Newfolder.Exe(Yardım)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Posmort3m
    Posmort3m's avatar
    Erkek

Ana Makinaya NewFolder.exe diye bir Wirüs girdi..Her Exenin yanında virüslü bir exe daha acıp programı kullanılmaz hale getiriyor..aynı zamanda kaspersky vürüsü göruyor ama temizle dediğin anda cogalıp baska bir dosyaya atlıyor..Kişisel Makinam olsaydı format atıp kurtulurdum ama ana makina oldugu için birşey yapamıyorum d ve diğer sürücülere bulaşmasından korkuyorum cunki butun arsiv gidecek..Google den arastırma yaptım fakat kayda değer birşey bulamadım yardım ederseniz cok minnettar olacagım..

Kasper Virüsü IM-Worm.Win32.Sohanad.bm ve NewFolder.exe diye tanıyor..

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    THT2005
    THT2005's avatar
    Erkek

o klasör  gidip sağ tus yaptığın zmana veri 0 ( sıfır ) gösterir.. ama o bir virüstür..kurtuluş için tek yapman gereken format atmaktır..  trojenin evrim geçirmiş hali diyebilirz biz buna..internetten olman veya olmaman pc ne sızılmasını engelleyemez.. internete girmek için 8 kabloya ihtiyaç yoktur..2 kablo yeterlidir.. :) Ş: 166 da demiştim... şimdi 99 diyorum az daha bekleyin..

Burası Türkiye... Yaşanacak , Yaşanmış , Yaşanan olayların hepsi normaldir.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Funky_Punky
    Funky_Punky's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Kaspersky'yi tam güncel yap. Bilgisayarı güvenli kipte çalıştır. 'My Computer' taramsı yap bütün virusleri sil, hallolur.

Not: Kaspersky'nin tarama ayarlarını azami güvenliğe getir.

Yazdığım konulara genelde geri dönemiyorum, takip etmemi istediğiniz bir durum olursa lütfen PM atınız.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    THT2005
    THT2005's avatar
    Erkek
    :) silerse dah kötü olur bu sefer 2 tane daha çıkar onuda silersen 4 tane olur :) ( ayrıca kaspersky yakalayamıyor ) virusu istediğiniz  antivirus  firmasına gönderin test ettirmek için :)  boyutu 0 kb gözüküyor :)  yani bir klasör şeklinde :)

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Posmort3m
    Posmort3m's avatar
    Erkek
    kaspersky yakalasa bile dosyayi silemiyor silse bile 2 ye katlıyor :) dediği gibi baska bir yolu yok mu yaw? kaspersky full guncel + maksimum seviyede
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    lkereng
    lkereng's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

new folder.exe adı üstünde exe

silmek için  reg den kayıt dosyalarını bulup silmen lazım

arkadaşın dediği gibi bunları güvenli kipte yap 

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Moonchild
    Moonchild's avatar
    Erkek
    ismi degil de işlevi aynı olan bir virüs girmişti makinaya. bi arkadaş avira antivirüs ü önermişti. işe yaramıştı bi dene istersen...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Erkek

Virüs programlarını denedikten sonra olmadı güvenli kipte dene bir de.

Bende olmuştu aynısı, avast temizleyemedi kaspersky sildi galiba tam hatırlayamıyorum biri sildi başarılı bi şekilde.

Ama gene olmadı format da atamıcaksan hiç korkma çünkü bu tamamen zararsız bi virüs. Sadece her klasöre kendini kopyalar ve görüntü kirliliği yaratır, bir de heryere bulaşır CD yaparsın bulaşır felan ama zarar vermez.

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Posmort3m
    Posmort3m's avatar
    Erkek
    tesekkurler arkadaslar artık bi gecemizi verecegiz ^_^ saglık olsun bidaha yememek dileğiyle :)
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FearLesTurK
    FearLesTurK's avatar
    Erkek
    daiii  sakın avira kullanma benden tavsiye salla kasperide nod32 kur daha iyi Avira sikiyo pc yi böle virüs gelince ne var ne yok siliyo ben düştüm hataya bari sen düşme

Zeki bir adam ahmaklar meclisinde çok kere ne söyleyeceğini şaşırır. Geri Geldim...
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    THT2005
    THT2005's avatar
    Erkek

söylemeyi unutmuşum girdiği klasörün ismini alıyor bu hangi klasör olursa olsun 444 , 445 kb boyutunda..  yani sadece newfolder diye aratma çünkü kopyaladığı an kendisini bir klasör içine atıyor ve onun ismini alıyor.. :) hani demiştimya 179 gün kaldı diye şimdi 60 gün daha bekleyin diyorum :)  PC ye sızmak için asla 2 den fazla kabloya ihtiyaç duyulmuyacak :) bekleyin :)

Toplam Hit: 10345 Toplam Mesaj: 18