Network Sniffer (Çok Sağlam Bir Tool)
-
Arkadaşlar daha önce verildigini sanmıyorum ama network ve network security ile uğraşan arkadaşların mutlaka denemesi gereken bir tool eğer local area network de ip sec yoksa bu tool her şeyi alır şifre vs herşey active directoryde de çalışıyo bizzat test ettim mantığı ve kullanımı basit kendini bi router olarak tanıtıyo networke ve gelen giden paketleri dinliyo sonra sı basit şifre vs hepsi elinizde deneyin çünki çoğu network admin bunu bilmez . daha bir çok toll var elimde network ile ilgili isteyen arkadaşlara burdan başlık açıp sunucam diğerlerinide....
cain & abel ::tool un adı
link:http://www.oxid.it/cain.html -
network admini olupta boyle toollari bilmeyen varmi ki :)
okulda cok defa kullanmistim -
inan bilmeyen çok admin gördüm
-
cain & abel aynı zamanda şifre kırmaya yaramıyor muydu ?(öyle duymuştum)
-
Hoca yav,ben programı indirdim,norton bağırmaya başladı infected virüs falan diye,bi tonda rapor döktü,bilgisayar bu toolu virüs olarak mı algılıyor acaba?
-
valla kardeş bende kav ve mcafee var onlar sorun çıkarmadı ama bu norton herşeyi riskli algılıyo ama emin ol öle pis bi şey değil
-
nortonun aq
-
Sağol hoca.
Bu arada Cain ile Abel bizim bildiğimiz Habil ile Kabil oluyor hatırladığım kadarı ile,yani yeryüzündeki ilk cinayet vakası. -
demodor senin kav arizali galiba nasil ses cikartmamis bu programa.
bendeki de virus buldu ama bu bir virus degil zararli icerikli bir programdir diye uyari veriyor -
kardeş program da virüs troj yada herhangi bi sakat durum yok sniffer tollu bu şeye benziyo nasıl denyoyu avler zararlı buluyo buda unun gibi aslında bi zararı yok bendeki kav da risk seviyesi düşük ondan olabilir neyse sonuçta sağlam bi toll işe yarar
-
Kendini router olarak nasıl tanıtıyor? Bunun mümkün olacağını zannetmiyorum. Şöyle bir şey olabilir: ağda bulunan makinalara gateway olarak sürekli açık bulunan yine ağdaki bir makina verilir. Gelen giden tüm paketler o makinadan geçeceği için herhangi bir network izleme aracı ile hangi paketin nereye gittiği anlaşılır. Ben açık kaynak kodlu güzel bir dinleyici öneririm. Adı ethereal. Filtreleme gibi özellikleri var.
www.ethereal.com adresinden windows versiyonunu edinebilirsiniz.
Toplam Hit: 14734 Toplam Mesaj: 14