkarsa da yapacak bi şey yok. Yaptığım program zaten öyle herkesin alacağı bi şey değil o yüzden kırmak için uğraşacaklarını çok sanmam. Kodları okuyabilmek için öncelikle packer ve obfuscatoru aşmaları lazım, ha bellekten bi şeyler çıkaracaklarsa onu da herkes yapamaz.. 

ayrıca if kullanacağımı kim söyledi hocam :)) başka kontrol mekanizmaları yok mu sanıyorsun :))

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NuLL29
    NuLL29's avatar
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı

hocam, eski bir amatör cracker olarak bu dünya da bir söz vardır, çalışan her şey kırılır diye... yani işi bilen adam elbette kırar. Ama durum böyle diye önlem almayalım mı? Ben elimden geldiğince engellemeye çalışacağım, kırabilen çıkarsa da yapacak bi şey yok. Yaptığım program zaten öyle herkesin alacağı bi şey değil o yüzden kırmak için uğraşacaklarını çok sanmam. Kodları okuyabilmek için öncelikle packer ve obfuscatoru aşmaları lazım, ha bellekten bi şeyler çıkaracaklarsa onu da herkes yapamaz.. 

ayrıca if kullanacağımı kim söyledi hocam :)) başka kontrol mekanizmaları yok mu sanıyorsun :))

la if olayını örnek olsun diye dedim. ama başka kontrol mekanizmaları olduğunu bilmene de sevindim..:)sana kolay gelsin.

Toplam Hit: 2016 Toplam Mesaj: 15