.Net Web Service İçin Cloud Platform Tavsiyesi
-
nessaj bunu yazdıKuZeTaR bunu yazdı
Eğer kullanımın az olucaksa Amazon daha iyi
Eğer kullanımın fazla olucaksa IBM daha iyi
Eğer denemelik bişeyler istiyosan azure deneme hesabı olarak 425TL'lik kupon veriyodu yanlış hatırlamıyosam.
Neden?
Maddi açıdan kıyaslama yaptım.
-
Merhabalar bilmedigimden bir soru sormak istiyorum digital ocean dan linux alip icine sanal makine kuramiyor muyuz? Kurarsak lisans mi lazim illa mesela windows birde firmalar lisansta kiraliyormus yillik diye duydum
-
lisanslar hakkında bilgim yok ama Azure da yüklemek için lisans gerekiyor gördüğüm kadarıyla.
ayrıca Bahsettim sorun böyle çözülebilir ama hem dolambaçlı olur (port yönlendirme yapılabilir) hem de performansı düşük olur Vm kullanıldığı için
-
sanal makinede çok çalıştım gayet stabil çalışıyor eski dijital ocean duruyorsa en azından denenebilir diye düşünüyorum. Cokta uzın uğraş gerektiren bir yapı olmaz. Akşam müsait olursam bir notlarıma bakayım bir taslak oluşturalım deneyelim en azından denemedik demeyiz :)
-
hocam ben de sanal makinelerde çalışıyorum hatta şuan mac de windows yüklü ki iyi bir bilgisayar, keza şirkette de imac var ve onda da sanal makine var windows için ama performansı aşikar.
ben daha önce wcf servisi yazıp windows da host ettim ve mac de kullandım.. string taşıdığı için çok sorun olmadı ama daha kapsamlı işlerde sıkıntı çıkacaktır. O yüzden her zaman orjinali neyse onu kullanmaktan yanayım :) ama denemek istiyorsan deneyebilrisin :)
şuan mesela ios yazarken windows üzerinden mac de compile ettiriyoruz, adamlar cidden güzel yapmışlar ama hız sorunu aşikar. Belki çok çok göze batmıyor ama uzun süre çalışınca hem windows hem mac de belli oluyor derleme aşamaları v.s.