Ney
-
ney sesi beni benden alır tüylerimi diken diken yapar nedense. hastaym bitiyorum o sese.
-
BlackApple bunu yazdı:
-----------------------------
astral seyehati yaparken normalde dışardan hiç bir ses duyulmaz ama ney sesi duyuluyor
-----------------------------merak ettim bunu neye dayanarak söyledin
-
Seastar bunu yazdı:
ney sesi beni benden alır tüylerimi diken diken yapar nedense. hastaym bitiyorum o sese.
abi eskiden ruh hastalarını iyleştiriyorlarmış neyle. gerçekten ruhu okşuyor insan sesine en yakın ses ney sesiymiş. -
ney, MÖ 5000 yıllarında sümerler tarafından kullanılmaya başlanmıştır ( kaynak vikipedia ) peygamberin kuyu ağlatmasıyla bir ilgisi yoktur. öte yandan düşük frekanslı ses yaydığı için hipnotik etkisinden dolayı "ruha hitap ettiği" yalanı da ayrı bir mevzudur, bu boruya distortion bağlayarak deathmetal de yapılabilir elbette böyle gevşeme rahatlama "huzur" çağrıştran sesler çıkaran bir enstrumanın dervişler, şeyler, büyücüler tarafından dibine kadar da istismar edilmesi kaçınılmazdır.
öte yandan bu dervişlerin öttürdükleri bu boru ile ilgili, peygamberler ya da evliyaların biri yada kombine bir kaçını içeren bir hikaye uydurmuş olmamaları da oldukça şaşırtıcı bir durum olurdu.
edit: bu arada bazı müridler astral mastral takılıyolarmış haberimiz yoktu, hangi hava yolları ile uçtuklarını da merak ettim ayrıca
-
ney harikadir yav..