Netspeed Geçişte Hız Problemi
-
Bi akrabamızda Türk Telekomden Netspeed e geçtik alt yapı sorgusunu yaptık 62 Mbs desteklediği çıktı 35 Mbs destekleyen pakete geçtik vdsl destekli modem aldık geçiş işlemi tamamlandı bi baktım gelen hız 4 ile 10 arası gidip geliyor aradık kaç sefer binadan evinize gelen kabloda kopukluk ek eziklik vardır ondan değiştirin kontrol edin dediler bugün kabloyu sıfırdan çektik gelen hız hala 5 6 mbs bu netspeed e geçmekle hata mı yaptık anlamadım sorun neyden olabilir
-
Senin sorunun aynısını buradan bir mürid daha yaşamıştı. Olay tamamiyle Telekom'da bitiyor. Sizin portu götürüp ADSL portuna takıyorlar.
-
mkyb bunu yazdı
Senin sorunun aynısını buradan bir mürid daha yaşamıştı. Olay tamamiyle Telekom'da bitiyor. Sizin portu götürüp ADSL portuna takıyorlar.
Şimdi netspeed değilde Milenicom a geçsek yine aynı sorun olacak o zaman ille Türk Telekom mu bağlatcaz
-
hocam benzer sey bizim basimiza geldi. Simdi olay su
Daha önce türk telekom 16 mbit vardi (belki 8 mbit tam hatirlayamadim simdi), netspeed'e gectik, alacagimiz hiz en asagi 75 mbit falan, neyse 35 MBit paketi aldik, sonra baktik o hiz alinmiyor, senin dedigin gibi düsük hiz veriliyor. Neyse müsteri hizmetlerini aradim belki 4-5 sefer.. Yok binaya gelen kablolari yenileyin yok bilmem neyse problem var.. Neyse en son bi kadin cikti onla baya bir tartistik, en sonunda ne hikmetse sonuc aldik, bu aptallar bir sekilde adsl den vdsl'e gecirmemisler.. Evde olmadigim icin uzaktan baglanip modem degerlerine baktim adsl mi adsl2 mi ne yaziyordu. Bizim aldigimiz paket vdsl2 olmasi lazim, burada neden adsl görünüyor vs dedim.. Neyse onlar kendi sistemlerinden onu degistirince sorun cözüldü :)
kisacasi olay kablo falan degil, türk telekom adsl'den gecenleri, aptallik yaparak vdsl'lere gecirmiyorlar ya da kasitli yapiyorlar bilmiyorum. Ama bizim sorunumuz böyle cözüldü. Sen de modemin arayüzüne gir, oradaki santral degerlerine bak, gelen veride adsl-vdsl gibi anahtar kelimelere bak. Muhtemelen ayni problemi yasiyorsun
-
Sorunun kablo olduğunu hiç sanmıyorum benim kablolar dışarda kalmış ve birbirine dolanarak ek edilmiş, 300 metre mesafedeyim dağıtım kasasına.
Geçen önünden geçerken gördüm bizim teller paslanmış, ama 40 megabit civarı hız alıyorum. Kesintisiz hem de günlerce knight oynuyorum düşme yok.
-
ben geçen ay geçtim netspeede ilk hafta dediğin gibi 4mb baglantı alıyordum habire onlıne destekden yazdım en sonunda çözdüler 70-72 mb arası hız alıyorum . Ek olarak yeni geçişte 3 ay başka operatöre geçişe izin vermiyorlar hattı kapattırıp yeni hat açman lazım
-
unbalanced bunu yazdı
hocam benzer sey bizim basimiza geldi. Simdi olay su
Daha önce türk telekom 16 mbit vardi (belki 8 mbit tam hatirlayamadim simdi), netspeed'e gectik, alacagimiz hiz en asagi 75 mbit falan, neyse 35 MBit paketi aldik, sonra baktik o hiz alinmiyor, senin dedigin gibi düsük hiz veriliyor. Neyse müsteri hizmetlerini aradim belki 4-5 sefer.. Yok binaya gelen kablolari yenileyin yok bilmem neyse problem var.. Neyse en son bi kadin cikti onla baya bir tartistik, en sonunda ne hikmetse sonuc aldik, bu aptallar bir sekilde adsl den vdsl'e gecirmemisler.. Evde olmadigim icin uzaktan baglanip modem degerlerine baktim adsl mi adsl2 mi ne yaziyordu. Bizim aldigimiz paket vdsl2 olmasi lazim, burada neden adsl görünüyor vs dedim.. Neyse onlar kendi sistemlerinden onu degistirince sorun cözüldü :)
kisacasi olay kablo falan degil, türk telekom adsl'den gecenleri, aptallik yaparak vdsl'lere gecirmiyorlar ya da kasitli yapiyorlar bilmiyorum. Ama bizim sorunumuz böyle cözüldü. Sen de modemin arayüzüne gir, oradaki santral degerlerine bak, gelen veride adsl-vdsl gibi anahtar kelimelere bak. Muhtemelen ayni problemi yasiyorsun
Aradık hocam VDSL geçişiniz sağlanmıştır dediler ayrıca modemdeki durum şu şekilde
https://prnt.sc/x88127
-
o zaman baska sorun ile ilgili olabilir hocam. Bana bir elektrikci cagirip kablolari kontrol ettirin vs demislerdi..
Onun disinda hocam hattin zayiflamasi ve snr margin ile ilgili surayi oku https://www.technopat.net/2018/07/17/snr-margin-ve-hat-zayiflamasi-degerinin-internet-hizina-etkisi-nedir/
-
netspeedın genel savunması
hattınızda problem vardır e amk sana geçene kadar sıkıntı yoktu ya
netspeedin işi bitti herkes kaçarken gidip abonemi oldunuz ben ttnete geçtim netspeed den son 6 aydır çekilmez oldu
aynı alt yapı olayı hikaye
-
DJ_Alper bunu yazdı
netspeedın genel savunması
hattınızda problem vardır e amk sana geçene kadar sıkıntı yoktu ya
netspeedin işi bitti herkes kaçarken gidip abonemi oldunuz ben ttnete geçtim netspeed den son 6 aydır çekilmez oldu
aynı alt yapı olayı hikaye
Milenicom Turknet Netspeed üçü arasından netspeed mantıklı geldi Hocam
-
Netgalaksi güzel