folder Tahribat.com Forumları
linefolder Linux ve Diğer İşletim Sistemleri
linefolder Netbook‘A Ubuntu Remix Kurmak İstiyorum

Netbook‘A Ubuntu Remix Kurmak İstiyorum

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fotoğrafçı
    burakbet
    burakbet's avatar
    Erkek
    sevgili müridler şimdi benim bir adet 1.3 celeron 2 ram netbookum var.. işletim sistemi olarak windows 7 home kullanıyorum.. bunun altına ubuntu remix kurmak istiyorum.. yanlış hatırlamıyorsam grub ile açılışta seçmek istiyorum daha önce pcye ubuntu kurma denemelerim pek başarılı olmamıştı.. sizlerden tebrübelerinizi bildiklerinizi tam olarak neler yapmam gerektiğini anlatmanızı istiyorum biraz araştırma yaptım ama sizin tecrübeler önemli evet yardımlarınızı bekliyorum.. edit: bir de performans açısından sadece w7 veya sadece ubuntu kalması mı iyidir. öyleyse ubuntu nasıl etkiler daha mı iyidir nedir?

la?
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

http://www.ubuntu.com/netbook

Ubuntu Netbook Edition

http://www.ubuntu.com/netbook/get-ubuntu/download

gtmu ye ubuntu....

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Blitz
    Blitz's avatar
    Erkek
    netbook remix kuracağına Lubuntu veya Xubuntu kur hatta normal ubuntu kursan bile problem olmaz netbook remix i tavsiye etmiyorum ben pek

validen
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    trampfd
    trampfd's avatar
    Erkek

wubi ile windows altında, program kurar gibi ubuntu kurabilirsin, herhangi bir bölümleme formatlama yapmana gerek kalmaz ayrıca windows un zarar görmesi riskine girmemiş olursun.

http://www.ubuntu.com/desktop/get-ubuntu/windows-installer

Ehl-i Byte
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fotoğrafçı
    burakbet
    burakbet's avatar
    Erkek
    Blitz bunu yazdı:
    -----------------------------
    netbook remix kuracağına Lubuntu veya Xubuntu kur hatta normal ubuntu kursan bile problem olmaz netbook remix i tavsiye etmiyorum ben pek
    neden peki hocam? remixin avantajı dezavantajı nedir?

la?
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    retnokisnon
    retnokisnon's avatar
    Erkek

trampfd bunu yazdı:

wubi ile windows altında, program kurar gibi ubuntu kurabilirsin, herhangi bir bölümleme formatlama yapmana gerek kalmaz ayrıca windows un zarar görmesi riskine girmemiş olursun.

http://www.ubuntu.com/desktop/get-ubuntu/windows-installer

şimdi hocam bunu kurunca bizim dosyalarımızın hiçbiri silinmeden ubuntuya dönecek mi

biraz öğrenci,teknolojiye bağımlı, elektroniğe ılımlı...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

sadece wubi ile değil  mesela mint iso sunu indirdiğinizde de cd içinde EXE bulunur 

destekleyen linuxları bir programmış gibi Windows içine kurabilirsiniz kurarken ona istediğiniz kadar GB alan ayırıyorsunuz

sıkılırsanız da win içinden program kaldırdan kaldırıyorsunuz normal sürümlerden hiç bir farkı yok pardus bunu desteklemiyor niye bilmiyorum

tüm linuxlar desteklemeli bence.

wubi nin farkı internetten indirip kurmasıdır   normal iso yu indirip içindeki exe yi çaliştırarak ta kurabilirsiniz.

cd ye yazmanıza gerek yok  bir iso programı ile çaliştirin 

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fotoğrafçı
    burakbet
    burakbet's avatar
    Erkek
    PanxeR bunu yazdı:

sadece wubi ile değil  mesela mint iso sunu indirdiğinizde de cd içinde EXE bulunur 

destekleyen linuxları bir programmış gibi Windows içine kurabilirsiniz kurarken ona istediğiniz kadar GB alan ayırıyorsunuz

sıkılırsanız da win içinden program kaldırdan kaldırıyorsunuz normal sürümlerden hiç bir farkı yok pardus bunu desteklemiyor niye bilmiyorum

wubi nin farkı internetten indirip kurmasıdır   normal iso yu indirip içindeki exe yi çaliştırarak ta kurabilirsiniz.

wubi ile kurduk diyelim... alet açılırken normal işletim sistemi gibi çalışacak grub gelecek değil mi?

la?
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Blitz
    Blitz's avatar
    Erkek
    bikaç netbookta denedim ve kullanımının çok boktan olduğuna karar verdim emin ol sen de sevmeyeceksin güzel bi kullanım deneyimi sunmuyor bide kafasına göre bi usb diskleri bi tanıyor bi tanımıyor falan. Gereksiz bi dağıtım olduğu kanısındayım. Dediğim netbooklara da normal ubuntu kurdum özellikleri aşağı yukarı seninki gibiydi ve compiz ve emerald gibi şeylerin tüm görselliklerini aktif etmeme rağmen hiç takılma ve benzeri bişey olmadan takır takır çalıştı ve bütün arkadaşlar da memnun şuan işletim sistemlerinden

validen
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

burakbet bunu yazdı:
    PanxeR bunu yazdı:

wubi ile kurduk diyelim... alet açılırken normal işletim sistemi gibi çalışacak grub gelecek değil mi?

grub  gelcek 

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fotoğrafçı
    burakbet
    burakbet's avatar
    Erkek
    PanxeR hocam peki wubi ile indiyor iso şu an indikten sonra daemon tarzı bi programla imageı göstersem olur mu yoksa universal usb installer tarzı bi şey gerekir mi?

la?
Toplam Hit: 2681 Toplam Mesaj: 14