Netbook Önerileriniz
-
Merhaba arkadaşlar ; bu aralar netbook almayı düşünüyorum ve bu konuda yardımınızı almak istedim.
Bana sorun çıkartmayacak , internete girip 5-6 sekmeli sayfalarda rahatlıkla gezebileceğim , o sırada müzik dinleyebileceğim , bunun dışında film izleyebileceğim , az sayıda mp3 ve text dosyaları barındırabileceğim , msn de çoklu konuşmaya katıldığımda kasmayacak , pil ömrü kötü olmayan , ergonomik ve kullanışlı bir netbook olsun istiyorum.
-
Ben Acer 150L kullanıyorum.2 Ay önce ElectroWorld'den almıştım.Aldığımda Ram'i 1Gb idi. 1.5 ' a upgrade ettim.Zaten daha fazlasını desteklemiyor.Ama performans olarak çok bir şey bekleme. Bu cihazın işlemcisi N270 1.6 Atom. Sen alacaksan N280 cpu ve 10" Lcd'li bir cihaz almanı tavsiye ederim.
-
@Cyber
Peki o söylediğin N280 olan model ile konuda yazdığım şeyleri rahatlıkla yapabilir miyim? Bir de senin aldıgın netbookun fiyatı nedir acaba?
-
Zaten şu an N270 ve N280 işlemci ile satılan modeller var piyasada.N280 işlemcide FSB değeri 667 mhz'e çıkartılmış.N270'e göre çok ufak bir performans artısı vardır.Hp ve Datronlarda VIA işlemci var onları hiç tavsiye etmiyorum.Çok yavaş olduklarını okudum incelemelerde.Ben Electroworldden 599 TL'ye Cardfinansla 6 taksit almıştım.Şu an KDV indirimi falan var.Hepsiburada'da peşin fiyatı 512 TL. Çok acelen yoksa NVIDIA'nın falan Netbook pazarına giriceğini okudum.Asus'da optik sürücülü Netbook modelini çıkarmış.Yakında daha performanslı modeller daha uygun fiyata gelir.Benim cihaz taş gibi çalışıyor, Acer'ı pek beğenmesemde cihaz iyi çıktı.Vista,Windows 7 falan kurup denemiştim.Vistada performansı çok kötü.Windows 7 de Vista'ya göre daha iyi çalıştı.Ama kullanabileceğin en iyi işletim sistemi Windows Xp olur bu cihazlarda.Bir kaç Web sayfası açıp bi yandanda MP3 dinleyim, Msn çalıştırayım dersen gayet yeterli.Divx filmleri sorunsuz oynatıyor.720P Bluray Rip filmleri bi kaç program optimizasyonuyla rahat oynatıyor.Fakat 1080P filmleri oynatamıyor.Takılmalar oluyor.Sorun olursa yine yanıtlarım.Kolay gelsin.
-
@cyber sagolasin az biraz fikir edindim. ;)
Toplam Hit: 707 Toplam Mesaj: 5